xatia 11.10.2009 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2009 Witam! Rozpoczynam nasz dziennik budowy i z gory przepraszam, jesli bede pisac malo konkretnie. Faktem jest, ze jestem "tylko" (albo "az") kobieta i malo znam sie na budowie domu, choc musze przyznac, ze z dnia na dzien dowiaduje sie coraz wiecej Zeby zaczac od poczatku, to napisze, ze jestesmy malzenstwem od poltora roku i jeszcze nie tak dawno temu szczerze watpilam, ze kiedykolwiek uda nam sie wybudowac swoj upragniony domek... Ale, krok po kroczku i do przodu. Najpierw, zaraz po weselu zakupilismy sobie dzialeczke, calkiem ladna okolica w podkarpackim, jakies 25 km od Rzeszowa. Potem kupilismy Pustak Max i drut 10, 12, co teraz okazalo sie, bylo bledem, bo do tej pory cegla staniala No ale coz, tego juz nie cofjniemy. Zaczelismy przegladac projekty i kiedy wpadlam na Granata, to prawie od razu byl moim faworytem. Po prostu spodobalo mi sie rozmieszczenie i przypadl mi do gustu. Potem sprawa budowy troche przycichla, zalatwialismy papierki, itd.... Ekipe murarzy znalezlismy cos kolo czerwca tego roku i juz w polowie sierpnia zaczeli. Chyba mielismy szczescie, ze nie musielismy na nich dlugo czekac. Co do projektu, to teraz wychodzi nasze niedouczenie i mala przewidywalnosc... Bo tak sobie mysle, ze moglismy troszke powiekszyc nasz domek. Ale co sie stalo, to sie juz nie odstanie, domek nadal mi sie podoba. Zmiany jakie wprowadzilismy w projekcie, to: - podwyzszenie scianki kolankowej nad garazem, zeby powstalo nam wieksze pomieszczenie na pralnie - drzwi z tylu garazu zamiast okna - dodatkowe okno z boku garazu i w pomieszczeniu nad garazem - dodatkowe okno dachowe nad klatka schodowa Tak jak juz pisalam ekipa zaczela prace w polowie sierpnia. Na dzien dzisiejszy mamy zalany strop, wylane schody i powoli zblizamy sie do dachu. Na dzis chyba wystarczy moich zwierzen, nastepnym razem wstawie pare fotek i opisze co dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xatia 11.10.2009 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2009 Tak bylo jeszcze zanim cokolwiek zaczelismy robic http://lh3.ggpht.com/_P_lwQ_C0bZ4/StIs-jquhaI/AAAAAAAAAJ4/Y9vSOnr8qlY/IMG_0030.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika i Grześ 12.10.2009 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Witam wszystki muratorowiczów. Budujemy również domek Granat. Jesteśmy na etapie stropu. Straop mamy TERiVA. Mam pytanie ile potrzeba betonu na zalenie stropu, niewiemy ile mamy zamówić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts