Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jeżykowa chatka - komentarze

AgaJeżyk

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Sigma jest super, chociaz głośna i wolna.

Macro robi z odległości metra ;)

Zoom też wyczesany.

Na razie nie planujemy zakupu nowego obiektywu. Tak jak pisąłem dzialamy prawie w 100% na automatyce :-?

Ano ...coś za coś jak mawiają ...dlatego ja się zrujnowałam na nikkora - cicho pracuje i nie płoszy mi ptaków :lol: .Zoom mam kiepski . W zasadzie przyciąga X 11 a to mało ... :( 2.460 mnie wtedy kosztował .Lepsze były po kilka tysiaków ...wtedy.Dzisiaj zanabyłabym pewnie cos apetycznego za mniejsze pieniądze ...ale budowlane czasy pozbawiły mnie funduszy na zabawki :cry:

Sigma nie miała wtedy nic ciekawego z silnikiem.

Kurczepieczone :-? zamiast pracować szukam i szukam w necie :roll: tej śląskiej gwary

mam Nikona DX40 + kitowy obiektyw Nikkor 18-55mm i tylko 3,5 do 5,6 i drugi 200mm ze światłem 4-5,6 :roll:

Nooo - witaj w klubie :wink: Same Nikonki !

Mam tez 200 ale 3.5 - ciut jaśniejszy ale to jeszcze maaaaało. Trzeba się potem troszku pomęczyć za światełkiem ...niestety ...

picie kury ...... picie to som .... picie, znaczy sie ... tycie, kurduplowate takie małe jak zwergle znaczy krasoludki albo inne liliputki :lol:

Jamles ...picie to ja mam swoją ... a ty gadaj nam tu po ludzku :wink: :lol: :lol: :lol:

Toż to kurki liliputki są ...po prostu. Całe dzieciństwo się z nimi wychowywałam.

Kogut mi nawet na głowę skakał - z trzepaczką do dywanów chodziłam przez agresora :lol: