tomsta76 18.11.2014 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 U nas z zewnątrz już elewacja skończona. Teraz czas na wykończenia w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dapiko 18.11.2014 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 Witam, Podpowiedzcie mi czy pod blachodachówke jakie dawaliście krokwie ? o jakim przekroju ? takie jak w projekcie? 70x200 ? Czy ktoś z was ma Stropdach? Czy dużo drewna wtedy z wieźby ma odpaść ?? PozdrawiamDamian Puc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dapiko 18.11.2014 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 U nas z zewnątrz już elewacja skończona. Teraz czas na wykończenia w środku.[ATTACH=CONFIG]289696[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]289697[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]289698[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]289699[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]289700[/ATTACH] Tomsta - ile kosztowało Cię okno/drzwi balkonowe to łukowe ? bo mi wczoraj wycenili ( 7 komorowy profil - 2 szybowy ) 2700 zl brutto..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregory67 19.11.2014 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Tomsta sprawnie idzie budowa.Widzę, że zrezygnowałeś z garażu. Co zrobiłeś w miejscu garażu ?Ładna dachówka, jaki to producent i model ? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomsta76 19.11.2014 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Tomsta - ile kosztowało Cię okno/drzwi balkonowe to łukowe ? bo mi wczoraj wycenili ( 7 komorowy profil - 2 szybowy ) 2700 zl brutto..... Ja za wszystkie okna zapłaciłem z montażem równo 20 tyś, montaż był tzw. ciepły z taśmami paroprzepuszczalnymi Illbruck z obu stron (pakiet 3 szybowy w kolorze złoty dąb). Niestety na fakturze nie mam wyszczególnione ile było za okna łukowe, mam zbiorcza cenę. Z tego co pamiętam to w granicach 2,5 tyś za podwójne balkonowe łukowe, czyli podobnie ja u Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomsta76 19.11.2014 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Tomsta sprawnie idzie budowa. Widzę, że zrezygnowałeś z garażu. Co zrobiłeś w miejscu garażu ? Ładna dachówka, jaki to producent i model ? pozdro Zamiast garażu mam dwa pomieszczenia, pralnię z suszarnią i może coś do prasowania i drugie pomieszczenie to skład na opał. Dach mam pokryty dachówką Brass rubin 9V miedziana. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregory67 19.11.2014 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Witam, Podpowiedzcie mi czy pod blachodachówke jakie dawaliście krokwie ? o jakim przekroju ? takie jak w projekcie? 70x200 ? Czy ktoś z was ma Stropdach? Czy dużo drewna wtedy z wieźby ma odpaść ?? Pozdrawiam Damian Puc Pod blachodachówkę teoretycznie można trochę pocienić krokwie, ale powinien to ktoś przeliczyć np. kierownik budowy albo projektant adaptujący projekt. Wszystko po to aby dach Ci się nie zawalił. Jeśli wykonasz stropodach to także zaoszczędzisz na drewnie. powodzenia w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dapiko 20.11.2014 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Pod blachodachówkę teoretycznie można trochę pocienić krokwie, ale powinien to ktoś przeliczyć np. kierownik budowy albo projektant adaptujący projekt. Wszystko po to aby dach Ci się nie zawalił. Jeśli wykonasz stropodach to także zaoszczędzisz na drewnie. powodzenia w budowie Stropodach już mam wykonany teraz czekam na Fachowca do wyliczenia więźby dachowej. W wolnej chwili popstrykam fotki może komuś w przyszłość okażą się pomocne Pozdrawiam dapiko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewi2013 27.11.2014 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2014 Jakich firm macie okna ja wacham się pomiędzy drutex a veką obie firmy okna pięciokomorowe 3 szybowe tez nam wycenili jedne i drugie na blisko 20 tysięcy poniewaz wzielismy kolor obustronny Co polecacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewi2013 27.11.2014 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2014 okna PVC Drutex Iglo 5 Classic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewi2013 27.11.2014 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2014 które wybrać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dapiko 02.12.2014 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Witam,Ja właśnie dostałem wycenę zakupu okien wraz z montażem. Pierwsza wycena okolo 2 tyg. temu mnie zszokowała - 22 000 zł brutto z montażem. Dziś rano dostałem dużo korzystniejszą: 12900 zł brutto z montażem. Okna ( profile 6 komorowe z ciepłą wkładką ( ze słupkiem ruchomym ) oraz pakietem 2-szybowym. W kolorze ( zewnątrz orzech - wewnątrz biały ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewi2013 01.01.2015 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2015 My u rodziców teraz mamy białe od środka muchy i wszystko tak widać dlatego okien neikupuje się czesto i wolimy zainwestowac trochę więcej i miec kolor obustronny pakiet 3 szybowy cena ok 15 tysiecy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dapiko 10.01.2015 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 Witam, Mam pytanie do zamieszkałych już rodzin w " Ogródku" jeżeli macie ogrzewanie podłogowe na całym dole ( tj. kuchnia salon jadalnia ) czy dokładaliście dodatkowo grzejnik pod oknem w wykuszu ?? Bo tak mi doradza hydraulik i nie wiem co zrobić - proszę o podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomsta76 13.01.2015 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 (edytowane) Witam, Mam pytanie do zamieszkałych już rodzin w " Ogródku" jeżeli macie ogrzewanie podłogowe na całym dole ( tj. kuchnia salon jadalnia ) czy dokładaliście dodatkowo grzejnik pod oknem w wykuszu ?? Bo tak mi doradza hydraulik i nie wiem co zrobić - proszę o podpowiedź Myślę, że podłogówka z powodzeniem da sobie radę, ja mam wszędzie podłogówkę i góra i dół i żadnego grzejnika i jak paliłem w najzimniejsze dni obecnej zimy, aby nic nie pękło (bo jeszcze nie mieszkam) to jest cieplutko, a nawet gorąco. Dom dobrze zaizolowany to podłogówka na pewno wystarczy. Pozdr. Edytowane 13 Stycznia 2015 przez tomsta76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dapiko 19.01.2015 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Myślę, że podłogówka z powodzeniem da sobie radę, ja mam wszędzie podłogówkę i góra i dół i żadnego grzejnika i jak paliłem w najzimniejsze dni obecnej zimy, aby nic nie pękło (bo jeszcze nie mieszkam) to jest cieplutko, a nawet gorąco. Dom dobrze zaizolowany to podłogówka na pewno wystarczy. Pozdr. Witam, A czy wszędzie macie na podłodze płytki ? czy może jakąś deske/panele ?? Jak to się ma do takich podłóg ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomsta76 20.01.2015 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Witam, A czy wszędzie macie na podłodze płytki ? czy może jakąś deske/panele ?? Jak to się ma do takich podłóg ? Na dole w większości płytki, tylko w pokoju panele. Teraz większość paneli jeśli nie wszystkie mogą być stosowane na ogrzewanie podłogowe wodne. Ważny jest odpowiedni podkład jak najcieńszy, ale podłogi muszą być równo wylane. A na górze w łazienkach płytki i w pokojach panele. Desek nie stosujemy bo są za grube na podłogówkę no i mogą się rozsychać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dapiko 21.01.2015 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Na dole w większości płytki, tylko w pokoju panele. Teraz większość paneli jeśli nie wszystkie mogą być stosowane na ogrzewanie podłogowe wodne. Ważny jest odpowiedni podkład jak najcieńszy, ale podłogi muszą być równo wylane. A na górze w łazienkach płytki i w pokojach panele. Desek nie stosujemy bo są za grube na podłogówkę no i mogą się rozsychać. Dziekuje za odpowiedź. Podpowiedz mi proszę jeszcze jak rozwiązałeś podpory/ podmurowanie pod okno tarasowa i balkonowe na górze ? ażby zniwelować wysokość wylewki ze styropianem ? Aby zapobiec mostkom termicznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomsta76 21.01.2015 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Dziekuje za odpowiedź. Podpowiedz mi proszę jeszcze jak rozwiązałeś podpory/ podmurowanie pod okno tarasowa i balkonowe na górze ? ażby zniwelować wysokość wylewki ze styropianem ? Aby zapobiec mostkom termicznym. Nie wiem czy dobrze rozumiem Twoje pytanie, dlatego nie chcę odpowiadać, gdybyś mógł uściślić dokładniej o co chodzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dapiko 21.01.2015 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Nie wiem czy dobrze rozumiem Twoje pytanie, dlatego nie chcę odpowiadać, gdybyś mógł uściślić dokładniej o co chodzi ? Witam, Ponownie, chodzi mi o tą różnice wysokości jak na zdjęciu: http://oknotest.pl/images/fullsize/montaz-okien-bez-klockow-podporowych-kotew-progowych/21-montaz-okien-bez-klockow-podporowych-kotew-progowych.jpg chodzi o przestrzeć pod oknem balkonowym tartasowym. na czy obsadzali Ci okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts