Gwoździk 22.04.2010 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 .. Zostan ...będziesz naszym cukiereczkiem ... ... ani cukiereczkiem ... ani żadnym ciachem .... po prostu facetem z dwoma pałkami ... brzmi poważniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 22.04.2010 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 ... brzmi poważniej Hę??? Haaaaaaaa!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 22.04.2010 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 ... ani cukiereczkiem ... ani żadnym ciachem .... po prostu facetem z dwoma pałkami ... brzmi poważniej O tak, duuużo poważniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 22.04.2010 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 ... ani cukiereczkiem ... ani żadnym ciachem .... po prostu facetem z dwoma pałkami ... brzmi poważniej Hmmm z dwoma pałkami powiadasz ... ? To jakaś mutacja pewnie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 22.04.2010 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Hmmm z dwoma pałkami powiadasz ... ? To jakaś mutacja pewnie ... ... no pewnie ... ... bo kobieta z kolcami to normalne, nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 22.04.2010 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Pewnie, że normalne ... Jedna ma kolce ... inna jest jadowita ... A twoja Pinezka nie dziabnie czasem swoim kolcem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 22.04.2010 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Lecąc oblukały przyszłoroczne miejsce gniazdowania Ja w sprawie tych boćków, co to nie chcą u Słoneczka gniazdować! Słyszałam kiedyś, że bocianom trzeba zacząć gniazdo! Nie ma sie co zasmucać ... boćki pewnie wystraszyły sie "nowego" Jak sie opatrzą i przekonają - na pewno zakwaterują . Może faktycznie trzeba im zaczątek gniazda uwić ... ? może Słoneczko faktycznie zacznij gniazdo wić.....ja się na tym kompletnie nie znam:sick: Dziewczyny Kochane, toć myśmy im gniazdo uwili Elektrownia założyła je na słupie: http://www.mloda.ekrakow.pl/%21ola/platforma650.jpg a stacjonuje w nim szpak (choć ma domek na przeciwko na orzechu ) http://www.mloda.ekrakow.pl/%21ola/szpak.jpg i wybiera słomę z gniazda, choć na ziemi leży jej pełno http://smileys.sur-la-toile.com/repository/Nature/minisoleil.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 22.04.2010 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 do dobre pewnie się go wystraszyły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 22.04.2010 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Słoneczko, jestem pod duuuuużym wrażeniem zrobionego gniazda - piękne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 22.04.2010 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Slonko - nie rozpaczaj ... toć to dooopy nie boćki jak sie szpaka wystraszyły A poważnie - budki lęgowe też nie zawsze po zawieszeniu są zasiedlone. Cos jest takiego, że ptaki badają grunt ... oswajają się z nowością ... a na koniec biją się o chałupę ! Tak było u mojego znajomego. Wywiesił kilka budek ... i jedną tylko szpaki właśnie zamieszkały ... pierwszego roku. W następnych latach miał pełen komplet gości ... z lokalnymi bijatykami o to kto pierwszy zamieszka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 22.04.2010 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Slonko - nie rozpaczaj ... toć to dooopy nie boćki jak sie szpaka wystraszyły A poważnie - budki lęgowe też nie zawsze po zawieszeniu są zasiedlone. Już nie rozpaczam, bo trochę włosów trzeba na głowie zostawić Mamy w ogródku jeszcze jedną budkę lęgową na jabłoni, dla sikorek, która stała pusta od początku, tj. od 4 lat. A w tym roku drobiazg sikorkowo wróblowy bił się o nią i zwyciężyły wróble mazurki. Szpak, poza tym ze kradnie słomę z platformy, to wybiera piórka wróblom z budki, bo głowę potrafi tam wsunąć i nosi do swojej. Chwilę potem na orzechu była normalnie awantura między szpakiem a wróblem! Ale nie wiem, czy tego już kiedyś nie pisałam http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_redface.gif http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_redface.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 23.04.2010 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 zwracam honor, bo faktycznie wcześniej piękne uwite gniazdo widziałam:oops: hehe to ci boćki..szpaka się wystraszyły:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 23.04.2010 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 Aga, ja nie wiem, czemu Ty jesteś Jezyk, jak Ty powinnaś być Ptak. U Ciebie prawdziwa ptasia Rzeczpospolita, a już Słoneczkowe gniazdo - hicior! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 23.04.2010 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 ... a ja za Depsią dzisiaj ... haha .. Jak tam STAW ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 23.04.2010 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 STAW ma sie dobrze - kazał cie pozdrowić Mówi, że się klaruje ... i mam mu dać troszke czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 23.04.2010 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 Depsia ... bo ja miałam być jerzyk ... ale się jakiś urzędnik w gminie pomylił i połowa rodziny mojego męża pisze się przez "ż" a druga połowa przez "rz" ... Rewelacja jest ... na cmentarzu ... 9 grobów jednej rodziny ... a jakby dwóch ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 23.04.2010 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 ...a wiesz, dowiedziałem się dzisiaj, że glonów można się pozbyć za pomocą wody utlenionej 3% ... oraz za pomocą słomy jęczmiennej zanurzonej w wodzie ... Gdyby kiedyś interesowały Cię szczegóły to służę pomocą ... sam zresztą zamierzam latem to sprawdzić ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 23.04.2010 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 Wpadłam przywitać się wieczorową porą !!!! I spadam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 23.04.2010 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 Gwoździk - to nie brzmi rozsądnie ... woda 3 % ... znaczy co ? Cały STAW mam zalać takim stężeniem żeby miał 3% Wytłumacz łopatologicznie zrudziałej blondynce ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 23.04.2010 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 woda utleniona trzyprocentowa - kumasz ? ... nigdy tego nie robiłem, ale podobno jest tak: 120ml 3% wody utlenionej na każde 1000 litrów wody w Naszych STAWACH !!! Należy rozrobić te 120 ml 3% wody utlenionej w naczyniu z wodą z Naszego STAWU i dodawać otrzymany płyn stopniowo na powierzchnię STAWU. Czynność należy powtarzać raz w tygodniu. Podobno worek ze słomą jęczmienną działa z 2 miesiące ... a efekt ten sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts