golas 25.05.2012 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Zdaje się-ze zdjęcia, że wyłaz jako okno dachowe, ale pytanie jest takie:czy światło z wyłazu jest kierowane na klatkę schodową czy tylko na zamkniete poddasze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aanneta 12.06.2012 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Witam! Jestem tutaj po raz pierwszy, myślałam, że znajdę pomysł, jak zrobić taras... Mój ogród o zmierzchu już skończony, po wielu modyfikacjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek15 12.06.2012 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Hej. aanneta . Ładnie się prezentuje Twój dom. Możesz wrzucić zdjęcia wnętrz, zwłaszcza poddasza. Jestem na etapie przeróbek tego projektu i interesują mnie skosy na poddaszu. Pozdrawiam. Jacek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aanneta 14.06.2012 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 W załączeniu kilka fotek poddasza:-)poddasze podniesione o jeden pustak, zrezygnowaliśmy z drugiej łazienki, mamy 3 pokoje, łazienkę i spory hol. pokój różowy znajduje się nad salonem, balkon nad wykuszem dzielony z łazienką. pokój niebieski nad garażem, pomarańczowy to sypialnia z balkonem od frontu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aanneta 14.06.2012 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 (edytowane) i dalsze fotki Edytowane 14 Czerwca 2012 przez aanneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aanneta 14.06.2012 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 dół w trakcie malowania, przesyłam stare fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aanneta 14.06.2012 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 i już z zewnątrz bez rusztowań dodam, że dom jest cały podpiwniczony( poza garażem), kotłownia w piwnicy. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aanneta 14.06.2012 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Witaj MILENA84! zapewniam, że pokój dzienny jest wystarczająco duży...odsyłam do fotek w dalszej części forum:-)) niedługo zamieszczę świeże z pomalowanym już parterem domu. Mam nadzieję, że to przekona niezdecydowanych. jak na razie nie mam zastrzeżeń)) Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_tkaaa15 22.06.2012 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Witam,My również kupiliśmy projekt Ogród o zmierzchu, na razie jesteśmy na etapie czekania na pozwolenie.Mam takie pytanie, bo czytałam że wstępne koszty stanu surowego wynoszą 130 tys., czy mogły ktoś podać dokładniejsze dane? AANNETA bardzo mi się podobają twoje zmiany szczególnie te odnośnie wykuszu i tego dużego okna. Powiedz mi proszę czy jest one jakoś otwierane? I czy te wzmocnienie w górnym pokoju to jest obowiązkowe? My chcielibyśmy ominąć te słupki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aanneta 22.06.2012 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Witam, My również kupiliśmy projekt Ogród o zmierzchu, na razie jesteśmy na etapie czekania na pozwolenie. Mam takie pytanie, bo czytałam że wstępne koszty stanu surowego wynoszą 130 tys., czy mogły ktoś podać dokładniejsze dane? AANNETA bardzo mi się podobają twoje zmiany szczególnie te odnośnie wykuszu i tego dużego okna. Powiedz mi proszę czy jest one jakoś otwierane? I czy te wzmocnienie w górnym pokoju to jest obowiązkowe? My chcielibyśmy ominąć te słupki. Witam! jeżeli chodzi o koszty, to muszę poszperać w dokumentacji, bo nasza budowa trwa już dwa lata, więc nawet nie pamiętam początkowych kosztów, tym bardziej nie będę zbytnio pomocna, ponieważ u nas jest jeszcze podpiwniczenie pod całym budynkiem, oprócz garażu.....więc koszt stanu surowego automatycznie większy... co do słupków to można je zlikwidować, w pozostałych pomieszczeniach nie było problemu:-) to tylko moja fantazja, żeby zostawić wzmocnienie w naszej sypialni, teraz już wiem, że bez sensu:-(( okna w wykuszu nie są otwierane, stała konstrukcja Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_tkaaa15 22.06.2012 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Witam! jeżeli chodzi o koszty, to muszę poszperać w dokumentacji, bo nasza budowa trwa już dwa lata, więc nawet nie pamiętam początkowych kosztów, tym bardziej nie będę zbytnio pomocna, ponieważ u nas jest jeszcze podpiwniczenie pod całym budynkiem, oprócz garażu.....więc koszt stanu surowego automatycznie większy... co do słupków to można je zlikwidować, w pozostałych pomieszczeniach nie było problemu:-) to tylko moja fantazja, żeby zostawić wzmocnienie w naszej sypialni, teraz już wiem, że bez sensu:-(( okna w wykuszu nie są otwierane, stała konstrukcja Pozdrawiam! My też zakładamy że nasza budowa będzie trwać 2 lata... tyle tylko że po rozmowach z innymi ludźmi wydawało się to niemożliwe... Będę bardzo wdzięczna za przesłanie takich wstępnych kosztów... Mam pytanie czy materiały kupowaliście sami ? Czy to już ekipa budowlana się tym zajęła? Zazdroszczę już Ci fajnego domku Pozdrawiam Agata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregory67 22.06.2012 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 aga_tkaaa15Budowa w 2 lata jest możliwa. Ja buduję rok i jeden miesiąc od maja 2011 i zamierzam za trzy miesiące się wprowadzić. Materiały taniej jest kupować samemu, chyba że nie ma się czasu to wtedy może kupować ekipa budowlana. Mnie stan surowy otwarty (bez okien) też kosztował 130 tys. Można by było trochę taniej, ale nie na wszystkim można oszczędzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_tkaaa15 25.06.2012 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 aga_tkaaa15 Budowa w 2 lata jest możliwa. Ja buduję rok i jeden miesiąc od maja 2011 i zamierzam za trzy miesiące się wprowadzić. Materiały taniej jest kupować samemu, chyba że nie ma się czasu to wtedy może kupować ekipa budowlana. Mnie stan surowy otwarty (bez okien) też kosztował 130 tys. Można by było trochę taniej, ale nie na wszystkim można oszczędzać. Witam, Mam pytanie odnośnie dachu? Jakie są koszty jeśli chodzi o materiał i robotę ? Rozumiem, że dach robicie z deskowaniem i papowaniem? Czy też wolicie oszczędzić na tym i położyć blachodachówkę. U nas w okolicach orientacyjnie za samą robotę dachu wychodzi 40 zł za metr2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregory67 27.06.2012 04:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 (edytowane) Witam, Mam pytanie odnośnie dachu? Jakie są koszty jeśli chodzi o materiał i robotę ? Rozumiem, że dach robicie z deskowaniem i papowaniem? Czy też wolicie oszczędzić na tym i położyć blachodachówkę. U nas w okolicach orientacyjnie za samą robotę dachu wychodzi 40 zł za metr2. Ja robiłem dach z dachówki. Ale blachodachówka też nie jest zła. Natomiast nie polecam deskowania i papowania. Taniej będzie położyć membranę dachową (bo odpada koszt pełnego deskowania). Membrana jest lepsza od papy bo odprowadzi wilgoć z ocieplenia (wełny mineralnej). Koszt mojego dachu wyniósł około 30 tys. Ale wyceniając swój dach możesz pojechać do hurtowni budowlanej i tam Ci wycenią koszt dachówki lub blachodachówki, gąsiory, dachówki skrajne, obróbki blacharskie, okna dachowe. Koszt drewna wycenią Ci w tartaku. Możesz zapytać się w kilku hurtowniach ceny napewno będą różne. Przy zakupie możesz się jeszcze targować. Edytowane 29 Czerwca 2012 przez Gregory67 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulka_ss 01.07.2012 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 Witam! Jestem tutaj po raz pierwszy, myślałam, że znajdę pomysł, jak zrobić taras... Mój ogród o zmierzchu już skończony, po wielu modyfikacjach. Witam, mam pytanko odnośnie tych modyfikacji... ze zdjęć widzę że domek się powiększył (kalenica) czym to jest spowodowane? Miałbym wielką prośbę jeśli nie było by problemy oczywiście o przesłanie na maila rzutów domku jakie Pani ma w projekcie, parteru i piętra... Zwykły skan wystarczy. Z góry dziękuje:) [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga90 05.07.2012 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Witam ja jestem pierwszy raz,bardzo Nam sie podoba tan projekt ale jest jedne rzecz która Nas denerwuje i chcielibyśmy porady fachowca odnośnie tych słupów na poddaszu w pokojach czy dałoby sie je zlikwidować???pozdrowionka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulka_ss 06.07.2012 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 Witam ja jestem pierwszy raz,bardzo Nam sie podoba tan projekt ale jest jedne rzecz która Nas denerwuje i chcielibyśmy porady fachowca odnośnie tych słupów na poddaszu w pokojach czy dałoby sie je zlikwidować???pozdrowionka:) Tak da się je zlikwidować, po zakupie projektu projektant nanosi zmiany, już wcześniej pisała aanneta o tym, bo likwidowała tylko w sypialni zostawiła:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomsta76 05.08.2012 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 (edytowane) Witam wszystkich My również zaczęlismy budowę tego ładnego domku, wczoraj właśnie zalewaliśmy fundamenty (zdjęcia w załączeniu), wykopy i zbrojenie robiliśmy sami z pomocą rodziny, chyba wyszło ok bo kierownik budowy pochwalił robotę. Też dokonalismy paru zmian, przede wszystkim zrezygnowalismy z garażu (mamy na działce stary dom, kiedyś ma być garażem), wstawiliśmy tam okno zamiast drzwi wjazdowych, przesunęliśmy, zliwidowaliśmy lub zamieniliśmy na inne trzy okna, no i kiero nie kazał lać tej metrowej ławy pod komin w kuchni, ma być rekuperacja więc nie jest potrzebna, a jest tam tylko ścianka działowa. Na razie mogę powiedziećtylko tyle co do budowy tego domku, ale czerpię z Waszych doświadczeń, ale z czasem może i ja dodam coś od siebie więcej z postępującą budową Pozdrawiamy Ania i Tomek Edytowane 2 Lipca 2013 przez tomsta76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PAJ1719510469 11.08.2012 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 Witam Wszystkich ! My również należymy do miłośników "Ogrodu o zmierzchu" , także zaczeliśmy budowę niebawem wstawimy kilka zdjęć.Bardzo podobały nam się zdjęcia z realizacji inwestycji aannety. Jeśli ktoś z was ma zdjęcia z podobnego etapu budowy fajnie by było je zobaczyć . :)Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PAJ1719510469 17.08.2012 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 (edytowane) Pierwszwe zdjęcia: Edytowane 17 Sierpnia 2012 przez PAJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts