Gregory67 23.07.2014 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 A to nasz rzut projektu. Żółtym zaznaczyłam schowek pod schodami jaki planujemy zrobić a zielonym poprawiłam ściankę, której przedtem nie braliśmy pod uwagę. Myślę, że jest to dosyć czytelne. Schody mamy już wylane (stropy też), pierwotnie miały być ze spocznikiem, bo są wygodniejsze, lecz ze względu na przesunięcie łazienki baliśmy się, że prysznic nam nie wejdzie (miał być w miejscu schowka) i zostały skrętne. Jeżeli ktoś jest na etapie planowania, warto rozważyć takie schody. Ja trochę żałuję, bo prawdopodobnie dałoby radę takie utworzyć i mieć prysznic... Ja bym na twoim miejscu dodał jeszcze okno w kotłowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olakrzyś 24.07.2014 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Ja bym na twoim miejscu dodał jeszcze okno w kotłowni. Mówiłam o tym mężowi, lecz stwierdził, że nie jest tam potrzebne. Nie to nie, to w końcu będzie jego "kącik" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregory67 24.07.2014 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 (edytowane) Mówiłam o tym mężowi, lecz stwierdził, że nie jest tam potrzebne. Nie to nie, to w końcu będzie jego "kącik" Ale ogólnie koncepcja niezła. Powiększyłaś spiżarkę, będzie można więcej w niej zmieścić, tak samo z kotłownią. I nie zapomnij o wentylacji w łazience bo nie ma jej na rysunku. Edytowane 25 Lipca 2014 przez Gregory67 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czerwcowa 31.07.2014 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 Czy to nie powinno być tak, że okna zamawia się jak już są otwory w murach zrobione ? Wtedy przyjeżdżają okniarze i robią pomiary. No bo co, jak kupimy okna a coś murarzowi nie wyjdzie. Ona się nie przytnie bez szkody dla niego ? Koleżanka kiedyś pracowała w firmie sprzedającej okna i opowiadała różne przypadki jak to nawet wymierzone okna się nie mieściły w otworze, bo po pomiarach wylewki wykonawcy zrobili Chciałam jeszcze spytać Panią Olę jak na poddaszu zrobili wyjście z pokoju z oknem na ogród. Zamieniliście jakoś miejscami pomieszczenia ? Przepraszam, że tak dopytuję ale na razie zbieram informacje teoretyczne, szukam, pytam, czytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olakrzyś 09.08.2014 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2014 Czy to nie powinno być tak, że okna zamawia się jak już są otwory w murach zrobione ? Wtedy przyjeżdżają okniarze i robią pomiary. No bo co, jak kupimy okna a coś murarzowi nie wyjdzie. Ona się nie przytnie bez szkody dla niego ? Koleżanka kiedyś pracowała w firmie sprzedającej okna i opowiadała różne przypadki jak to nawet wymierzone okna się nie mieściły w otworze, bo po pomiarach wylewki wykonawcy zrobili Chciałam jeszcze spytać Panią Olę jak na poddaszu zrobili wyjście z pokoju z oknem na ogród. Zamieniliście jakoś miejscami pomieszczenia ? Przepraszam, że tak dopytuję ale na razie zbieram informacje teoretyczne, szukam, pytam, czytam. Z oknami dokładnie tak, z tym że, na podstawie projektu firma może już zrobić wstępną wycenę a wymiary nie powinny być drastycznie różne mdz. projektem w wykonawstwem. Chyba że wykonawca jest... delikatnie mówiąc do bani. Wszelkie zmiany w wymiarach dokonuje architekt adaptujący projekt, więc takie rzeczy powinniśmy wiedzieć już prędzej, choć wiem, że w praktyce często zmienia się np. okna balkonowe na zwykłe lub jeszcze inaczej. Ale wiadomo, to wszystko przed zamawianiem i jak otwory są Jeżeli chodzi o pytanie, muszę dopytać: czy to chodzi o drzwi wewnętrzne czy balkonowe? A ogród będziemy mieli po trochu od strony pokoi dziecinnych W każdym bądź razie nic nie zmienialiśmy (jedynie pomniejszyliśmy naszą łazienkę na korzyść garderoby). Jeżeli chodzi o wykonanie innych schodów, wtedy faktycznie byłby problem z jednym stopniem, mógłby lekko nachodzić na drzwi z naszej sypialni. Lecz u nas myślę też dałoby radę, bo mamy obniżone pomieszczenia na parterze o 10 cm (mniejsza kubatura a i tak są dosyć wysokie) i chyba cieńszy strop, dopytam później męża co z tym stropem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewi2013 17.08.2014 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2014 Witam u nas czas na wybór blachodachówki jaką macie co polecacie ? Wiem tylko że chcę kolor ciemny brąz jaka firmą i jakie modele ładnei wyglądają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bellcross 03.09.2014 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 A ktoś myślał o Adaptacji garażu na inne pomieszczenia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewi2013 08.09.2014 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2014 A ktoś myślał o Adaptacji garażu na inne pomieszczenia?? My myślimy zeby salon tam zrobic taki ypowy salon na gosci wstawic mega stól a w salonie razem z kuchnia miec tylko kanapy i tv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomsta76 08.09.2014 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2014 A ktoś myślał o Adaptacji garażu na inne pomieszczenia?? Witam Ja z garażu zrobiłem dwa pomieszczenia, pralnię i skład opału i na inne szpergały. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewi2013 12.09.2014 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 mam pytanie troche juz omijajace budowe tzn chodzi mi o kostke brukowa w koło domu ten kto ma czy moze mi podeslac foto na priv ewentualnie wstawic fotki na forum poniewaz nie mam pomyslu jak w jaki wzor ulozyc ji gdzie co i jak szuka, fajnego pomyslu z gory dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewi2013 12.09.2014 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 Jeszcze jedno pytanko czy tylko ja dalam ciała i nie wziełam pod uwagę ze dzwi wejsciowe głowne sa niestandardowych wymiarow i trzeba zaplacoicwiecej ? Powiedziano mi tam gdzie prosilam o wycene ze standardowe to 105 lub 110 a w projekcie sa szersze dużo szersze z tego co pamietam 130 czy nawet 135 i co teraz da sie jakos jeszcze to załatać ? nasz budynek juz jest stan otwarty zakonczony wiec myslimy ewentualnie po bokach po cegle jeszcze wstawic zeby zmniejszyc szerokosc tych dzwi czy ktoś ,iał podobnie czy tylko ja to przeoczyłam i teraz za gapowe musze placic ? no ale tak to jest jak bab pilnuje budowy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olakrzyś 14.09.2014 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2014 Jeszcze jedno pytanko czy tylko ja dalam ciała i nie wziełam pod uwagę ze dzwi wejsciowe głowne sa niestandardowych wymiarow i trzeba zaplacoicwiecej ? Powiedziano mi tam gdzie prosilam o wycene ze standardowe to 105 lub 110 a w projekcie sa szersze dużo szersze z tego co pamietam 130 czy nawet 135 i co teraz da sie jakos jeszcze to załatać ? nasz budynek juz jest stan otwarty zakonczony wiec myslimy ewentualnie po bokach po cegle jeszcze wstawic zeby zmniejszyc szerokosc tych dzwi czy ktoś ,iał podobnie czy tylko ja to przeoczyłam i teraz za gapowe musze placic ? no ale tak to jest jak bab pilnuje budowy ;) A nam właśnie chodziło o takie drzwi, już wcześniej poruszałam wątek czy ktoś posiada dwuskrzydłowe. Zrobilismy małe rozeznanie i już wiemy, że będziemy mieć drzwi 90-ki z naświetlem bocznym. Trochę więcej trzeba za takie dać, za to jak się prezentują! Jak ktoś woli standardowe to niestety musi za wczasu uwzględnić to w projekcie, bądź przerobić otwór drzwiowy, w twoim przypadku nic straconego My dopiero na wiosnę będziemy wstawiać drzwi i okna. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewi2013 14.09.2014 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2014 A nam właśnie chodziło o takie drzwi, już wcześniej poruszałam wątek czy ktoś posiada dwuskrzydłowe. Zrobilismy małe rozeznanie i już wiemy, że będziemy mieć drzwi 90-ki z naświetlem bocznym. Trochę więcej trzeba za takie dać, za to jak się prezentują! Jak ktoś woli standardowe to niestety musi za wczasu uwzględnić to w projekcie, bądź przerobić otwór drzwiowy, w twoim przypadku nic straconego My dopiero na wiosnę będziemy wstawiać drzwi i okna. Pozdrawiam! My też myslelismy o wiosnie ale teraz wlasnei majster na dniach przychodzi do blachodachowki poniewaz skonczylismy deskowanie i papowanie a teraz blacha i jedna do zimy raczej bedzie wszystko bo poki co dostalismy dobra oferte na okna trzy szybowe wiec na co czekac My musimy jeszcze popytac o te dzwi bo nie orientuje sie nawet ile wiecej moga kosztowac od tych standardowych a efekt wiadomo fajny wiec moze jednak ceda u nas tez zobaczymy zadecyduje cena macie jakies upatrzone juz model ? firme ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olakrzyś 23.09.2014 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2014 Na razie orientowaliśmy się w paru miejscach i rozbieżność cenowa jest w granicach 4-8tys. Skrzydło będzie klasyczne z przeszkloną elipsą a dostawka nieotwierana z takim samym przeszkleniem, nic specjalnego, całkiem proste drzwi ale w ofertach ciężko było znaleźć. Najtaniej wychodzi u prywatnego stolarza, k/Częstochowy i w Częstochowie są firmy takie jak Domino, Korzekwa i Lizurej. W tej ostatniej niestety najdrożej. Na stronach tych firm jest dużo modeli więc warto popytać. My jeszcze nie zdecydowaliśmy ale kusi nas Korzekwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewi2013 14.10.2014 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2014 Słuchajcie kto wam wytyczał gdzie ma znajdować sie szambo chyba ze tylko ja nie mam na wsi Mam projekt i na projekcie mniej wiecej umieszczone gdzie ma byc wiec czy sami mozemy sobie umownie wykopac czy kogos trzeba sciagac bo nie wiem do kogo z tym uderzyc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lech333 29.10.2014 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2014 Kostka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lech333 29.10.2014 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2014 Kostka2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olakrzyś 05.11.2014 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2014 Bardzo ładna kostka i ładnie ułożona, nad czymś podobnym myślimy. Poproszę o więcej informacji, jaka firma, model i koszta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewi2013 14.11.2014 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2014 Tak było we wrześniu a aktualnego zdjęcia jeszcze nei mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewi2013 14.11.2014 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2014 Kostka2 Piękna kosteczka też o czymś podobnym myślimy ile metrów wyszlo kostki ogółem i jaki koszt jej jest a takze calościowo ile wyszlo za całość materiał i robocizna łacznie ? Piękny kolor okien jaki kolorek ? i jaki profil i firma ? Drzwi głowne są stalowe czy drewniane ? Jakie ogrodzenie bedziecie mieli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts