Yeti 09.02.2010 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 (...)Cholercia ...na te piece to powinnam sie wypuścić ... hmmm zacznę kombinować Ale mi klina zabili no Hmmmm ...no rozochociłam się no Jeżyca, raz kozie śmierć - puść się! ...i koniecznie przez moje góryhttp://www.emotka.pl/emotikony/emocje/91.gif (priva dostałaś?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 09.02.2010 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 (...)Cholercia ...na te piece to powinnam sie wypuścić ... hmmm zacznę kombinować Ale mi klina zabili no Hmmmm ...no rozochociłam się no Jeżyca, raz kozie śmierć - puść się! ...i koniecznie przez moje góryhttp://www.emotka.pl/emotikony/emocje/91.gif (priva dostałaś?) Ja ci dam jeżyca Ja tu katusze przeżywam ... z tymi ptakami Nie mogę się do nich dooooooobrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 09.02.2010 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Jeżunia , w czym problem? Jak nie będziesz mogła dać sobie rady, to podaj jakiś nr GG, to ci pismem obrazkowym pokażę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 09.02.2010 13:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Jeżunia , w czym problem? Jak nie będziesz mogła dać sobie rady, to podaj jakiś nr GG, to ci pismem obrazkowym pokażę Hmmm Jeżunia .... łaaaadnie Masz i ratuj : 5020152 ...... bo się tu zamęczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 09.02.2010 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Chwilę przygotowania potrwają... ale bądź czujna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 09.02.2010 13:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Chwilę przygotowania potrwają... ale bądź czujna Ale ty się nie szykuj jak na wojnę ! Śćiągnęłam już ...tylko rozhaślić nie mogę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 09.02.2010 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 W ostatnim odcinku Mai w ogrodzie było o tym jak wiewiórki śpią sobie w budkach... takich jak lęgowe dla ptaków... tylko z większym otworkiem ... gdzie ja aktualnie ogladasz????uwielbiam jej programy!!!!! na TVN Pogoda wiecej szczególów mogę prosic...kiedy i o ktorej? niewiem ... powtarzają to tyyyyyle razy, że zawsze jakoś trafię aaaa... TVN Meteo oczywiście... nie pogoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 09.02.2010 14:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Moje kochane miłośniczki ptaszków ... Z tymi wiewiórkami to proszę mi baaardzo ostrożnie Szczególnie jeśli zaczynają zamieszkiwać ptasie budki Może cytacik przytoczę - tak dla przestrogi : Wiewiórka, oprócz owoców, nasion drzew, grzybów i owadów, zjada także ptasie jaja i pisklęta, co miłośnicy przyrody mają jej czasami za złe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 09.02.2010 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 hmmm ... może wielkość otworu ją powstrzyma... nawet w koskowym domku chyba by nie wlazła.... a miałam pytać... gdzie znajdę wiadomości odnośnie wielkości budek lęgowych dla poszczególnych ptaszyn... i słyszałam, że kierunek ustawienia otworu budki też ma jakieś znaczenie ... a, i wielkość otworka... sorry za durne pytania... ale jak ptaśki to do Jeżyka jak w dym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 09.02.2010 14:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 hmmm ... może wielkość otworu ją powstrzyma... nawet w koskowym domku chyba by nie wlazła.... a miałam pytać... gdzie znajdę wiadomości odnośnie wielkości budek lęgowych dla poszczególnych ptaszyn... i słyszałam, że kierunek ustawienia otworu budki też ma jakieś znaczenie ... a, i wielkość otworka... sorry za durne pytania... ale jak ptaśki to do Jeżyka jak w dym Hmmm tak najszybciej i najprościej to tutaj masz : http://www.mojeptaki.pl/egzotyczne/artykuly/budki/wymiary_wykonanie.html ale jeszcze poszperam w linkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 09.02.2010 14:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Wielkość otworka będzie decydowała kto w niej zamieszka (wiewiórka go sobie bez trudu powiększy ) Co do kierunku to wlot powinien być na południowy wschód. To ze względu na wiatry, które u nas wieją najczęściej. A wieje przeważnie z zachodu i południowego zachodu w okresach lęgowych. Zresztą - zaraz ci coś podeślę Arctica tylko poszperam chwilę ...bo dużo tego mam (Poprawka bo wiatry pomyliłam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 09.02.2010 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 O tym, że wewóra to drapieżnik niestety wiem już od jakiegoś czasu a poza tym... wściekła wiewiórka bardzo niebezpieczna jest widział ktoś taką i o ile lisom się szczepionki podrzuca to nie wiem, czy rudzielce też się tym pasą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 09.02.2010 14:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 O tym, że wewóra to drapieżnik niestety wiem już od jakiegoś czasu a poza tym... wściekła wiewiórka bardzo niebezpieczna jest widział ktoś taką i o ile lisom się szczepionki podrzuca to nie wiem, czy rudzielce też się tym pasą O wściekliźnie wiewiórek często się trąbi ... ale o szczepieniu ich - w życiu nie słyszałam - przyznam ... Dlatego byłabym ostrożna ... śliczne są ... ale ..... trzeba ostrożnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena74 09.02.2010 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Maja w ogrodzie to mój ulubiony program TVN METEO Premierowy odcinek : niedziela 9,05 Powtórki: sobota, niedziela,: 6.05, 9.05, 15.05, 17.05, 20.05, 23.05 Poniedziałek i Wtorek: 9.05, 13.05, 15.05, 17.05, 19.05, 00.05 Piątek: 20.05 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 09.02.2010 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Chwilę przygotowania potrwają... ale bądź czujna Ale ty się nie szykuj jak na wojnę ! Śćiągnęłam już ...tylko rozhaślić nie mogę ... No żebym ja wiedział, że tylko o "rozhaślenie" chodziło, to i GG by nie było potrzebne... ...chociaż właściwie z drugiej strony , gdybym wiedział, że tak chętnie GG podasz, to bym jeszcze o telefon, adres i nr konta zawołał może wielkość otworu ją powstrzyma... nawet w koskowym domku chyba by nie wlazła....Czy ten "koskowy domek" to nazwa własna jakiegoś lokalu?, chyba tak, bo kosy w domkach nie mieszkają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 09.02.2010 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Dzięki Jeżyku... jesteś niezastąpiona Południowy wschód to akurat w stronę domu, patrząc od dużych drzew przed domem... cudnie W życiu nie myślałam, że to powiem... dobrze, że wiosna jeszcze nie przyszła ... mam czas na zrobienie budek ... tylko dechy muszę skądś ściągnąć Właśnie przylazłam napisać, że maja w ogrodzie była dziś o 17.05.... odcinek fajny, taki mojowy ... polecam Ja na tyle mało "zielona", że nie miałam pojęcia, że koski nie budkowe Babcia zawsze powtarza, że człowiek całe życie się uczy i głupi umiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 09.02.2010 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Brazunia, Nefka to nie poluje, bo zimno jej w futrzasty tyłek i wcale nie chce teraz z domu wychodzić. A Miśka wywalamy na noc, żeby w stodole dyżurował, to ptaki wtedy śpią. Jak on w nocy za tymi myszami polata, to cały dzień potem przesypia, więc ptaśki bezpieczne są. No, no, Jamles teraz taki gentleman, że bez kwiatka albo i ślimaczka to nie podchodzi nawet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 09.02.2010 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Dzięki Jeżyku... jesteś niezastąpiona Południowy wschód to akurat w stronę domu, patrząc od dużych drzew przed domem... cudnie W życiu nie myślałam, że to powiem... dobrze, że wiosna jeszcze nie przyszła ... mam czas na zrobienie budek ... tylko dechy muszę skądś ściągnąć Właśnie przylazłam napisać, że maja w ogrodzie była dziś o 17.05.... odcinek fajny, taki mojowy ... polecam Ja na tyle mało "zielona", że nie miałam pojęcia, że koski nie budkowe Babcia zawsze powtarza, że człowiek całe życie się uczy i głupi umiera A skąd znasz moją bacię Koski to potrafią gniazdo założyć ...na parapecie okna ... Obserwuj panią kosową gdzie z robakiem leci - znajdziesz gniazdo bez trudu. Tylko nie dotykaj i ręki za blisko nie podstawiaj - bo większe pisklaki wyskakują i trzeba je wtedy cholery łapać. Skoczne są ...juz łapałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 09.02.2010 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 No, no, Jamles teraz taki gentleman, że bez kwiatka albo i ślimaczka to nie podchodzi nawet. Nooo taki prwdziwy ...mamut gatunku męskiego ... Wyślemy do niego na korepetycję ...Yetiego ...zanim mi konta oskubie rumburak jeden Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 09.02.2010 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 ...chociaż właściwie z drugiej strony , gdybym wiedział, że tak chętnie GG podasz, to bym jeszcze o telefon, adres i nr konta zawołał http://img96.imageshack.us/img96/3039/nienienie.gif może ja jestem http://img96.imageshack.us/img96/2076/albinohedgehogbld.jpg ale nie ta z dowcipów Czy ten "koskowy domek" to nazwa własna jakiegoś lokalu?, chyba tak, bo kosy w domkach nie mieszkają Ty zdejmij te za ciasne łyżwy bo się jadowity robisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts