swimrad 25.12.2003 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2003 Już sam nie wiem co robić! Adaptację strychu będę robił dopiero na wiosnę, ale zastanawiam się czy nie kupić desek na podłogę, okna, itp.W związku z Vatem i ulgą remontową wszyscy szaleją z zakupami - czy warto się spieszyć? Podobno większość cen jest wyższa niż na początku roku.Jak Wy uważacie? macie doświadczenie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 26.12.2003 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2003 Myśle, że to jest dobry okres na takie zakupy ale nie tylko z tych Twoich powodów. Ceny drewna w tartakach w tym okresie są najniższe w całym roku ze względu na przestoje zimowe na budowach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
durysz 27.12.2003 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2003 Podatku VAT nie musisz się obawiać, ponieważ na drewno podatek wynosi 22% !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myciek 29.12.2003 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2003 Nie wiem jak z deskami podłogowymi, ale z boazerią jest dramat: nie ma czego kupować. Spodziewane dostawy za ok. 2 miesiące. Dotyczy to porządnej boazerii importowanej z Finlandii. Tam się właśnie zaczyna sezon dla drwali i dlatego pełen asortyment jest spodziewany nie wcześniej niż w lutym. Zatem koniec roku mnie nie rusza - kupię jak będzie dobry towar w skladzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość swimrad nie logowany 31.12.2003 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2003 ja kupuję deski z dolnej półki, także bez problemów - małe pomieszczenie na poddaszu pozdrowienia!!! Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jayer 31.12.2003 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2003 Durysz mała poprawka. Na deski podłogowe, akrat wciaz było/jest 7%. Tak jak np. na okna. 22% obejmuje drewno które MOŻE być użyte poza budową, czyli konstrukcyjne, deski itp. PozdroJay Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neuron 03.01.2004 00:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2004 Technologicznie najlepszy okres to zima.Sezonowanie to ekstrawagancja wiec jest szansa dosuszyc drewno w zimowych warunkach.Ponadto zmniejsza sie ryzyko, ze material w drodze z pniado odbiorcy zlapie robaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts