Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jeżykowa chatka - komentarze

AgaJeżyk

Recommended Posts

Wiesz co Gwoździk ... to ja już wolę te słome ... :confused:

Ta woda to jakoś tak mi chemią trąca ... mało ekologiczo-przyjazne rozwiazanie co ?

I mam traumatyczne wspomnienia z jazdą na rowerze związane ...

Zeskoczyło mi sie jakoś niefortunnie z siodełka na ramę ... babcia kazała wodą utlenioną potraktować i ... zrudziałam tam ... w bardzo szpetnym odcieniu zresztą

• Odpowiedzi 6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Megana - sprawa miała byc 9 kwietnia. Wizja w terenie. Nie odbyła sie bo ichni adwokat zażalenie do Sądu Okręgowego złożył na decyzje naszej sędziny. Wniosek złożył o wstrzymanie mojej budowy a ona odrzuciła ... to sie "pożalił" ... Czekamy na decyzje Okręgowego ...

Megi - tego tekstu to im do dziś nie mogę zapomnieć ! Jakbym jakaś zmanierowana dziwaczka była i szałas budowała - nie dom. Pogarda głęboka dla mnie i cudacznej technologii. Myśleli, że jak dom z bali to kasa się drzwiami oknami będzie wylewać ... niedoczekanie ...

Witaj !!! :)

.....dopiero dziśiaj przeczytałam Twój wczorajszy post..........:jawdrop::jawdrop::jawdrop:

no w szoku jestem.........co to za fachowcy byli.........nogi z d....y powyrywać poprostu !!!!! :bash:

nie szanują czyjejś własności, a jeszcze specjanie niszczą!!!! :(.......i jeszcze ten komentarz .." w d..pie mam jej bale "......no poprostu masakra!!

nawet nie bedę Ci pocieszać.........bo rozumiem, że może szlag złowieka trafić !!!

Aga, współczucie - trafić na takich pseudofachowców to jakiś koszmar. Skąd się wzięli, mam nadzieję, że nie z polecenia?? Ja u siebie tynków tradycyjnych nie miałam, ale gładzie też beznadziejnie położone. Machnę na to ręką, bo już mi się syfu nie chce robić, ale wkurzam się, jak tylko to zobaczę. Czyli lepiej przypilnować, żeby było dobrze od razu, bo potem może braknąć energii... :rolleyes:

Dopiero się dogadałam z netem ;( się wkurzyłam na odzywkę - a ściśle mówiąc na podejście do roboty i klienta i to najlepiej świadczące o fachowości fachoffców :mad:

cholera a tak pięknie szło i takie ekipy super miałaś a teraz :evil::evil::evil::evil: - trzeba jednak na ręce patrzeć - no ale przecież Twój Tata był tylko pewnie delikatny i na łapy nie patrzył :(

Mam jednak nadzieję, że jednak jakoś z tego wybrniecie :cool:

Sure - niestety z polecenia byli ... Jeden z nich jest sąsiadem mojego kolegi.

Kolega zresztą właśnie sie buduje i pożycza od niego prąd. Byłam w konsternacji ... ale zadzwoniłam przedstawiłam mu sytuację.

Bez zastanowienia powiedział

" Nie płać" ... ja sobie prąd pociągne od drugiego sąsiada. Sam sie buduje - wiem co przeżywasz ... "

I na razie zapłacic nie zamierzam. Przynajmniej do czasu aż nie będę miała pewności, że mnie stolarz za drzwi nie wykasuje więcej niż ustaliliśmy.

Dzięki kobiety za wsparcie ... juz sie zastanawiałam czy jestem przewrażliwiona ... i czy nie przesadzam ... ale widze, że mi jeszcze budowa rozumu nie odebrała ;)

Moim zdaniem wcale nie przesadzasz, bo samo zdjęcie usadowienia puszki już widać, ze jest źle zrobione. Nie mówię już o materiale, którego poszło pewnie dwa razy więcej, a darmowy nie jest przecież. Oj współczuję.

No i chciałem się przypomnieć, bo ja cały czas czytam, więc jesteśmy we dwóch ;)

A co do stawu, to się nie znam,ale za to akwarium, podobna sprawa, glony. Torf zakwasza wodę i jednocześnie obniża twardość, dobry sposób na glony, w akwarium stosuje się jeszcze wywar z szyszek olchy czarnej, podobne działanie jak torf, można sobie nazbierać te szyszeczki. Odradzam za to chemię, to sposób doraźny, nie usuwa przyczyny i glony na bank wrócą.

Edytowane przez ktosiek

Ktosiek - materiału poszło ... dwa razy tyle. Tynki miejscami mają nie 1,50 cm a ponad trzy ... A skoroś facet to jeszcze powiem jakie są "gatunkowo" - pewnie bedziesz wiedział o czym mowa . To nie są tynki cementowo-wapienne ... to czysty beton ! Taki jak leją na posadzki. Do jednej małej betoniarki (taczka ) sypali ponad pół worka cementu ... powinny byc dwie łopaty ... podobno -bo to nie moja wiedza (wyczytana ) Mam betonowe ściany w drewnainym domu ... o zgrozo ... Cieakaw jestem czy bedzie to miało wpływ na temperature w domu ...

A gloniska chyba wyłażą spowrotem ! Zacznę szukać tego torfu bo chyba sama do tej wody nasikam ze złości ... :x

A poza tym ... witam samczyka ;)

Wielce współczuję powierzenia tak odpowiedzialnej pracy "majstrom" Taki ci los inwestorów :-(

Nie ma takiej szansy żeby sprawdzając nawet wiele prac wykonanych u innych mieć pewność że u nas niczego nie spitolą!

Na całe szczęście to pierwszy i mam nadzieję ostatni zonk u Jeżyków.

PS. Z całą stanowczością PROTESTUJĘ! Nie jest nas tylko trzech hmmmmm.....samczyków! Proszę zauważyć że jest nas więcej! Tym bardziej że ja "dwóch imion"

Pozdrawiam

Slonko - dzieki ! Wszelka pomoc wciąż chyba potrzebna ... bo wyłażą spowrotem zielone bestie ...

Lucjanie ... dwóch imion ... Zwracam honor ;) ...

Widzę że jednak jest tu kilku partyzantów w spodniach ... :rolleyes:

W temacie "majstrów" - też mam nadzieję, że ten jeden ale jakże okazały zonk ... wystarczy.

I tej wersji sie trzymajmy !

olszynowe szyszeczki mówicie - miałam tego pełno i czego jak czego ale glonów to w stawie nie miałam, za to sporo cienia a na wodzie z tych szyszeczek i liści olszynowych ,,kałuże'' jak z benzyny taki to zajzajer, ale ich miałam dużo - może to i pomysł , u mnie pełno tego :(

Ja też jestem.

Mało piszę ale podglądam .:oops:

Witaj Aga.

Widzę , że masz problemy z tynkami.:eek:

Jeśli mogę doradzić to gdzieś widziałem na twoim zdjęciu ,że stosowali listwy podtynkowe.

Jast szkoła która mówi coby te listwy wyciągać, ponoć jeżeli ocynk sie uszkodzi to od gipsu mogą rdzewieć.:confused: