Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

czy tym czterem może ktoś zamieszać ... ?

Gość

a może Janusz Palikot ... ?  

27 użytkowników zagłosowało

1. 1. a może Janusz Palikot ... ?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 74
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie obrazaj mojego prezydenta drogi Tribalrsie. Lepiej spelnia powierzone mu zadanie niz Olo. Wyobrazasz sobie na ten przyklad co Kwasny powiedzialby w obecnosci Putina na Westerplatte? Bo ja juz uszami wyobrazni slysze ten sluzalczy i przepraszajacy ton. Drwienie z Lecha jest teraz w modzie. Ja wole byc niemodny.

Nie obrazaj mojego prezydenta drogi Tribalrsie. Lepiej spelnia powierzone mu zadanie niz Olo. Wyobrazasz sobie na ten przyklad co Kwasny powiedzialby w obecnosci Putina na Westerplatte? Bo ja juz uszami wyobrazni slysze ten sluzalczy i przepraszajacy ton. Drwienie z Lecha jest teraz w modzie. Ja wole byc niemodny.

Tylko się nie oblizuj, proszę.

• 3 months później...

karty jeszcze nie rozdane

ale szanse Janusza Palikota rosną ...

" ...Jak wynika z sondy Wirtualnej Polski, największym poparciem cieszy się Janusz Palikot, z 24-procentowym poparciem. Kolejne miejsca zajmują Bronisław Komorowski (23%) ..."

http://wiadomosci.wp.pl/kat,91682,title,Janusz-Palikot-na-prezydenta,wid,11874051,wiadomosc.html?ticaid=19802

Palikot czy Komorowski ...

Komorowski czy Palikot .... ?

p.s.

wtedy kiedy wstawiałem ankiete mówiło sie tylko o dwóch - Tusku i Kaczyńskim ... ale chyba nikt powazny nie brał ich pod uwage ... ?

dlatego nie wstawiłem ich do ankiety

Palikot wcale głupi nie jest, przyjął pozę błazna lecz już się z niej próbuje wycofać. Ale na prezydenta nie przejdzie...

Komorowski nie wiem, nie mam zdania.

Olechowski poza tym, że ładnie wygląda, to nic nie wnosi. jakby wybierać po wyglądzie, to ja na niego, ale trzeba by mu trochę jeszcze obciąć kompetencje.

Za to Cimoszewicz jest tak niewyraźny, że dałabym mu Rutinoscorbin chętnie.

Zostaję w domu :wink:

Są ludzie w polityce, których zabrakło w ankiecie.

Bogdan Borusewicz - legenda z czasów stanu wojennego.

Aleksander Hall - człowiek może mało przebojowy, ale uczciwy i normalny. Arkadiusz Rybicki były wiceminister kultury.

W dzisiejszej Polsce lansowanie się polityków w stylu gwiazd show biznesu jak Palikot - jest żenujące i niestety smętne.

Howk

... a tak w ogóle to kto startuje ?

tak jak podejrzewałem - największy faworyt /czyli Tusk/ nie wystartuje

startuje - jak na razie - Nałęcz, Olechowski i Szmajdziński

Tusk ogłosił decyzje o niestartowaniu przed chwilą ...

Nie wierze, Donald przeszedl sam siebie (jak chodnik). Cytujac za Rzeczpospolita (rp.pl): "- Wybory prezydenckie są ważne, ale to są wybory, w których stawką jest bardziej prestiż i wielki zaszczyt, ale nie władza i instrumenty do dobrego i skutecznego rządzenia - motywował swoją decyzję szef rządu.". Rzeczywiscie strasznie sie ten rzad napracowal i konieczne jest pozostanie Tuska w sluzbie czynnej zeby sie czasami nasz kraj nie stoczyl w przepasc. Czerwonoskorzy wystawia Cimoszke?