Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jeżykowa chatka - komentarze

AgaJeżyk

Recommended Posts

Aguś, a myślałaś, że w naszym zwierzyńcu nie ma królika? :D

W starym mieszkaniu był Pysio:

http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/Pysio_Myszka_Mruczek.JPG

teraz jest Cherry (w letnie dni rezyduje w drewniaczku z wycieraczką i anteną satelitarną :):):

http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/Cherry2008.jpg

• Odpowiedzi 6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Slonko - łogromny królas !

Mój to był taki kurdupelek- miniaturka ... :wink:

Kupowaliśmy go ...jako dziewczynkę. Miała być Tosia.

Z czasem okzało się, że Tosia zakochała się w naszej suni ... i trzeba było coś z tym imieniem zrobić. I tak z Tosi zrobił się Antoś ( jak nabroił to Antek )

Strasznie mądry gryzoń. Myślę, że miał zasób słów, które rozróżniał , porównywalny do małego dziecka. I doskonale wiedział, kiedy jestem na niego zła ... kiedy on był zły - to na mnie tupał ...

Szkoda tylko,że one tak krótko żyją ...

Śliczne te królasy :roll:

Ja tak sobie dumam, że jak ogrodzimy naszą działkę, to najprawdopodobniej jakiś Tadzik zającowaty nam się ostanie :-? ... i co z moimi kfiotkami :roll:

A Antek tylko do kuwety, czy zdarzało mu się :roll: ...

A nigdy w życiu ! Warunek był jeden - sam sobie wybrał zaciszne miejsce za meblami i tam była jego toaleta. W klatce miał jadalnię i nigdy tam nie napaskudził. Złościł się jak mu toalete sprzątałam ...bo zapachy znikały i trzeba było szybko świeżo nasikać - zaznaczyć "moje"

A kwiatki będę na przekąskę ... niestety :lol:

jak to sie stało ,że dopiero teraz pochłonęłam Twój dziennik i to jednym tchem ???? pierwszy raz widzę taki domek z bali ....CUDO !!!! Jeżżżżżuuuu jaki Ty masz dom :o :lol: zazdrość nie pozwala mi na zebranie myśli ale jak ochłonę napisze coś sensownego :D a jaka okolica!!!!! :o

Gratuluję z całego serducha :D

ps....o co chodzi Waszym sąsiadom ....bo jakoś nie kumam :roll:

jak to sie stało ,że dopiero teraz pochłonęłam Twój dziennik i to jednym tchem ???? pierwszy raz widzę taki domek z bali ....CUDO !!!! Jeżżżżżuuuu jaki Ty masz dom :o :lol: zazdrość nie pozwala mi na zebranie myśli ale jak ochłonę napisze coś sensownego :D a jaka okolica!!!!! :o

Gratuluję z całego serducha :D

ps....o co chodzi Waszym sąsiadom ....bo jakoś nie kumam :roll:

Ooooo jaaaaa cię :o :lol: Jak ja lubię takie wpisy ... :wink:

Czeeeść Ew-ka !

Dobrze, że tak "jednym tchem" znaczy ...nie dławiący jest i można przebrnąć na raz - fajnie :roll: :wink:

A sąsiadom chodzi o przejazd przez moją działkę i to dokładnie w miejscu ...gdzie już stoi dom :evil: . Właśnie wymyślili sobie zmianę kwalifikacji i ...mam rozebrać wszystko. No ja nadwyraz spokojny człowiek jestem ...ale nie ręczę za ten mój "spokój" tym razem :-?

Jeżu nie odpowie :-? . Ma imprezę z AGPami i hydraulikiem.

(teraz wolą hydraulika od Yetiego :cry: :evil: )

(...) moja działka usłana kretowinami, hmm co

robić ???????

Rozgrabić :D

Jeśli chodzi o kreta, to jest na niego tylko jeden całkowicie skuteczny sposób - przywyknąć :wink: :D . Wszystko inne to działania, które w różnym stopniu kreta rozśmieszają. Jest wprawdzie szansa, że umrze ze śmiechu, ale o takim przypadku dotąd nie słyszałem...

Jeśli jesteś bardzo zdeterminowana, to... hmm... - ja jestem zwolennikiem walki biologicznej. W związku z moim podejrzeniem, że posiadasz sierściucha, proponuję wykorzystać go do produkcji bomb eterycznych: piasek po kocie (i to co w piasku) magazynujemy w szczelnych torebkach foliowych (UWAGA Produkt silnie toksyczny! :wink: ). Po uskładaniu odpowiedniej ilości transportujemy ostrożnie ten niebezpieczny ładunek na działkę i wsypujemy do wszystkich świeżych kretowin.

Gdybym był kretem na pewno bym tego nie wytrzymał (i psychicznie, i organoleptycznie :lol: )

Ktoś tu nawet na forum pisał, że podziałało. Na jak długo? - nie wiem.

Marta - zgadza się - Gwoździk atakował kreta kocimi goooownami :lol:

Pocieszę cię - u nas przemaszerowało chyba całe stado gęsiego bo kopce są w jednej linii ale za to jakie wulkany !!!

Co do moich gooownien - jestem po pierwszej wycenie "gooownozjada" (czyt. POŚ )

Troszkę mnie cena nie zachwyca ...ale czas pokaże ...może da sie coś unegocjować :roll: - za to pomysł na roślinność wodolubną podoba nam się obu ...i to baaardzo.

Już widzę zdziwienie sąsiadów na widok paproci na moich piaskach :o

A z AGP-ami Yetuś to na jutro , na jutro. Dzisiaj z gooownozjadem :wink: :lol:

Jak masz ochotę to wskocz im do bagażnika :wink: i przybywaj !

Ty ...a za co sie będziesz mścił gadzino kudłata cooooo ? :o :-? :evil:

Wracam do chłopa ...bo właśnie ma urodziny a że zmarzliśmy oboje bo pan był strasznie rozmowy ...będziemy sie raczyć żóbróweczką z sokiem jabłkowym - tzw. tatanki jak mawia Sloneczko ... mniam

O qrcze! Właśnie zobaczyłem, że wy rzeczywiście na niedzielę się umawialiście...

No dobra - mea culpa...

...to właściwie mścić się nie powinienem :roll:

...ale za moimi plecami... i to z hydraulikiem...

Eee, jednak się zemszczę :roll: - najwyżej na zapas będzie 8)

O qrcze! Właśnie zobaczyłem, że wy rzeczywiście na niedzielę się umawialiście...

No dobra - mea culpa...

...to właściwie mścić się nie powinienem :roll:

...ale za moimi plecami... i to z hydraulikiem...

Eee, jednak się zemszczę :roll: - najwyżej na zapas będzie 8)

Się nie mścij tylko "łap okazję" i śmigaj do Jeżyków. Jeżykowi urodzinowe życzenia złożyć :wink: ...bo zaraz w poniedziałek ma imieniny :o :wink:

No dobra - to już się przyznam...

Ja taki porywczy i zazdrosny jestem, że jak się o tym hydrauliku dowiedziałem, to się na jutro z inną Aagąą umówiłem :oops: (no i szachy mam jutro yeciątkom kupić, i z tej zemsty, to nawet zaplanowałem jeszcze rodzinę w Zd. Woli odwiedzić...)

Tak, że choć bardzo chcę, to już nie mogę

Ale znajdź jakieś mniej kolczaste miejsce i wycałuj od nas Jeżyka-Samczyka :D :D :D