AgaJeżyk 21.04.2010 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Gwoździk - czuję się wyedukowana ...tylko jeszcze tą imprezę rozgryzę ( wesele znaczy ) ... bo nie wiem o co kaman ... Za torfem polatam - może upoluję. Gorzej z roślinkami. Średnio miła pani w jednym takim branżowym sklepie uświadamiała mnie, że roślinek jeszcze nie ma bo nie rosną ... za zimno. Ponoc bedą pod koniec maja - pod pic mnie ładuje co ? A najlepiej dawaj te swoje kartony do dziennika , niech ja zobaczę jak one wyglądaja w takiej fazie "larwalnej" ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 21.04.2010 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Stawik super, a kiedy tam rybki wpuścisz? Po roślinkach Jak wyklaruje sie woda i skonsumuje sie wapno wczoraj wsypane wsadzę najpierw rośliny ... rybki za jakiś czas ... Bo to by przypominało raczej wprowadzenie sie ... na wylewki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 21.04.2010 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 roślinki opisane ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 21.04.2010 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 roślinki opisane ... Już lete Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 21.04.2010 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Witaj Jeżyku ........buziaki zostawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 21.04.2010 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Czeeee, Jeżysia! Do Gwoździka poleciałaś i tera klamkę pocałowałam. No dobra, to zajrzę kiedy indziej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 21.04.2010 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Czeeee, Jeżysia! Do Gwoździka poleciałaś i tera klamkę pocałowałam. No dobra, to zajrzę kiedy indziej... I dobrze, że pocałowałaś ... piękna nieeee ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 21.04.2010 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Najsłynniejsza w Internecie strona o budowaniu stawu: http://staw.bieleccy.com.pl/ Myślę, że i tego linka warto mieć w ulubionych http://www.re-natura.pl/oczyszczalnie.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 22.04.2010 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Słoneczko jak Twoje boćki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 22.04.2010 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Słoneczko jak Twoje boćki A właśnie Slonko ! Nic o bockach nie wspominasz ... nie ma ich ? Ten pierwszy link - rewelacja ! Czytałaś o kaczkach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 22.04.2010 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Miałam oczko kiedyś, takie wodne, z kaskadą, ale po kilku latach sprzykrzyło nam sie ciągłe dbanie o jego czystość. Naprawdę trudno było je utrzymac w jakiej takiej przejrzystości wody. A chemii nie sypaliśmy, bo na lato przenosiliśmy tam złote karasie z akwarium, które bardzo sobie to chwaliły. W końcu postanowiliśmy, że zasypiemy. Ale Twój staw dużo większy jest od naszego oczka, powinno byc łatwiej utzrymać równowagę biologiczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 22.04.2010 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Depsia - mam cichą nadzieję, ze z czasem wytworzy się tam z naszą pomocą w miare stabilna równowaga biologiczna i oczko samo się będzie oczyszczać. Wiadomo - liście i igły trzeba bedzie wyłowić ... uroki okolicy ... ale glonów nie zdzierżę ... A tak na marginesie - jak bedzie przy tym troszke roboty ... to i dobrze. Tato będzie miał zajęcie i obowiązek ( taką terapię mu wymyśliłam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 22.04.2010 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Nie ma boćków, wszystkie leciały gdzieś dalej, albo zakotwiczyły wcześniej Dlatego zmieniłam awatar, że przyloty już się skończyły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 22.04.2010 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Nie ma boćków, wszystkie leciały gdzieś dalej, albo zakotwiczyły wcześniej Dlatego zmieniłam awatar, że przyloty już się skończyły. Lecąc oblukały przyszłoroczne miejsce gniazdowania a ten kwiatek to taka próbka - udało się z komputera zdjęcie wstawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 22.04.2010 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Cześć Aga, dziewczyny! Ja w sprawie tych boćków, co to nie chcą u Słoneczka gniazdować! Słyszałam kiedyś, że bocianom trzeba zacząć gniazdo! U nas we wsi dwa lata temu wymieniano słupy energetyczne i na jednym było gniazdo. Energa usunęła stary słup, założyła platformę, a na niej zaczątek gniazda. W ubiegłym roku gniazdo było puste - przykre to było, nie pamiętam, żeby kiedyś było puste. W tym roku siedzi boćkowa!!! Będą małe bocianki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 22.04.2010 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Nie ma sie co zasmucać ... boćki pewnie wystraszyły sie "nowego" Jak sie opatrzą i przekonają - na pewno zakwaterują . Może faktycznie trzeba im zaczątek gniazda uwić ... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 22.04.2010 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 linki zapisane w ulubionych.... może Słoneczko faktycznie zacznij gniazdo wić.....ja się na tym kompletnie nie znam:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 22.04.2010 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Cześć Aga, dziewczyny! ... no chyba szlag mnie trafi ... spadam stąd Energa usunęła stary słup, założyła platformę... ... jak usunę stary słup z Gwoździkowej ... to też założę jakąś partię .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 22.04.2010 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Gwoździk nie szalej "dziewczyno" Zostan ...będziesz naszym cukiereczkiem ... jesteś chyba jedynym samczykiem, który tu zagląda. No dobra Jamles - jeszcze ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 22.04.2010 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts