Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt M76 OGRÓD O ZMIERZCHU

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 291
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...

Witam

Rozpoczynamy budowę naszego "ogrodu" na wiosnę póki co odebraliśmy dziennik budowy i czekamy na ustanie mroźnej zimy :wink: planujemy prace rozpocząć na przełomie luty-marzec.

Projekt ten wybraliśmy ze względu na jego uniwersalność i dobre rozmieszczenie pomieszczeń na parterze, myśleliśmy też nad projektem SALMA z Archipelagu , ale na szczęście pojawił się wtedy "Ogród o zmierzchu".

Dokonaliśmy pewnych modyfikacji w projekcie tj.

- powiększenie pom. gospodarczego "8" do równego obrysu budynku

- zmiana betonu komórkowego na POROTHERM 30

- dodanie kanału w garażu

- podniesienie całego poddasza o jeden pustak

W razie jakich kolwiek pytań z chęcią odpowiem . Pozdrawiam i zapraszam ewentualne osoby budujące o fotki i własne doświadczenia. Ja fotki dodam najwcześniej na wiosnę jak postawimy fundamenty.

• 2 weeks później...
  • 3 months później...

Hey Catan !

Jestem zainteresowana budową tego domku,a raczej zdjęciami z realizacji,jak i innymi informacjami na temat budowy. Ja,co prawda już wybudowałam swój dom,ale warunki zabudowy były tak "sztywne",że musiałam budowac to co można,a nie to co chcę :( .Projekt M76 bardzo mi się podoba i tak z czystej ciekawości,chętnie "pouczestniczę" { :)} w jego budowani.Więc,jeśli masz juz czym,to się pochwal .Czekam na fotki i info.

Pzdr.

R.

• 3 weeks później...
Miło cie poznać catan Bardzo ucieszyliśmy się jak zobaczyliśmy że ktoś ma podobny gust do nas.Czy juz ruszyliście z budową ,,Ogrodu o zmierzchu'"?A może domek stoi już gotowy:)?Nam ten dom wpadł w oko odrazu i chyba już nie wypadnie:).Bardzo was prosimy jeśli znajdziecie czas czy moglibyście nam udzielić paru informacji na temat przede wszystkim kosztów budowy itp.Będziemy czekać cierpliwie na jakiekolwiek informacje od Was.A może ktoś z innych osób na forum cieszy się już tym domkiem.Pozdrawiamy wzystkich i czekamy z nadzieją na odzew.

• 1 month później...

Witam, przejrzałem kilkaset projektów i "Ogród o zmierzchu" po kilku (planowanych) modyfikacjach wydaje się rozwiązaniem idealnym.

Catan jak dasz rade to napisz coś więcej. To chyba pierwszy wątek na temat "OGRODU" w intern, pozostałe projekty opisane,wycenione itd. Czas na M76.

-powiększenie pom. gospodarczego "8" do równego obrysu budynku

- podniesienie całego poddasza o jeden pustak

-połączenie 6 i 7(łazienka z OKNEM) wejście do garażu miedzy schodami a łazienką

Pozdrawiam.

• 5 months później...
Witam,jesteśmy na etapie załatwienia pozwolenia na budowe tego ładnego domku -M-76 ,,Ogród o zmierzchu" Planujemy ruszyć z budową na wiosne.Może ktoś z Was ma podobne plany lub jest w trakcie budowy?Chętnie przedyskutowalibyśmy pare kwesti które nas troszeczke nurtują.:).Czekamy na odzew i pozdrawiamy.

• 2 weeks później...
Mysle ze stan surowy otwarty bedzie nas kosztowal w granicach 140000,ale to zalezy czym bedzie pokryty dach,zastanawiamy sie nad dachowka ale po przeczytaniu forum mamy totalny metlik...czym Wy planujecie pokryc dach?

Dach:

-Braas, Euronit Ceramika wychodzi drożej o "parę" ładnych 1000.

Jak tam wybór wykonawcy?

Jeden do wszystkiego czy.........?

Jeżeli wykonawca podał Wam cenę za wykonanie usługi to napisz proszę!

A.......jeszcze jedno Czytać należy ale pamiętaj że forum to TYLKO forum!!!!!

często wypowiedzi ludzi którzy budują PIERWSZY DOM robią tyko zamieszanie!!!!

lepiej się skupić na SOLIDNYCH artykułach pisanych przez fachowców.

Jak będziesz miała wycenę czegokolwiek to PISZ porównamy CENY !!!!

Jestesmy na etapie szukania wykonawcy,najlepiej jednego co wykona stan surowy otwarty,my tez myslimy o dachowce Brass cena jest dobra,choc nie wiem jak sie te dachowki spisuja...Teraz jest dobry okres aby pozalatwiac potrzebne zezwolenia,porownac ceny,poszukac dobrego wykonawcy.Ok jak cos bede wiedział wiecej to sie znow odezwe i czekam tez na jakieś nowinki od Was,pozdrawiam

• 1 month później...
  • 1 month później...

Witam jeżeli ktoś buduje ten dom z miłą chęcią nawiąże kontakt. Mój e-mail: [email protected]

Zaczynamy w kwietniu i mamy jeszcze kilka wątpliwości, np czy podnosić górę o 1pustak...

Może ktoś już tak zrobił i ma zdjęcia?

Ja planuje zacząć gdzieś umieszczać postępy z prac, może komuś sie to przyda, sam wiem jak mało informacji jest na internecie odnośnie tego projektu...

Jeżeli ktoś potrzebuje kosztorys to mam aktualny na sprzedaż

Edytowane przez reymond

• 5 weeks później...
  • 1 month później...
Z chęcią zobaczył bym jak wyglonda gotowy "Ogród o zmierzchu", ale zaczynam rozumieć jak to jest. Kiedy zaczynasz budowę pozostaje niewiele czasu na inne zabawy, np prowadzenie stronki na której pokazuje się wyniki pracy :) W każdym razie szukam dogodnego miejsca na internecie i jak będę miał chwilke wstawię fotki. Narazie jest to stan "0" ale pod koniec maja mają być już mury Edytowane przez reymond