Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jeżykowa chatka - komentarze

AgaJeżyk

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Najgorsze niestety jest to że ja obrzydliwie brzydzę się gryzoni. Wszystko co ma szpiczasty pysk od chomika po obrzydliwie obrzydliwego szczura napawa mnie odrazą i prowokuje do ucieczki...

Nawet krecik co on nie jest taki "domowy" też u mnie lepiej niech się nie zadomawia bo "użyję" psa mojego brata.

Wyobraź sobie goldenka co to nic cały dzień nie robi poza pilnowaniem starszego pana (mojego tatki) żeby i jemu skapło cosik co pan je...

I nagle w ogrodzie to przespokojne pokojowe zwierzę wykopało kreta :o :roll: Moja córka przy tym była i ... wrzasku było co niemiara bo to i krecik ładny i piesek kochany (ona mówi wszystkim że to jej pies :roll: ) ale krecika chciał zjeść. No i dopiero dziadek uratował sytuację wsadził kreta do wiaderka i wyniósł daleko w pole (no bo Madziulka wie że kreciki pod ochroną).

Mose - masz juz jakiś projekt na oku ? Że nie wspomnę o wykonawcy ? :wink:

Sipatka - ...myszki są takie ładne ... :wink: :lol: Co innego pająki :o

Oooo przd tymi to ja z kolei uciekam Zresztą wszystko co ma więcej jak cztery nogi - jest obrzydłe ...może z wyjątkiem biedronki :roll: - tej z kropkami - nie od zakupów :lol:

Pająki traktuję przyzwoicie - BUTEM i po problemie.

Sipatka! :o Pająki są niezwykle pożyteczne!

Jak chcesz się go pozbyć z domu, nie zabijaj, tylko nałóż na niego szklankę (wtedy nie ucieknie) i podsuń pod nią kartonik. Szklanka jest wtedy zamknięta z pajączkiem w środku. Idziesz z tym na zewnątrz i pajączkowi zwracasz wolność.

W ten sam sposób możesz wynieść z domu zabłąkaną pszczołę, czy osę.

I żeby mi to było ostatni raz ;)

Pająki traktuję przyzwoicie - BUTEM i po problemie.

Sipatka! :o Pająki są niezwykle pożyteczne!

Jak chcesz się go pozbyć z domu, nie zabijaj, tylko nałóż na niego szklankę (wtedy nie ucieknie) i podsuń pod nią kartonik. Szklanka jest wtedy zamknięta z pajączkiem w środku. Idziesz z tym na zewnątrz i pajączkowi zwracasz wolność.

W ten sam sposób możesz wynieść z domu zabłąkaną pszczołę, czy osę.

I żeby mi to było ostatni raz ;)

W pełni popieram. Czy to ich wina, że od naszych kanonów piękna odbiegają? Zawsze jak widzę pająka i on ucieka to jestem przekonana, że taki myśli sobie - "Błeee...jaki brzydki CZŁOWIEK... Tylko cztery nogi i to dwie bezużyteczne, jedna para oczu i to całodobowa ...Fuj. Ale nie będę go deptał, bo się brzydzę. Lepiej ucieknę sobie"

I robię identycznie jak Słoneczko i narażając je na szok estetyczny łapię w szklanki i wynoszę do ogrodu.

Lubię pająki. Zjadają komary i muchy przecież. Lubicie komary i muchy...?

Lubicie komary i muchy...?

Nie wiem... nie próbowałam... wszystkie, które upoluję mojemu pająkowi oddaję :D

No nie, w to nie uwierzę. Przez całe życie udało Ci się nie połknąć żadnej muchy??? Nawet owocówki? Przypomnij sobie. Ja parę wchłonęłam. Komar pewnie też się jakiś trafił. Niedobre. Ja nie lubię. Ale chyba jeszcze bardziej nie lubię żywych jak latają, bzyczą, łażą po mnie i gryzą. Chyba już wolałabym je jeść... :roll:

Halo Aga Jeżyk! Tu Aga mypink! Spostrzegłam właśnie na Twoim dzienniku, że gromadzisz zapasy. No to mam nadzieję, że wystartujesz do przeganiania nas, aby spełnić swoje niedawne groźby :lol: Mocno oczywiście dopingujemy :D

A tak w ogóle to przeglądając zdjęcia zauważyłam, że szanowny Małżonek podobny do młodego Gérard'a Depardieu :D, oczywiście in plus!

Na dowód dołączam foto http://imstars.aufeminin.com/stars/fan/gerard-depardieu/gerard-depardieu-20060622-138953.jpg

Halo Aga Jeżyk! Tu Aga mypink! Spostrzegłam właśnie na Twoim dzienniku, że gromadzisz zapasy. No to mam nadzieję, że wystartujesz do przeganiania nas, aby spełnić swoje niedawne groźby :lol: Mocno oczywiście dopingujemy :D

A tak w ogóle to przeglądając zdjęcia zauważyłam, że szanowny Małżonek podobny do młodego Gérard'a Depardieu :D, oczywiście in plus!

Na dowód dołączam foto http://imstars.aufeminin.com/stars/fan/gerard-depardieu/gerard-depardieu-20060622-138953.jpg

Czeeeść mypinka !

Nooo ...faktycznie podobny :lol:

Tylko o włosy dba ...a mój gargamel nie :evil:

Aga - ruszam do boju - jutro lalalalala :p

Codziennie wieczorem jest zima a rano przychodzi wiosna.

Wzięły sie za łby ...to niech sie same tłuką i przepychaja ... ja buduję !

Trzymaj kciukasy co by mnie nie pokonało ... :wink:

Lubicie komary i muchy...?

Nie wiem... nie próbowałam... wszystkie, które upoluję mojemu pająkowi oddaję :D

No nie, w to nie uwierzę. Przez całe życie udało Ci się nie połknąć żadnej muchy??? Nawet owocówki? Przypomnij sobie. Ja parę wchłonęłam. Komar pewnie też się jakiś trafił. Niedobre. Ja nie lubię. Ale chyba jeszcze bardziej nie lubię żywych jak latają, bzyczą, łażą po mnie i gryzą. Chyba już wolałabym je jeść... :roll:

Połknąć a i owszem... ale posmakować nie :roll:

Brrrrrrr .... wróćmy do ptaszków coooo ?

doooobra... skowronki w śniegu kąpane :roll: :(

Ło matko, owady pożeracie? :o

Jeżysia, ja tam nie wiem, ale ta edukacja ornitologiczna to jakby za daleko chyba zaszła... :o

Słuchajcie, słuchajcie, ja po prośbie. Zobaczcie tutaj:

http://forum.muratordom.pl/bronmy-naszych-praw,t183121.htm

i ewentualnie podpiszcie, jeśli uważacie za słuszne - ja gorąco namawiam!