addek 12.10.2009 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Witam, zakupiliśmy niedawno piec z kotrem kwmp2 45KW, czy ktoś może podzielić się opiniami odnośnie pracy kotła, apetytu na eko groszek. W tej chwili kończymy poddasze, do ogrzania jest ponad 270m2, średnio 120kg spala się w 24h, w sterowniku nie było nic ustawiane (parametry producenta). pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inv 12.11.2009 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Wydaje mi się że piece na ślimak łatwiej regulować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tydy 22.11.2009 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Przylaczam sie do przedmówcy. Bardzo trudno cokolwiek z tym piecem zrobic. Walcze juz kilka miesiecy z ustawieniami sterownika i nie znalazlem jeszcze optymalnych ustawien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
addek 16.11.2012 12:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Odświeżę temat lekko, metodą prób i błędów udało się ustawić na moim piecu w miarę ekonomiczne spalanie, ustawienia- czas podawania 200-300sek (w zależności od temp. na zew.)- czas cyklu 240min (tak dobrany cykl by nie wygasało w palenisku)- nadmuch 28-30%- czas nadmuchu podtrzymania 120sek i jeszcze jedna ważna kwestia, zakupiłem do pieca sterownik firmy Compit Nano pasujący do mojego pieca , potrzebna była aktualizacja oprogramowania na sterowniku pieca jednak opłacało się wydać ok. 300zł ponieważ sterownik Nano posiada temostat pokojowy oraz dużo innych przydatnych funkcji, ustawienie godzin grzania, ustawienie do zadanej temp. pokojowej itp. po rozgryzieniu tego, pompka nie pracuje ciągle jest przez to troche oszczędniej przy rachunkach za prąd oraz jeśli temp. pokoj. jest odpowiednia do ustawionej piec przechodzi w tryb podtrzymania. Zakup sterownika pomógł znacznie zapanować spalaniem w kotle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts