Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jeżykowa chatka - komentarze

AgaJeżyk

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A co wariaci na budowie kończyli? Bo ja nic nie wiem...

Ścianki działowe robimy Sure

Zapowiadali, że może ze trzy cztery dni im zejdzie. Dzisiaj mieli sobie po południu wyprowadzić kąty i narożniki ...położyc może ze dwie warstwy ...i starczy. No i położyli trzy - miejscami cztery warstwy wszystkich ścianek ...we dwóch. Ślicznie, równiutko ...posprzątali na koniec - co by sie jutro nia pozabijać ...i tak zeszło do 21-ej ... . Chciałam im piwo kupić - nie lubią :o .

Zaliczki nie chcą ... ki diabeł ? Cyborgi jakie ?

No to faktycznie niesamowita ekipa ci się trafiła. Sama radość z takimi pracować :D :D :D . Rzadkość, doprawdy rzadkość trafić na nielubiących pifko i nie chcących zaliczki :o . A nie są oni jacyś niebiescy z innej planety :roll: :wink:

Równiutko?? No to naprawdę zazdroszczę... moje sa takie sobie. :roll:

A co to za technologia, że kładą po kilka warst ścianek?? :o

Prawdę mówiąc nic a nic mnie nie dziwi że ludziska zachwyceni bo to dom który chwyta za serducho :p Przyznam się że jak go zobaczyłem w dzienniku Jeżyka a raczej chyba Pani Jeżykowej :wink: to siedziałem dwa dni i bez przerwy lipiłem się w niego ze wszelakich dostępnych profili :D A tobie Moose z którą firmą ziszczą się budowlane balowe fantazje :wink:

:( Właśnie odwiedził mnie mój Tata i wrąbał mi metrowego krokwioka(czyt.gwożdzia) prosto w plecy twierdząc że taki dom z bali trzeba potem średnio co dwa lata impregnować i to sporo kosztuje.Kurcze biorąc pod uwagę to że chciałbym go zbudować nad jakimś stawem (sporo wilgoci) to pewnie dużo tej chemii w moją chałupinkę wpompować będzie trzeba :cry: Miałby kto coś na tego krokwioka ? :)

Witaj Gwożdzik :wink: Myśle że Pani Jeżykowa to równa kobitka bo ten jej dzienniczek i cała ta historia prosto z serca płynąca na wskroś jest przeszyta ciepłem i z górnych półek poczuciem humoru :D Myślę że tacy ludzie noska na kwintę zbyt często nie miewają :wink: tylko cały dzień na budowie siedzą i chałupinkę wykańczają

:)

Witaj Gwożdzik :wink:

Witaj Strażaku !!! ... widzę, że reprezentujesz Agę ... a to świadczy, że masz silną osobowość ... tak jak Ona ... :lol: :lol: :lol: :lol:

Myśle że Pani Jeżykowa to równa kobitka

:)

... no równa to nie jest ... bo ma kolce ...

.... ale tępe ... na szczęście :wink: :lol:

:( Właśnie odwiedził mnie mój Tata i wrąbał mi metrowego krokwioka(czyt.gwożdzia) prosto w plecy ...

No patrz Pan... ( nie wiem ile wiosen liczy Szanowny Tata ale mój nie taki znów młodziak - SIĘ ZACHWYCIŁ I CHAŁUPKĄ I POMYSŁEM :lol: )

A w ogóle gdzie jest właścicielka Jeżyka??? Niech się wypowie jako posiadaczka dzieła...

[quote="strażak.t"]:( Właśnie odwiedził mnie mój Tata i wrąbał mi metrowego krokwioka(czyt.gwożdzia) prosto w plecy twierdząc że taki dom z bali trzeba potem średnio co dwa lata impregnować i to sporo kosztuje.

Witaj .

Nic bardziej mylnego. Dom z bala odnawia się tak samo często jak murowańca. Uzywając odpowiednich (czytaj : dobrych) środków konserwujących ,,operację" przeprowadza się co ok. 10 lat w zależności jeszcze od warunków zewnętrznych.

Chłopie !!! Stawiaj balowca bo żyje sie w nim ...przecudownie.

Pozdrawiam i życze wytrwałości