mjudu 11.10.2009 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2009 Szukałem ale nie mogłem znaleźć. U mnie na poddaszu w związku z podniesieniem ściany kolankowej i kupieniem wyższego okna dachowego/połaciowego po jego zamontowaniu szczyt okna wyszedł o około 20cm wyżej niż sufit. Co można w takiej sytuacji zrobić, słyszałem że można obrobić tak sufit karton gipsem, że będzie miało to „ręce i nogi”, ale jakoś nie mam do tego wykończenia przekonania. Istnieje jeszcze możliwość obniżenia okna o około 20-25cm tak że może by zmieściło się pod linią sufitu. Tyle że nie wiem czy jest możliwość takiego przesunięcia, bo łączy się to z wycięciem kawałka nowej dziury a zastawieniem starej, która powstanie po obniżeniu okna. Dach mam pokryty dachówka na łatach, kontr łatach, folii i krokwiach. Jak rozwiązać ten problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 12.10.2009 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Normalnie obniżć, dołożyć dachówek i zakryć dziurę wyzej, wyciąc nizej i tyle, tak samo u siebie zrobiłem jak mi orły dekarze taki numer zaserwowali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarte 12.10.2009 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 u mnie tez były dwa okna przesuwane niżej (o jedną dachówkę) bo oczywiście dekarze mi za wysoko je zamontowali. Taka operacja to żaden problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjudu 12.10.2009 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 maro74, jarte. można prosić o jakieś fotki Waszych okien po obniżeniu. Czy obniżenie okien u Was nie wiązało się z tym, że ich dolna granica była prawie równo z zewnętrzną stroną ściany kolankowej. W rysunkach poniżej przedstawiam mniej więcej jak by to wyglądało u mnie . Proszę o wypowiedz znawców tematu czy takie rozwiązanie może być. Pierwsze zdięcie to stan faktyczny a drugie po ewentualnych przeróbkach. http://mjudu.w.interii.pl/przed.jpg http://mjudu.w.interii.pl/po.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjudu 15.10.2009 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 szkoda że żaden szpec od montażu okien dachowych sie nie wypowie czy takie obniżenie można wykonać czy nie. Napewno pomogo by to nie tylko mi ale też innym borykającym sie z takim problemem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 18.10.2009 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Drugiwariant jest zdecydowanie lepszy. u mnie górna krawędź okna jest równo zlicowana z sufitem ale dół ma jeszcze trochę do ścianki kolankowej. Poza tym mam połaciówkę tylko na klatce schodowej i z rcaji tego nawet otwieranie to trochę problem bo robię to drążkiem od schodów strychowych, a mam veluxa więc nie ma takiej typowej klamki. Jutro wrzucę fotkę. albo podaj maila na priv będzie mi łatwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjudu 20.10.2009 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 maro74 dzięki za fotki umnie chcę zrobić podobnie, czyli góra okna na równo z sufitem, tylko nie wiem jak będzie się miała dolna krawędź okna to kraju ściany kolnakowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts