Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jeżykowa chatka - komentarze

AgaJeżyk

Recommended Posts

(...)Cholercia ...na te piece to powinnam sie wypuścić ... hmmm zacznę kombinować :wink:

Ale mi klina zabili no :-? :wink:

Hmmmm ...no rozochociłam się no :wink:
Jeżyca, raz kozie śmierć - puść się! ...i koniecznie przez moje góryhttp://www.emotka.pl/emotikony/emocje/91.gif

(priva dostałaś?)

• Odpowiedzi 6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

(...)Cholercia ...na te piece to powinnam sie wypuścić ... hmmm zacznę kombinować :wink:

Ale mi klina zabili no :-? :wink:

Hmmmm ...no rozochociłam się no :wink:
Jeżyca, raz kozie śmierć - puść się! ...i koniecznie przez moje góryhttp://www.emotka.pl/emotikony/emocje/91.gif

(priva dostałaś?)

Ja ci dam jeżyca :evil: :wink:

Ja tu katusze przeżywam ... z tymi ptakami :cry: :cry: :cry:

Nie mogę się do nich dooooooobrać :cry: :cry: :cry:

W ostatnim odcinku Mai w ogrodzie było o tym jak wiewiórki śpią sobie w budkach... takich jak lęgowe dla ptaków... tylko z większym otworkiem :-? ...

gdzie ja aktualnie ogladasz????uwielbiam jej programy!!!!!

na TVN Pogoda :)

wiecej szczególów mogę prosic...kiedy i o ktorej?

niewiem :oops: ... powtarzają to tyyyyyle razy, że zawsze jakoś trafię :roll:

aaaa... TVN Meteo oczywiście... nie pogoda :oops:

Moje kochane miłośniczki ptaszków ...

Z tymi wiewiórkami to proszę mi baaardzo ostrożnie :-?

Szczególnie jeśli zaczynają zamieszkiwać ptasie budki :o

Może cytacik przytoczę - tak dla przestrogi :

Wiewiórka, oprócz owoców, nasion drzew, grzybów i owadów, zjada także ptasie jaja i pisklęta, co miłośnicy przyrody mają jej czasami za złe.

hmmm :-? ...

może wielkość otworu ją powstrzyma... nawet w koskowym domku chyba by nie wlazła....

a miałam pytać... gdzie znajdę wiadomości odnośnie wielkości budek lęgowych dla poszczególnych ptaszyn... i słyszałam, że kierunek ustawienia otworu budki też ma jakieś znaczenie :roll: ... a, i wielkość otworka...

sorry za durne pytania... ale jak ptaśki to do Jeżyka jak w dym :oops:

hmmm :-? ...

może wielkość otworu ją powstrzyma... nawet w koskowym domku chyba by nie wlazła....

a miałam pytać... gdzie znajdę wiadomości odnośnie wielkości budek lęgowych dla poszczególnych ptaszyn... i słyszałam, że kierunek ustawienia otworu budki też ma jakieś znaczenie :roll: ... a, i wielkość otworka...

sorry za durne pytania... ale jak ptaśki to do Jeżyka jak w dym :oops:

Hmmm tak najszybciej i najprościej to tutaj masz :

http://www.mojeptaki.pl/egzotyczne/artykuly/budki/wymiary_wykonanie.html

ale jeszcze poszperam w linkach

Wielkość otworka będzie decydowała kto w niej zamieszka (wiewiórka go sobie bez trudu powiększy :lol: )

Co do kierunku to wlot powinien być na południowy wschód. To ze względu na wiatry, które u nas wieją najczęściej. A wieje przeważnie z zachodu i południowego zachodu w okresach lęgowych.

Zresztą - zaraz ci coś podeślę Arctica :wink:

tylko poszperam chwilę ...bo dużo tego mam :roll:

(Poprawka bo wiatry pomyliłam :lol: :lol: :lol: )

O tym, że wewóra to drapieżnik niestety wiem już od jakiegoś czasu :-? a poza tym... wściekła wiewiórka bardzo niebezpieczna jest :evil: widział ktoś taką :roll: i o ile lisom się szczepionki podrzuca to nie wiem, czy rudzielce też się tym pasą :roll: 8)

O wściekliźnie wiewiórek często się trąbi ... ale o szczepieniu ich - w życiu nie słyszałam - przyznam ...

Dlatego byłabym ostrożna ... śliczne są ... ale ..... trzeba ostrożnie :wink:

Chwilę przygotowania potrwają...

ale bądź czujna :wink:

Ale ty się nie szykuj jak na wojnę !

Śćiągnęłam już ...tylko rozhaślić nie mogę ... :-?

No żebym ja wiedział, że tylko o "rozhaślenie" chodziło, to i GG by nie było potrzebne...

...chociaż właściwie z drugiej strony :roll: , gdybym wiedział, że tak chętnie GG podasz, to bym jeszcze o telefon, adres i nr konta zawołał :wink: :lol:

Czy ten "koskowy domek" to nazwa własna jakiegoś lokalu?, chyba tak, bo kosy w domkach nie mieszkają :roll:

Dzięki Jeżyku... jesteś niezastąpiona :p

Południowy wschód to akurat w stronę domu, patrząc od dużych drzew przed domem... cudnie :D

W życiu nie myślałam, że to powiem... dobrze, że wiosna jeszcze nie przyszła :roll: ... mam czas na zrobienie budek :D ... tylko dechy muszę skądś ściągnąć :-?

Właśnie przylazłam napisać, że maja w ogrodzie była dziś o 17.05.... :wink:

odcinek fajny, taki mojowy :D ... polecam :roll:

Ja na tyle mało "zielona", że nie miałam pojęcia, że koski nie budkowe :oops:

Babcia zawsze powtarza, że człowiek całe życie się uczy i głupi umiera :roll: :-?

Brazunia, Nefka to nie poluje, bo zimno jej w futrzasty tyłek i wcale nie chce teraz z domu wychodzić. A Miśka wywalamy na noc, żeby w stodole dyżurował, to ptaki wtedy śpią. Jak on w nocy za tymi myszami polata, to cały dzień potem przesypia, więc ptaśki bezpieczne są.

No, no, Jamles teraz taki gentleman, że bez kwiatka albo i ślimaczka to nie podchodzi nawet. :o :D

Dzięki Jeżyku... jesteś niezastąpiona :p

Południowy wschód to akurat w stronę domu, patrząc od dużych drzew przed domem... cudnie :D

W życiu nie myślałam, że to powiem... dobrze, że wiosna jeszcze nie przyszła :roll: ... mam czas na zrobienie budek :D ... tylko dechy muszę skądś ściągnąć :-?

Właśnie przylazłam napisać, że maja w ogrodzie była dziś o 17.05.... :wink:

odcinek fajny, taki mojowy :D ... polecam :roll:

Ja na tyle mało "zielona", że nie miałam pojęcia, że koski nie budkowe :oops:

Babcia zawsze powtarza, że człowiek całe życie się uczy i głupi umiera :roll: :-?

A skąd znasz moją bacię :wink: :lol: :lol: :lol:

Koski to potrafią gniazdo założyć ...na parapecie okna ...

Obserwuj panią kosową gdzie z robakiem leci - znajdziesz gniazdo bez trudu.

Tylko nie dotykaj i ręki za blisko nie podstawiaj - bo większe pisklaki wyskakują i trzeba je wtedy cholery łapać. Skoczne są ...juz łapałam :oops: :lol: :lol: :lol:

...chociaż właściwie z drugiej strony :roll: , gdybym wiedział, że tak chętnie GG podasz, to bym jeszcze o telefon, adres i nr konta zawołał :wink: :lol:

http://img96.imageshack.us/img96/3039/nienienie.gif może ja jestem http://img96.imageshack.us/img96/2076/albinohedgehogbld.jpg ale nie ta z dowcipów :evil:

Czy ten "koskowy domek" to nazwa własna jakiegoś lokalu?, chyba tak, bo kosy w domkach nie mieszkają :roll:

Ty zdejmij te za ciasne łyżwy bo się jadowity robisz :-? :wink: