Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do projektu ORZESZEK Tiny & Wakmena

Wakmen

Recommended Posts

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 50
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
  • 3 months później...

cześć Wakmen!

przeglądałem projekt orzeszka i odkryłem wiele podobieństw do projektu który my wybraliśmy - przyświecały nam te same założenia wstępne i tylko z powodu nacisków ze strony drugiej połowy :wink: wybrałem domek prawie identyczny lecz kapkę większy (podstawa 10x9m), który dodatkowo uprościłem w trakcie adaptacji projektu,

jak na razie jestem na etapie kończenia stanu "0" - jak na razie buduje bez ekipy - idzie powoli ale systematycznie :)

powodzenia w budowaniu orzeszka!

• 1 month później...
  • 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 1 month później...
planujemy z mezem budowe ... powiedz ile do tej pory wyniosla cie twoja

:oops:

Hmmmm ... Ciężko powiedzieć ile bo:

- material mam zakupiony na caly stan surowy otwary (z wyjątkiem dachu) choć jeszcze jest nie wykorzystany a go skaduję,

- w domu ma zeszyt w którym z jednej strony zapisuję ile wydaliśmy na budowę z dokładnością do jednego gwożdzika a z drugiej strony zapisuję ile wydałem na narzędzia.

W pracy zawodowej chcieli wiedizećile wydałem na stan zerowy więc tak mniej więcej wyszło mnie to około 14 000 PLN nie licząc robocizny. Muszę nadmienić, że fundamenty wbrew pozorom mam dość drogie, gdyż prawie pod każdą ścianą parteru jes ściana fundamentowa. W sumie jest jej ponad 70 m bieżących o wysokości 115 cm + 35 cm ława fundawentowa o średniej szerokości 60 cm + 5 cm chudziaka pod nią.

W sumie to będę wiedział ile wydałem na cały stan surowy otwarty dopiero po jego zakończeniu bo przecież zawsze są jakieś nieprzewidziane wydatki.

A co do robocizny to planuję wydać na położenie dachu i gontu.