Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jeżykowa chatka - komentarze

AgaJeżyk

Recommended Posts

.... wprawdzie nazwałaś mnie pierdołą ... ale wbijam się znowu ..

Słuchaj, zadziałaj z kwaśnym torfem (3,5 PH) ... albo możesz spróbować ten ruch z wodą utlenioną ...nie ośmielałbym Cię namawiać na coś, co nie zostało przetestowane w wielu oczkach . Ja tego nie robiłem, ale podobno w Anglii jest to szeroko rozpowszechniona metoda ... Działa tak samo jak słoma jęczmięnna (wydzielając dioksydan odzielenia wodę) .. z tym, że słoma działa 1.5 m-ca a wlana woda utleniona jeden tydzień i trzeba ponawiać proces.

Ja na twoim miejscu bym spróbował. Nie masz roślin ani ryb ... nic nikomu nie grozi a wodzie pomoże ...

Podobno 120 -150 3% wody utlenionej ml na 1000 l wody ... Działaj !!!

Trzymam kciuki

• Odpowiedzi 6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gosiek - a daleko mieszkasz ;) ?

Ja ci ten zajzajer wyzbieram ... bardzo chętnie :rolleyes:

zaczynam robic notatki i linkownie na temat glonowojny ...

Zbigniew - faktycznie sie nie odzywasz i ...zapomniało mi sie o tobie :sick:

A moze dlatego, że przez tynkarzy schudłam od razu ze dwa kilo i przestałam o diecie myśleć ;)

Gwoździk nie szalej "dziewczyno" :lol2:

Zostan ...będziesz naszym cukiereczkiem ;) ... jesteś chyba jedynym samczykiem, który tu zagląda.

No dobra Jamles - jeszcze ty :p

Miałem zamiar obszerniej zaprotestować i swoje oburzenie wyrazić, ale w klawiaturę ciężko mi już trafić.

Nie wiem kiedy to nastąpi, ale wrócę tu na pewno i cię z tej sklerozy wyleczę :evil::mad:

...A niech no jeszcze trochę się obrobię, to se z chłopokomi założymy tu "Klub pod Pałeczkami" w odpowiedzi na tą słodką solidarność jajników e080..gif

Dziennika już dzisiaj czytał nie będę, ale z tego co widzę, to dobrze, że tynkarzy-paproków pogoniłaś. Nie dość, że tynk mocny i gruby, to jeszcze listwy prowadzące zostawili. U znajomych musieli te listwy odkuwać, bo, pomijając to, że rzeczywiście podobno rdzewieć mogą, to jeszcze mogą po prostu być widoczne na pomalowanej ścianie. Ci moi znajomi twierdzili, że tynk podczas wysychania trochę się "wciągnął" i listwy były wyraźnie widoczne w formie powtarzających się co kilkadziesiąt cm zgrubień.

Edytowane przez Yeti

Sure - niestety z polecenia byli ... Jeden z nich jest sąsiadem mojego kolegi.

Kolega zresztą właśnie sie buduje i pożycza od niego prąd. Byłam w konsternacji ... ale zadzwoniłam przedstawiłam mu sytuację.

Bez zastanowienia powiedział

" Nie płać" ... ja sobie prąd pociągne od drugiego sąsiada. Sam sie buduje - wiem co przeżywasz ... "

I na razie zapłacic nie zamierzam. Przynajmniej do czasu aż nie będę miała pewności, że mnie stolarz za drzwi nie wykasuje więcej niż ustaliliśmy.

Dzięki kobiety za wsparcie ... juz sie zastanawiałam czy jestem przewrażliwiona ... i czy nie przesadzam ... ale widze, że mi jeszcze budowa rozumu nie odebrała ;)

Nie odebrała Ci budowa rozumu i sobie nie dawaj wmówić, że rzeczywistość jest inna, niż widać! Ale uważaj, bo nerwów przy tym trochę stracić możesz!

Dobrze, że kolega tak sensownie się zachował, a to też pewnie potwierdza, że słusznie myślisz....

(a powiadomienia z Twojego wątku nadal mi nie przychodzą, nie wiem, co jest grane, bo ustawiłam)

Ajjjj, co za fahofcy Ci się przytrafili, myślałam że nie jest tak źle, ale najlepiej to nie wygląda. :(

BARDZO słusznie że nie dałaś kasy aż do wyjaśnienia Twoich strat.

A ten tekst... :evil:

Przecież nie chciałas mieć "cudów na kiju" tylko poprawnie, zgodnie ze sztuką budowlaną zrobione tynki. To aż tak trudne:confused:

Nie daj sobie wmówić że kombinujesz:rolleyes:

No ładnie ... a Jeżyk w Warszawie pracuje ... ;)

Ciekawe co on na to - jak mu zbiórke twoich szyszek w rozkład zajęć wciągnę :lol2:

aż tak daleko nie musi jechać (choć oczywiście zapraszam :) wszędzie gdzie olszyny rosną szyszek się da nazbierać :) choć nie wiem czy dużo o tej porze roku?

Yeti - złośliwcze pospolity ! Gdzie byłeś powsinogo ? Glony mi STAW zjadają a ty mi tu testosteronem parskasz ? :mad:

Że nie wspomnę o obecankach-cacankach ... Jak tylko ciepło się zrobi to rowerem przyjadę ... taaaaa ... wirtualnym :(

Widać testosteron dla glona zabójczy, bo u mnie nie ma :rolleyes: (no, przynajmniej tych nitkowatych i kożuchowatych nie ma, bo jak się ciepło robi to chyba trochę jednak woda zakwita)

A na spełnienie obiecanek czas stosowny nadejdzie (jeszcze będziesz główkować jak nas z tego swojego drewniaka przegonić) ;)

Na razie montażu kotłowni musiałem pilnować, a teraz stróżem ognia zostałem - znaczy grocha podsypuję, żeby podłogi wygrzać.

Póki co, na najbliższego łikenda do mnie przyjedźcie - odpalenie grila jest zaplanowane (pierwsza nieśmiała próba już dzisiaj była:))

...i bez wyzwisk mi tu proszę - jaki "pospolity"?:evil: Uważaj sobie, bo ci ręcznie (znaczy: dokładnie, starannie, precyzyjnie...) wytłumaczę :mad:

...no i AGaPy skrzyknąć jeszcze trzeba. Tak się na krzaki napalili, a teraz cisza - muszę im chyba wizytę złożyć. Żebym tylko po drodze nie przysnął:rolleyes:

Edytowane przez Yeti

Yeti... 1 maja mamy osiemnastę mojego chrześniaka a z niedzieli na poniedziałek balujemy u naszych balowych sąsiadów ...

Falstart chłopie :rolleyes:

Inauguracja sezonu grilowego u ciebie musi odbyć sie bez Jeży ... Co nie oznacza, że nie będziesz miał inwazji kolcoków ! ;)

I ręcznie nic nie wytłumaczysz ... bo kolce w palcach bolą baaardzo ... :p

...eeech :bash:

Widzę, że do ciebie to teraz zapisy, jak na audiencje do papieża:sick:

Szkoda, bo inne jeszcze forum-ludki przyjechać mają. Poznalibyście się ...i na pewno dopasowali, bo równie zwariowani, choć bez igieł na doopsku;)

No cóż, jeszcze parę letnich łyk-endów przed nami. Może mi się uda gdzieś wbić na tą waszą listę.

(a pierwszy wolny termin kiedy?;))

Jaaamles - ja mam na budowie taką olimpiadę, że mnie Łodzie nie potrzebne :cool:

A wolne terminy to się Yetuś rozstrzygną w czwartek ... Jeżyk urlop ma wyżebrać ... inaczej w blaszaku będzie mieszkał :x

Moge być budowlanym olimpijczykiem ... ale wolałabym sztafetę bo po tynkach na zdrowiu psychicznym podupadam ;)

Niech mi kto jeszcze taki numer wywali to będzie moje glony od spodu oglądał :mad:

...no i AGaPy skrzyknąć jeszcze trzeba. Tak się na krzaki napalili, a teraz cisza - muszę im chyba wizytę złożyć. Żebym tylko po drodze nie przysnął:rolleyes:

AGPy dzieci bawią, ale ręce na pulsie trzymają i .... po wierzbę przyjadą już wkrótce ;-)

Za to naczelna Jeżyca wykrynca się... igłami ;-)

Jeże, Yetuś, szykować się na konic sierpnia do nas! I bez wykryntów!!!