am00 25.12.2003 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2003 1. Mam w projekcie ściankę kominkową, (z jednej strony komin, z drugiej kominek) o grubości 25cm i szerokości 2m. Jest to jednocześnie ściana nośna wewnętrzna. Dom mam z BK. Czy tę ściankę mogę zrobić z innego materiału np. silki lub z ceramiki (lepiej rozprowadzi ciepło, ale istnieje niebezpieczeństwo innego osiadania). 2. Ktoś pisał, że wkład można lekko wpuścić w taką ścianę wykonując nadproże na wysokości 150cm. Jaką szerokość ma mieć miejsce na taki wkład i czy w jego okolicy należy użyć innej cegły np. szamotowej. Proszę o radę i podzielenie się swoimi rozwiązaniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchall 25.12.2003 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2003 A nie możesz zastosować jakiegoś systemu kominowego ja polecam Schiedel jest to rozwiązanie dobre ja własnie z tego będę robić komin Pozdrawiam marchall Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts