Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do KACZODOMKU

kaczki3

Recommended Posts

Witaj. Też mam w posiadaniu wąską działkę, długaśną ale szeroką na 12m /to i tak szersza niż Wasza/,ale byłam pewna,że na niej nic się nie da zbudować :o Wrzucisz jakąś wizualizację swojego domku? No i napisz proszę,jakie mieliście problemy z papierologią, bo zakładam,że z tak wąską działką jakieś mieliście co? :wink:

Witaj uanka.

Było troszkę komplikacji i nie obyło się bez osobistej rozmowy z Naczelnikiem Wydziału Architektury w celu wyjaśnienia jaki maksymalnie szeroki domek będziemy mogli "wcisnąć" w nasz tramwaj. Po rozmowie okazało się że musimy zostawić po bokach po 1,5m więc domek ma 7,5m szerokości. Wizualizacji nie mamy, ale postaram się zeskanować szkice z projektu budowlanego. Musisz się liczyć z tym, że raczej czeka Cię projekt indywidualny. Pozdrawiam :)

U minie też dachówek nie kładą :cry:

Natomiast wybijają sufity deskami i stawiają ścianki działowe. Gdyby nie to, to też by stali z robotą...

A ja się wcale nie śmiałam, tylko puściłam oczko :wink:

Natomiast co do zimy to od wczoraj jestem wyposażona w nowiuśkie oponki zimowe :lol: :lol: :lol: więc jest mi wesoło, bo zima jest mi nie straszna....

Jakoś mi się widzi, że ta budowa to jednak kiedyś się skończy. Już teraz potrafisz Kaczuś jakoś tak z humorem do sprawy podejść, więc jak już zamieszkacie, to będziesz się tarzała ze śmiechu wspominając jak to się wszystko zaczynało.

Powodzenia i cierpliwości życzę :D

Wsadzisz jakiegoś koksiaka i można działać przez zimę... Ja tak będę robić.

A dachówki część będzie w poniedziałek... może całość przywiozą, ale tego modelu nie ma nawet w Niemczech :cry: :(

Przedstawiciele z Brassa szukają ją po wszystkich składach budowlanych w Polsce... Szukajcie , a znajdziecie.

Nie wiem ale jestem bardzo z tego tytułu spokojna, chociaż leje się do domu przez kosz i obróbki komina.

do końca dachu zostało jeszcze 2 dni roboty tylko bez deszczu :roll:

I WIECHA :roll: :wink: