bpbart 18.08.2012 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 Witajcie, my postanowiliśmy iść na skróty i kupić dom w stanie surowym (zasadzie to jeszcze myślimy). Ale chyba już decyzja zapadła tak na 95%. Jesteśmy też na etapie liczenia kosztów wykończenia domu. Macie może jakieś aktualne kosztorysy zwłaszcza instalacji (elektryka, co, wod-kan i gaz)? Chcielibyśmy porównać z waszymi wyliczeniami. Z góry dziękuję i pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PAJ1719510469 18.08.2012 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 Kolejne foty: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregory67 19.08.2012 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 Kilka zdjęć z robót wykończeniowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
funia0 25.08.2012 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2012 Witam ja jestem pierwszy raz,bardzo Nam sie podoba tan projekt ale jest jedne rzecz która Nas denerwuje i chcielibyśmy porady fachowca odnośnie tych słupów na poddaszu w pokojach czy dałoby sie je zlikwidować???pozdrowionka:) Mnie to też bardzo interesuje.Czy ktos z Was mógłby mi wyjasnic w jaki sposób mozna zlikwidowac te słupki na poddaszu( tak zeby mogła to pojac kobieta)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doosia 15.09.2012 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2012 Bardzo podoba mi się wasz dom ,mam pytanie czy zmienialiście wymiary i kształt dachu? proszę o odpowiedz sama planuje wybudować ogród o zmierzchu i wasz dach zdaje się jak by większy i ładniejszy niż w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doosia 15.09.2012 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2012 Witam! Jestem tutaj po raz pierwszy, myślałam, że znajdę pomysł, jak zrobić taras... Mój ogród o zmierzchu już skończony, po wielu modyfikacjach. aanneta czy mogła byś mi napisać jakie wprowadziłaś zmiany w swoim projekcie ,bardzo mnie interesuje wnętrze i przede wszystkim dach ,bo jest piękny i jestem ciekawa co w nim zmieniłaś proszę o odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanior2005 27.09.2012 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Witam was Mi i żonie również podoba się ten domek i na 99% kupujemy ten projekt, mam do was ogromną prośbę: czy mogę dostać od was informację ile wyniesie nas mniej więcej ten dom? systemem gospodarczym mamy zamiar budować.Bede bardzo wdzieczny za takie informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregory67 30.09.2012 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2012 Witam was Mi i żonie również podoba się ten domek i na 99% kupujemy ten projekt, mam do was ogromną prośbę: czy mogę dostać od was informację ile wyniesie nas mniej więcej ten dom? systemem gospodarczym mamy zamiar budować. Bede bardzo wdzieczny za takie informacje Myślę że ubogą wersję wybudujesz już za 300 tys, normalną na 400 a luksusową od 500 wzwyż, wszystko zależy od materiałów wykończeniowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_tkaaa15 01.10.2012 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Witam, My swoją budowę domu zaczęliśmy w tym miesiącu, już fundamenty mamy wylane... teraz będą kolejne prace.Wrzucę niebawem zdjęcia.Mam jednak pytanie odnośnie instalacji hydraulicznych, tzn. kiedy hydraulik wchodzi z pracą i ile mniej więcej bierze się za taką robotę?Nam coś mówił że on już robi instalacje przed wylaniem chudziaka. Agata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregory67 01.10.2012 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 (edytowane) Witam, My swoją budowę domu zaczęliśmy w tym miesiącu, już fundamenty mamy wylane... teraz będą kolejne prace.Wrzucę niebawem zdjęcia. Mam jednak pytanie odnośnie instalacji hydraulicznych, tzn. kiedy hydraulik wchodzi z pracą i ile mniej więcej bierze się za taką robotę? Nam coś mówił że on już robi instalacje przed wylaniem chudziaka. Agata Przed wylaniem chudziaka musisz wykonać rury kanalizacji podposadzkowej, chyba że zostawisz sobie przerwy w chudziaku na te rury. Co do cen instalacji wod-kan to zależy co chcesz wykonać. Same rury i ich ułożenie nie są drogie. Droższe będą: grzejniki, piec CO, rozdzielacze, wanna, baterie, kabina natryskowa itp. Cała instalacja wod-kan i CO kosztuje od 30 do 40 tys. A same rury podposadzkowe to ok. 500 PLN Edytowane 2 Października 2012 przez Gregory67 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka3c 03.12.2012 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 Wybrałam dom w nektarynkach 2 i jestem bardzo zadowolona pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PAJ1719510469 18.12.2012 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Mam prośbę , czy mógłby ktoś z was umieścić zdjęcia kuchni.( Zastanawiam się ,czy zostawić w niej oba okna.) Zależy mi na ustawieniu mebli. Może macie jakieś ciekawe pomysły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregory67 21.12.2012 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 (edytowane) PAJ też się zastanawiałem czy zostawić oba okna. Przy dwóch oknach zmieści się mało szafek wiszących. Ale zostawiając jedno okno pozbawia się widoku na dwie strony świata i kuchnia staje się trochę ciemna. Ja zostawiłem dwa okna. W szafkach się mieszczę bo jest dużo szafek stojących. A i jest jeszcze spiżarka, na razie u mnie nie zagospodarowana. Edytowane 25 Grudnia 2012 przez Gregory67 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PAJ1719510469 23.12.2012 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 Gregory 67 dzięki za odpowiedź, właśnie tego się obawiam zbyt ciemnej kuchni, dlatego chyba zostanę też przy dwóch oknach. Mam jeszcze jedno pytanie do Ciebie jaki masz kolor okien??? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PAJ1719510469 23.12.2012 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 I jeśli możesz to napisz mi jeszcze jakiej firmy masz profile okien. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregory67 25.12.2012 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2012 (edytowane) Profile okienne mam z firmy Salamander klasa A (grubość ścianki zewnętrznej ponad 2,8 mm), trójszybowe (polecam okna 3 szybowe można sporo zaoszczędzić na ogrzewaniu plus oczywiście solidne ocieplenie). Kolor profili okiennych orzech. I jeszcze poprzednio nie napisałem że zamurowując okno zmienia się wygląd elewacji, chociaż nie dla każdego to ma znaczenie. Edytowane 25 Grudnia 2012 przez Gregory67 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PAJ1719510469 15.01.2013 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Okna juz zamówione. Zdecydowaliśmy się na profile veka.Teraz etap wyboru schodów!!! Już prawie zdecydowaliśmy się na drewniane , ale jeszcze się wahamy.A jak Wy wykończyliście schody??? Mile widziane zdjęcia .Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregory67 17.01.2013 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 My też zamawialiśmy okna w styczniu (są promocje) a od 15 września już mieszkamy. Chociaż w lipcu i sierpniu to było takie tempo że niewiedziałem jak się nazywam. Schody mamy ażurowe, drewniane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beybik 23.04.2013 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 ]Witam.Jestem zainteresowana budową tego domu ale mam kilka pytań. Czy salon nie jest zbyt mały? Oraz czy garderoba na górze ma wystarczająco miejsca?? i ile wynósł Was koszt budowy?? oraz koszt dachu ile wynosi ? no i czy na górze jest wystarczająco dużo miejsca przy takiej ilości skossów? i czy mogłabym otrzymać kilka zdjęć wnętrz i z zewnatrz, byłabym ogromnie wdzięczna to mój e-mail [email protected] Z góry dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregory67 26.04.2013 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 (edytowane) ]Witam. Jestem zainteresowana budową tego domu ale mam kilka pytań. Czy salon nie jest zbyt mały? Oraz czy garderoba na górze ma wystarczająco miejsca?? i ile wynósł Was koszt budowy?? oraz koszt dachu ile wynosi ? no i czy na górze jest wystarczająco dużo miejsca przy takiej ilości skossów? i czy mogłabym otrzymać kilka zdjęć wnętrz i z zewnatrz, byłabym ogromnie wdzięczna to mój e-mail [email protected] Z góry dziękuję i pozdrawiam Salon z jadalnią ma 26 m2, a dodając otwartą kuchnię i holl mamy 49 m2. Rodziny z dwójką dzieci mieszkają w takich mieszkaniach w bloku i jakoś się mieszczą. Wiem że są salony 40 m2 plus jadalnia 20 m2, ale ta powierzchnia jest wykorzystywana raz do roku, a przez 364 dni stoi pusta, a przecież trzeba to ogrzać. Na Święta mieliśmy 20 osób gości i bez problemu pomieściliśmy się. Garderoba na górze chyba jest za mała. Ja podniosłem ściankę kolankową o dwa pustaki i garderoba powiększyła mi się tak, że wszystko mi się w niej mieści. O kosztach już kiedyś pisałem. Oszczędzając można wybudować ten dom za 300 tys. A mając 350-400 tys można pozwolić sobie na trochę luksusu. Mnie dach kosztował 30 tys. robocizna z materiałem i oknami dachowymi. Tak jak pisałem podniosłem ściankę poddasza i mam dużo miejsca, natomiast bez podnoszenia będzie trochę za nisko, bo zgodnie z projektem w najniższym punkcie jest 40 cm. Byłem w takim domu i nie wiadomo jak wykorzystać tą przestrzeń. Zdjęcia umieszczałem już w postach powyżej ale jak jeszcze znajdę coś ciekawego to umieszczę. Polecam budowę tego domku i pozdrawiam. Edytowane 9 Maja 2013 przez Gregory67 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts