Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jeżykowa chatka - komentarze

AgaJeżyk

Recommended Posts

Gwoździk - czuję się wyedukowana ...tylko jeszcze tą imprezę rozgryzę ( wesele znaczy ) ... bo nie wiem o co kaman ...

Za torfem polatam - może upoluję.

Gorzej z roślinkami. Średnio miła pani w jednym takim branżowym sklepie uświadamiała mnie, że roślinek jeszcze nie ma bo nie rosną ... za zimno.

Ponoc bedą pod koniec maja - pod pic mnie ładuje co ?

A najlepiej dawaj te swoje kartony do dziennika , niech ja zobaczę jak one wyglądaja w takiej fazie "larwalnej" ...

• Odpowiedzi 6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Miałam oczko kiedyś, takie wodne, z kaskadą, ale po kilku latach sprzykrzyło nam sie ciągłe dbanie o jego czystość.

Naprawdę trudno było je utrzymac w jakiej takiej przejrzystości wody.

A chemii nie sypaliśmy, bo na lato przenosiliśmy tam złote karasie z akwarium, które bardzo sobie to chwaliły.

W końcu postanowiliśmy, że zasypiemy.

Ale Twój staw dużo większy jest od naszego oczka, powinno byc łatwiej utzrymać równowagę biologiczną. ;)

Depsia - mam cichą nadzieję, ze z czasem wytworzy się tam z naszą pomocą w miare stabilna równowaga biologiczna i oczko samo się będzie oczyszczać.

Wiadomo - liście i igły trzeba bedzie wyłowić ... uroki okolicy ... ale glonów nie zdzierżę ...

A tak na marginesie - jak bedzie przy tym troszke roboty ... to i dobrze. Tato będzie miał zajęcie i obowiązek ( taką terapię mu wymyśliłam ;) )

Nie ma boćków, wszystkie leciały gdzieś dalej, albo zakotwiczyły wcześniej :( Dlatego zmieniłam awatar, że przyloty już się skończyły.

Lecąc oblukały przyszłoroczne miejsce gniazdowania :cool:

a ten kwiatek to taka próbka - udało się z komputera zdjęcie wstawić :lol2::eek:

tulipan..jpg

Cześć Aga, dziewczyny! :)

Ja w sprawie tych boćków, co to nie chcą u Słoneczka gniazdować! Słyszałam kiedyś, że bocianom trzeba zacząć gniazdo!

U nas we wsi dwa lata temu wymieniano słupy energetyczne i na jednym było gniazdo. Energa usunęła stary słup, założyła platformę, a na niej zaczątek gniazda. W ubiegłym roku gniazdo było puste - przykre to było, nie pamiętam, żeby kiedyś było puste.

W tym roku siedzi boćkowa!!! :) Będą małe bocianki :)