Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt M76 OGRÓD O ZMIERZCHU

Recommended Posts

• Odpowiedzi 291
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tomsta76 umieszczam zdjęcia ze strychu i nie tylko. Trochę późno ale jestem bardzo zajęty i nie mogłem znaleźć czasu. Może przydadzą się komuś.

[ATTACH=CONFIG]204262[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]204263[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]204264[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]204265[/ATTACH]

Dzięki Gregory. Też będę musiał cos zrobić z tą przestrzenią nad schodami bo trochę wysoko i szkoda przestrzeni, a strych zawsze sie przyda.Pozdr.

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...

Witam ponownie po długiej przerwie troszkę mnie nie było ale w tym czasie urodziłam córeczkę i całyczas poświecam jej i budowie :)

u Nas jjuż domek ma ściany tylko dachu brakuje .

Mam do Was pytanko ile metrow kwadratowych ma powierzchnia dachu ? ponieważ szukamy obecnie dekarza i musimy coś mówić bo kązdy bedzie pytał ile jest metrow dachu a moj sasiad na oko stwierdzil (tez dekarz ze okolo 2250-300 metrow ale mi sie wydaje ze bardziej te 250 niż 300

za ile metrow kwadratowych wy placiliscie za swoje dachy ?

Witam ponownie po długiej przerwie troszkę mnie nie było ale w tym czasie urodziłam córeczkę i całyczas poświecam jej i budowie :)

u Nas jjuż domek ma ściany tylko dachu brakuje .

Mam do Was pytanko ile metrow kwadratowych ma powierzchnia dachu ? ponieważ szukamy obecnie dekarza i musimy coś mówić bo kązdy bedzie pytał ile jest metrow dachu a moj sasiad na oko stwierdzil (tez dekarz ze okolo 2250-300 metrow ale mi sie wydaje ze bardziej te 250 niż 300

za ile metrow kwadratowych wy placiliscie za swoje dachy ?

Ja płaciłem za 200 m2 i zgodziło mi się to z ilością dachówki. Można ilość dachu dokładnie policzyć z projektu, uwzględniając kąt nachylenia. Jeśli nic się nie zmienia z projektem to wyjdzie około 200 m2 .

Edytowane przez Gregory67

• 5 weeks później...
Witam Wszystkich !

My również należymy do miłośników projektu "Ogrodu o zmierzchu" , budowę zaczęliśmy w maju tego roku - poniżej kilka fotek. Projekt przeszedł wiele zmian :)[ATTACH=CONFIG]215761[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]215763[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]215764[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]215765[/ATTACH]

Witaj

Widzę że stropy robicie żelbetowe, a ściany z pustaków ceramicznych. Ja też z ceramicznych murowałem. Powodzenia w budowie.

Pozdro

• 3 weeks później...
Może ktoś, którzy ukończyli budowe pamięta ile Wam poszło styropianu na elewację w metrach kw., bo mi z obliczeń wychodzi ok 165 z lekkim naddatkiem. Bedzie ok czy za dużo jak tyle kupię.

Pozdrawiam

Mi też poszło coś około 160 m2. Ale ze styropianem to nie jest problem, jeśli Ci zostanie to możesz oddać pełne paczki, a jeśli zbraknie to możesz dowieść. Kiedy się wprowadzasz ? Chyba już wkrótce ?

Witam wszystkich,

Bardzo spodobał nam się projekt domu "Ogród o zmierzchu" i w 90 % się na niego zdecydujemy .:) zastanawiamy się tylko czy kuchnia nie jest zbyt mała? ponieważ myślimy o zabudowaniu jednego wejścia (od jadalni) i zrobieniu kuchni zamkniętej.. I druga sprawa to połączenie łazienki na dole ze spiżarka i przeniesienie wejścia do garażu przy schodach. Wie ktoś może czy da się przerobić tak aby powstał pokój nad garażem na tzw półpiętrze?? ponieważ bardzo podoba nam się takie rozwiązanie i tylko tego nam w projekcie brakuje.

Edytowane przez ♥♥♥ewa♥♥♥

Mi też poszło coś około 160 m2. Ale ze styropianem to nie jest problem, jeśli Ci zostanie to możesz oddać pełne paczki, a jeśli zbraknie to możesz dowieść. Kiedy się wprowadzasz ? Chyba już wkrótce ?

Chciałbym już, ale czekam na decyzje kredytową co opóźnia finansowanie, bo własne środki powoli się kończą. W poniedziałek wstawiali okna (Ms Line, 3 szybowe), ociepliłem fundament. Na zimę planuje zrobić elektrykę i hydraulikę, piec, podłogówkę, rekuperację. Jak poogoda dopisze chcę właśnie robić ocieplenie na zewnątrz. Tynki i wylewki w zimę raczej odpadają, może dach gdyby pogoda dalej dopisywała. A przeprowadzka raczej gdzieś za rok.

Wkrótce zamieszczę kilka zdjęc z postępów budowy.

Pozdr.

Ewa.

Kuchnia nie jest za mała. Zamieściłem wcześniej zdjęcia to możesz zobaczyć. Wejście do garażu przy schodach przerobi Ci projektant i tak musisz się do niego zwrócić aby zaadaptował Ci projekt. Tak samo projektant przeprojektuje pokój nad garażem na półpiętro.

Tomsta76

Czekamy na zdjęcia.

Pozdro

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
Dzieki za pomoc , do zdjęć to nam jeszcze dużo brakuje :) a czy ktos buduje ten domek w okolicach świętokrzyskiego, małopolski ... żeby móc zobaczyc jak to wyglada w rzeczywistości ??

Ja nie mieszkam w świętokrzyskim ani małopolskim, także w tym temacie nie pomogę. Ale może ktoś inny buduje bliżej.

• 3 weeks później...
  • 4 weeks później...

Po dłuższej przerwie zamieszczam kilka obiecanych zdjęć z postępów budowy. Pogoda dopisuje więc dekarze zabrali się za dach, częściowo swoją pracę wykonał już hydraulik, pozostało mu dokończyć kotłownię, zamontować rekuperator, podłogówkę na dole oraz pompę ciepła do grzania wody użytkowej. Pozdrawiam wszystkich ogrodników o zmierzchu.:D

DSC_2106.jpgDSC_2102.jpgDSC_2065.jpgDSC_2083.jpgDSC_2070.jpg