AgaJeżyk 20.04.2010 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 Klameczka super, ma swój charakter. Myślę, że będzie dobrze służyć A Panowie, to jakieś nocne ptaszki - sowy? Nie - sowy na pewno nie Ale jak wpadali po 17-tej to w mig sie ciemno robiło ... a im żal było czas marnować. Dziubali do 21-ej co najmniej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 20.04.2010 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 jak tam operacja "wapniak sypie wapno" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 20.04.2010 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 Gwoździk - już po operacji ! Gloniska wyłowione, wapno wysypane ... ojciec dumny ! Walczylismy dzisiaj cały dzień. Chyba zmajstruję jakiego posta w dzienniku z wrażenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 20.04.2010 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 zmajstruj ... czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 20.04.2010 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 Witam !! Wpadłam zachwycić się klameczką!! Jest taka jakby stworzona do twoich pięknych drzwi!!! Faktycznie ta klamka wybrała ciebie i czekała na ciebie! No, a o stawie to nie będę nic pisała, bo poprostu ci .....zazdroszczę jak nie wiem co ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 20.04.2010 22:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 Megi - jak już zarośnie troszkę i zazieleni się dookoła ( nie woda ) - to pozwalam zazdrościć Teraz trzymaj kciuki żeby świeżo posiana trawa raczyła wogóle wykiełkować na tych moich piaskach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 20.04.2010 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 Aga wreszcie się odezwałaś ale widzę, że szaleństwo budowlane cały czas Cię ściga... Cieszę się, że ogarniasz to wszystko. A dla Taty wszystkiego najlepsiejszego życzę - będzie dobrze!!! Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 20.04.2010 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 Aguś, ilekroć zaglądam do Twojego Dzienniczka, czuję jakąś irracjonalny wręcz błogostan http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=690&d=1271000371 To Ty masz w sobie tyle ciepła i dobroci, i jakoś to przenika w kosmos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 20.04.2010 23:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 (edytowane) Aguś, ilekroć zaglądam do Twojego Dzienniczka, czuję jakąś irracjonalny wręcz błogostan http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=690&d=1271000371 To Ty masz w sobie tyle ciepła i dobroci, i jakoś to przenika w kosmos Bo ja kocham ludzi ...i życie pod każdą postacią ( biedronki też ... i wiewiórki ... i muchy ... na dworze ) ale żeby pokochać ludzi musiałam pokochać siebie ... a to było bardzo ...bardzo trudne ... ( no to sie "wypatroszyłam" emocjonalnie ... hmmm ) Edytowane 20 Kwietnia 2010 przez AgaJeżyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 21.04.2010 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Faktycznie, że woda byłą nie ten tego Ciekawe skąd tyle glonów w piachu? Chyba, że coś tam kiedyś było zasypane i teraz wykopane zostało Ale teraz na życie mu będzie, jeszcze jakieś szuwary i rybki a niechybnie kaczki mieć będziesz też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 21.04.2010 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 (edytowane) :cool:poczytaj może tu i jeszcze tu i współczuwam, wiele lat walczyliśmy ale z rzęsą i u nas odwrotnie zbyt dużo cienia było... i tak źle i tak niedobrze Edytowane 21 Kwietnia 2010 przez Gosiek33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 21.04.2010 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 czytałem ... jak zwykle fajnie napisałaś ... ... no i cieszę się, że dzięki Tobie trafiłem także do Twojego dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 21.04.2010 06:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Gosiek - dzięki za linki. Ten pierwszy znałam ... ale ten drugi - SUPER ~ Rzeczowy , konkretny facet z wiedzą popartą doświadczeniem. Gwoździk - w drugim linku jest fajnie opisany kwaśny torf. Już wiem o co chodzi.Jak gdzieś spotkam to sobie zanabędę i umoczę w wodzie ... zobaczymy co z tego wyjdzie. Może nie teraz bo to chyba zbyt wiele szczęścia na raz ... ale tak za dwa, trzy miesiące to warto spróbować. Kurcze ... jeszcze tyle nie wiem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 21.04.2010 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 ... Gwoździk - w drugim linku jest fajnie opisany kwaśny torf..... ... czytałem ... ....ja Ci o torfie też napisałem ... ... to kup prawdziwy torf, włóż do worka jutowego i wrzuć do wody..... ....tylko bardzo skrótowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 21.04.2010 12:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Aaaaa to teraz mi napisz Gwoździk co to jest prawdziwy torf i jak go od falsyfikatu odróżnić. Bo tam sie człowiek rozpisuje, ze w torfie to jakiaś chemia może być i woda sie potarfi niebieska zrobić ... Ja na ten torfik to mam apetyt ... tylko gdzie go szukać co by był prawdziwy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 21.04.2010 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 .... Bo tam sie człowiek rozpisuje, ze w torfie to jakiaś chemia może być i woda sie potarfi niebieska zrobić ... .... ... ja też już o tym pisałem ... ... ...... torf (tylko uważaj z tym torfem, bo w sklepach są takie z ulepszaczami, które akurat u ciebie pogorszą sprawę - no może nie pogorszą ale nie poprawią). ... a co do tego, gdzie znaleźć prawdziwy torf .... to jedź do Kluk na tzw. Czarne Wesele (chyba zawsze na początku maja) ... znajdziesz info w necie ... , bo ja kiedyś też znalazłem ... ale nigdy nie byłem na tym "weselu". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 21.04.2010 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Bo ja kocham ludzi ... ( no to sie "wypatroszyłam" emocjonalnie ... hmmm ) to fajnie, że mnie też ale z tymi muchami to już przegięcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 21.04.2010 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 ... ponieważ jestem pewny, że nie pojedziesz na Czarne Wesele, to z torfem musisz zrobić jak następuje: zakupić tzw torf wysoki w sklepie ... najlepiej ogrodniczym.... u nas przynajmniej w spożywczym nie dostaniesz rozciąć worek ... właściwy wziąć dwie kupy ... tfu ... garści i wrzucić je do wiadra z wodą odczekać kilka godzin ... można w tym czasie pić i palić jeżeli woda dalej jest przezroczysta znaczy się torfik jest gicio ... jeżeli nie postaraj się o zaproszenie na "wesele" nie musisz już jechać na tereny bagienne aby wykopywać prawdziwy torf U osób, które mają oczka wodne wyłożone folią torf nie jest tak rewelacyjny, bo woda dostaje trochę ziemistego koloru i nie jest tak przezroczysta ...ale u NAS, czyli tych co to STAWY mają tego problemu nie ma ... bo u nas dno naturalne ... i woda naturalny ma kolor .. a nie chlorowany-basenowy PS. i zasadź jak najwięcej roślinek wodnych i jak najszybciej (pod koniec kwietnia już można, chociaż niektórzy mówią że w połowie maja dopiero) Ja właśnie przed chwilą odebrałem dwa kartony kłączy ... napiszę wieczorem w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 21.04.2010 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Stawik super, a kiedy tam rybki wpuścisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 21.04.2010 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 to fajnie, że mnie też ale z tymi muchami to już przegięcie Jamles - a kto ciebie nie kocha ? Nawet jak próbujesz być nieznośny - nikogo nie wkurzysz ... ( no dobra ...troche ...jak przestajesz mówić po ludzku ...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts