Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

czy tym czterem może ktoś zamieszać ... ?

Gość

a może Janusz Palikot ... ?  

27 użytkowników zagłosowało

1. 1. a może Janusz Palikot ... ?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 74
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

:) Ależ , to napastliwa wypowiedź.

Boga w sercu nie masz Ponury.

I tak lekko pominąłeś goleń i ukraiński "savoir vivre"

A fe!

:p :p

ja tylko zacytowałem starszawy wpis D.P. jako akurat pasujący, en passant niejako ;)

ale przyznam się szczerze, że każdy kto choćby z letka przyrżnie w organ partyjny zwany "PiSpospolitą" jest mi jak brat 8)

a po Kwaśniewskich pozostała już tylko córa, która uraczy Naród programem TV z tytułem zerżniętym z Sośnickiej

bo po publikacji kwitów w ostatniej 'Polityce' [Tomasz Wołek - "Kwaśniewski jako agent Sasza"] nie tylko goleń mógł rozboleć 8)

PS: na ile mogę ocenić boskie upodobania [niebo, anioły itd.], to w tak podłym miejscu nie chciałby bywać :roll:

Gość Pepeg z Gumy

:D Z Państwa wpisów wyraźnie wynika, że pierwsza tura, w cuglach, wygrana jest przez Jego Naburmuszoność Lecha Aleksandra.

Pozostałe głosy w miarę równo się rozkładają, gdyż jedynie betonowy elektorat, obecnie nam panującego, jest wstanie zdyscyplinować się i nie wybrzydzać a i lepszego niż obecne Mzimu nie maja w zanadrzu .

No, może Zbyniu "Zero" by łyknął trochę głosów prezia , ale Jaro go ze strachu o rodzinną spuściznę nie dopuści.

A później znów powiecie ,że mniejsze zło trzeba jak zwykle wybrać, co jest prawdopodobnie stwierdzeniem niewątpliwego faktu. :)

Wiem , że statystyce można nie wierzyć, ale bez niej Golden Gate by nie stał.

PiS dzieli... :wink: naród ,ale nie brać bolszewicką, która zjednoczona pod sztandarem i jednojajowym przywództwem gotowa iść na śmierć.

Dajcie spokoj z tawariszczem Cimoszka, precz z komuna!

Popieram.

wam się Cimoszka z komuną kojarzy chyba na zasadzie studenckiej.

Im też się wszystko z dupą kojarzy.

No mnie sie jeszcze z leśniczówką kojarzy...

to juz bardziej logicznie

http://bi.gazeta.pl/im/9/7465/z7465739X.jpg

uwaga, a teraz Pan Prezydent zrobi dzióbek :)

antyperspirantów nie było?

Badania preferencji wyborców pozostają dla mnie zagadką, 35% to chyba nie jest błąd statystyczny :roll:

21% Polaków uważa, że kandydatem Platformy Obywatelskiej w jesiennych wyborach prezydenckich powinien zostać b. minister spraw zagranicznych Włodzimierz Cimoszewicz - wynika z sondażu TNS OBOP dla TVP. Na kolejnych miejscach znaleźli się Bronisław Komorowski 16% i Radosław Sikorski 14%.

Według sondażu Homo Homini dla Polsat News i "Dziennika Gazety Prawnej", 49% Polaków uważa, że kandydatem PO na prezydenta powinien zostać szef MSZ Radosław Sikorski. Zdaniem jednej piątej kandydować powinien marszałek Sejmu Bronisław Komorowski.

źródło

:D Z Państwa wpisów wyraźnie wynika, że pierwsza tura, w cuglach, wygrana jest przez Jego Naburmuszoność Lecha Aleksandra.

Pozostałe głosy w miarę równo się rozkładają, gdyż jedynie betonowy elektorat, obecnie nam panującego, jest wstanie zdyscyplinować się i nie wybrzydzać a i lepszego niż obecne Mzimu nie maja w zanadrzu .

.

niestety tak wychodzi

ale może jeszcze coś się wydarzy :roll:

Popieram.

Biorąc pod uwagę działalność polityczną Cimoszki w okresie PRL, rzeczywiście nie wiem skąd te skojarzenia z komuną :roll:

Tak za Wikipedią, bo nie mam czasu pisać:

"Karierę polityczną rozpoczął jako działacz organizacji młodzieżowych w Polsce Ludowej. Był m.in. członkiem Związku Młodzieży Socjalistycznej w latach 1968–1973 oraz Zrzeszenia Studentów Polskich, w którym w 1972 wybrany został na stanowisko przewodniczącego tej organizacji na Uniwersytecie Warszawskim. Od 1971 aż do rozwiązania w styczniu 1990 należał do Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej. Podczas swojej pracy na uczelni był sekretarzem komisji uczelnianej partii. W 1985 wycofał się z aktywności politycznej, przenosząc się do Kalinówki Kościelnej na Podlasiu, gdzie objął gospodarstwo rolne swoich teściów.

Do polityki wrócił po zmianach zapoczątkowanych obradami Okrągłego Stołu. W 1989 wystartował po raz pierwszy w wyborach parlamentarnych i został wybrany posłem na Sejm kontraktowy z ramienia PZPR."

Gość Pepeg z Gumy

Do polityki wrócił po zmianach zapoczątkowanych obradami Okrągłego Stołu. W 1989 wystartował po raz pierwszy w wyborach parlamentarnych i został wybrany posłem na Sejm kontraktowy z ramienia PZPR."

Elektorat mu jeszcze nie może zapomnieć rad udzielanych powodzianom.

Pytanie za złotówkę, kto ów elektorat zagospodarował ? :wink:

No i jeszcze wycofując się z polityki, ostro ją skrytykował jako upadłą poniżej poziomu przyzwoitości zapominając, że sam ją tworzył :-?

I tu się z nim zgadzałam. Jeżeli ktoś buduje się na terenach zalewowych, to niech buli ubezpieczenie na wypadek powodzi :roll: Chyba ubezpieczanie swojego mienia powinno być normą w rozwiniętym kraju.

Pepeguczyż to nie czysto komunistyczne podejście "Państwo mi da???" Narzekacie ludziska na komunę, a sami się tego komunistycznego podejścia pozbyć nie możecie :roll: :roll: :roll:

Popieram.

Biorąc pod uwagę działalność polityczną Cimoszki w okresie PRL, rzeczywiście nie wiem skąd te skojarzenia z komuną :roll:

Tak za Wikipedią, bo nie mam czasu pisać:

"Karierę polityczną rozpoczął jako działacz organizacji młodzieżowych w Polsce Ludowej. Był m.in. członkiem Związku Młodzieży Socjalistycznej w latach 1968–1973 oraz Zrzeszenia Studentów Polskich, w którym w 1972 wybrany został na stanowisko przewodniczącego tej organizacji na Uniwersytecie Warszawskim. Od 1971 aż do rozwiązania w styczniu 1990 należał do Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej. Podczas swojej pracy na uczelni był sekretarzem komisji uczelnianej partii. W 1985 wycofał się z aktywności politycznej, przenosząc się do Kalinówki Kościelnej na Podlasiu, gdzie objął gospodarstwo rolne swoich teściów.

słusznie, wszystkich którzy należeli do ZMS-u - wybić do nogi!!!!

Gość Pepeg z Gumy

I tu się z nim zgadzałam. Jeżeli ktoś buduje się na terenach zalewowych, to niech buli ubezpieczenie na wypadek powodzi :roll: Chyba ubezpieczanie swojego mienia powinno być normą w rozwiniętym kraju.

Pepeguczyż to nie czysto komunistyczne podejście "Państwo mi da???" Narzekacie ludziska na komunę, a sami się tego komunistycznego podejścia pozbyć nie możecie :roll: :roll: :roll:

Jeśli mówiąc " narzekacie" masz na myśli też Pepega, to jesteś w błędzie. :D

Najdalszy jestem od jakichkolwiek idei populistycznych czy form ustrojowych mających związek z komuną, czy ogólnie pojętym bolszewizmem, bez różnicy czy to odmiana czerwona - post pezetpeerowska, czy czarna- pisowska.

Cimoszko palnął niefortunnie i trochę w niedelikatnym momencie, ale miał całkowitą rację :D .

Geniuszem zaś Kaczora było zauważenie jak wielkie obszary, niezagospodarowanego elektoratu leżą odłogiem pomiędzy postkomunistyczną lewicą z jej wiernymi druhami i niezdecydowaną mocno ale wykształconą już lewicującą młodzieżą a ugrupowaniami mówiącymi o sobie "lyberały-konserwanty".

Jedni i drudzy nie brali pod uwagę w ogóle całej masy zapomnianej, zagubionej i niekumatej tłuszczy , nie potrafiącej znaleźć się w zbyt skomplikowanych dla nich nowych realiach.

Cimoszko, chociaż nie moja to bajka, z komuną ma tyle wspólnego, co Lepper z subtelnością.

Zresztą tak jak już większość towarzyszy z genami nieboszczki PZPR- a tylko Lenin się w mauzoleum rozkłada ze zdziwienia.