AgaJeżyk 22.02.2010 14:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Takie tam przechwałki - byłem u ciebie - żaden piec nie wstawiony! GDZIE OBRAZKI? Proszę - obrazek CarboRet 20 kW http://img294.imageshack.us/img294/821/beztytuutez.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 22.02.2010 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 priv Palnik PANCEPOL to palnik obrotowy - jest polecany przez fachowców - trza im wierzyć. Smaka mi teraz narobiłaś..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 22.02.2010 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Twchniczne ble ble -musze to przetrawić (...)Pancerpol PPS to bardzo dobry klasyczny palnik na ekogroszek, niska awaryjność, dopracowana konstrukcja. Wersja klasyczna nie sprawia żadnych kłopotów. Pancerpol PPSM to wersja z obrotowa głowicą wewnętrzną wykonaną z żeliwa, umożliwia spalanie ekogroszku i miału, najmniejsza produkowana moc tego palnika to jednak 25kW, jest montowany w wymienniki od ok.17kW. Bardzo poprawne wyniki emisyjne zarówno przy ekogroszku jak i miale, ale większa awaryjność. Nadal palenisko w formie fajki, a ślimak juz nie kończy się przed tą fajką, tylko przechodzi na wylot do mechanizmu ruszającego koronke obrotową, przy stałym opalaniu miałem osadza się pył, który po jakimś czasie zaczyna doprowadzać do częstego zrywania zawleczek. Trzeba zatem dbać o czystość w tym palniku, nie używać wilgotnego opału a przy paleniu miałem co którys zasyp przepalać jakiś czas ekogroszkiem.Do tego obrotowego Pancerpol dołączamy film DVD z obsługa i konserwacją. Kolejnym rozwinięciem PPSM jest wersja z dyszami powietrza wtórnego tzw trio, nadal jednak nie wyeliminowano fajkowego paleniska, które przyczynia się do częstszego zrywania zawleczek. Ślimak podający jest stalowy. Jeżeli chodzi o palniki, to:albo klasyczny pancerpol typ PPS albo któryś palnik II-ej generacji czyli Brucer o rozpiętości mocy do 40kW lub ekoenergia o rozpiętości mocy do 35kW. Ekoenergia ma taką zaletę, że podobnie jak w Pancerpol można ja rozebrać w połowie, czyli w kotle zostaje palenisko palnika z połowa korpusu, a odkręcany jest ślimak z druga połową korpusu, ułatwia to transport.Ekoenergia ma ślimak odlany z żeliwa feroidalnego a Brucer z normalnego.(...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 22.02.2010 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Znalazłem jeszcze coś ciekawegohttp://forum.info-ogrzewanie.pl/index.php?showtopic=1712&st=0 Ale juz mnie głowa boli..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 22.02.2010 14:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Znalazłem jeszcze coś ciekawego http://forum.info-ogrzewanie.pl/index.php?showtopic=1712&st=0 Ale juz mnie głowa boli..... Ciebie boli ? Ty chłop jesteś to jeszcze rozumiesz co czytasz a ja to muszę na głos żeby zrozumieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 22.02.2010 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Nie pokazuj takich rzeczy, bo blondynki doopska na patelniach poprzypalają Dobrze, że na avtarku jest "popielato-niebieski brunet" a nie poprzednia blondynka hehe na szczęście jeszcze niczego sobie nie przypaliłam, ale jeśli w ten sposób można byłoby szybko coś sobie wytopić!... Mam piec !!!! Lalalalalalalalala no, na takich to się zupełnie nie znam, jakbyś aśćka miała gazowy, to bym się powymądrzała... ale jest ładny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 22.02.2010 16:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Sure - gaziu to u mnie ani widu ani słychu A jak się mieszka w lesie to najlepiej mieć takiego "wszystkożernego smoka " ... co nie znaczy, że zamierzam sobie las karczować - nie ! nie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 22.02.2010 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Sure - gaziu to u mnie ani widu ani słychu A jak się mieszka w lesie to najlepiej mieć takiego "wszystkożernego smoka " ... co nie znaczy, że zamierzam sobie las karczować - nie ! nie ! ha, tez nie zamierzałam - a do dzisiaj palę moje drzewa w kominku... to i szambo pewnie bedziesz miała w tym lesie? Tego to naprawdę żałuję, w końcu sobie czujnik zamontowałam, zeby się nie stresać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 22.02.2010 16:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Oczyszczalnia mi się marzy ... właśnie zaczynam wertować net w poszukiwaniu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 22.02.2010 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 A no tak, pewnie możesz. Mnie się nie zgodzili, bo.. ...kanalizacja ma być. Niestety, nie określili, kiedy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdalenaK 22.02.2010 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Jeżyku masz już ten kocioł bom się pogubiła. Ja użytkuję pleszewski od Biadały. Całkiem fajny. Podajnik tłokowy na ekogroszek lub miał. Drewnem też palimy. Sprawuje się oki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 22.02.2010 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Jeżyku masz już ten kocioł bom się pogubiła. Ja użytkuję pleszewski od Biadały. Całkiem fajny. Podajnik tłokowy na ekogroszek lub miał. Drewnem też palimy. Sprawuje się oki. Pozdrawiam No mam ! Też pleszewski ! Z EkoCentr - CarboRet 20 kW. A jaką moc wy macie ? ...teraz się z oczyszczalnią męczę ... wrrr nie mam pomysła jaką i wogóle dopiero studiuję .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdalenaK 22.02.2010 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Jeżyczku przepraszam za brak skupienia, ale jak tak dziś mam. Czytałam i niedoczytałam . Mam 25 kw małż twierdzi że za duży 20, w zupełności by starczyła. To znaczy w przeliczeniu na metry jest oki, tylko nikt się nie spodziewał że taka ciepła chałupka będzie. Teraz projektuję okiennice dla się, jeżyczku jak masz pod ręką daj linka na te twoje okiennice. Jakaś nerwowa jestem nic znaleźć nie mogę. Wymyśliłam że mają mieć zamiast deseczek, półbaliki. Jak wymyślę coś to wkleję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 22.02.2010 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Już się robi Madzia ! Proszę : http://picasaweb.google.com/Jezyk28/Okiennice?authkey=Gv1sRgCJ7Dv5Plou_ZDQ# A co wy macie ? Szmbo czy oczyszczalnię ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaK32 22.02.2010 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Aga okiennice po prostu miodzio , ciekawe czy kiedyś tam będę miała, na pewno coś musimy zrobić w tym roku na tarasowe-bo mój ukochany piesek zniszczy szybę drapiąc w nią co chwila my również przydomowa oczyszczalnia http://www.haba.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdalenaK 22.02.2010 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Aguś my mamy przydomową oczyszczalnię ścieków z firmy" jpr system " , całkiem niedroga była i sprawuje się oki. Wystarczy wpisać jpr system. Dziękuję za okiennice, jakieś wariactwo we mnie dziś wlazło. Chcę tam podpatrzeć blokady, okucia i resztę detali. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 22.02.2010 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Aguś skubnęłam do dziennika kilka fotek Twoich okiennic na wzór, mam nadZieję, że się nie pogniewasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 22.02.2010 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Dzięki kobiety ! Jutro przyatakuję tych waszych wykonawców oczyszczalni. A okiennice można skubać - jak najbardziej (po to są ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 22.02.2010 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Przyznam się - bez bicia - że okiennice to i ja skubnęłam. Kiedyś na pewno sobie któreś zrobię... kiedyś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 23.02.2010 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Jeżysia, aleś nazbierała tych okiennic! Pozwoliłam sobie i ja skorzystać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts