Wakmen 26.12.2003 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2003 Wszelkiego opinie krytyczne i pozytywne dotyczące naszego wymarzonego domku proszę jak najbardziej umieszcząć w tym wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolana 11.01.2004 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2004 Hej Wakmen Podaj link do swojego projektu, to bardzo ułatwi wszelkie komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 11.01.2004 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2004 Podaję adres strony na której można obejrzeć skany naszego projektu jeszcze przed adaptacją oraz nasz Dziennik budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolana 12.01.2004 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2004 Malutki, ale słodki domeczek.Dla ilu ma być osób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 16.01.2004 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2004 Na razie jest nas tylko dwoje (Żonka i ja) ale planujemy zmienić wiele w naszym życiu jak i powiększyć nasze rodzinne gniazdko (pod względem liczebności to tylko o 1). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 28.01.2004 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2004 Już dawno miałam to napisać ..... słodziutki ten domeczek bardzo mi się podoba ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 27.05.2004 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2004 no to teraz już pójdzie z górki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amys 28.05.2004 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2004 cześć Wakmen! przeglądałem projekt orzeszka i odkryłem wiele podobieństw do projektu który my wybraliśmy - przyświecały nam te same założenia wstępne i tylko z powodu nacisków ze strony drugiej połowy wybrałem domek prawie identyczny lecz kapkę większy (podstawa 10x9m), który dodatkowo uprościłem w trakcie adaptacji projektu, jak na razie jestem na etapie kończenia stanu "0" - jak na razie buduje bez ekipy - idzie powoli ale systematycznie powodzenia w budowaniu orzeszka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 31.05.2004 04:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2004 Amys byle do przodu - tak dalej. Od dzisiaj idę na urlop i troszeczkę więcej czasu poświęcę na nasz Orzeszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 19.07.2004 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 no, budujesz, że ho, ho !!!, podziw i gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 19.07.2004 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 Buduję, ale dość powoli. Teraz stawiam ściany fundamentowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 19.07.2004 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 zbrojenie super, od razu widać, że sam robisz dla siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 20.07.2004 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 ...no widać, że robota idzie do przodu Domek będzie piękny, bo projekt przypadł mi do gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 26.07.2004 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 z tym zakopywaniem się transportu na drogach dojazdowych, to już w większości naszych budów chyba standardpodziwiam twoją sztukę budowlaną i trzymam kciuki za rychły koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 17.08.2004 06:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 ... trzymam kciuki za rychły koniec... Rychły koniec to brzmi dumnie ale tak szybko to się go nie doczekam. Szkoda, ale wciąż czekam na przypływ większej gotówki, który może nastąpić może w przyszłym roku. Poczekamy zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amys 18.08.2004 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 Wakmen - czytam, że sie nie poddajesz i dalej sam ciągniesz budowe! murowanie z bloczków to było traumatyczne przeżycie ale za to murowanie na klej bez spoin pionowych to jest bajka na jakim etapie masz zamiar zakończyć sezon? powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 22.08.2004 05:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2004 W tym roku parter ze stropem. Na wiosnę dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 04.09.2004 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2004 Twój dziennik przeczytałam od deski do deski i obejrzałam zdjęcia ..... aż miło się czyta. Dobrze Ci idzie z tym murowaniem, ba nawet bardzo dobrze. Tak trzymać. A Orzeszek piękny przypomina mi moje Paprocie Jak będe miała czas to jak w końcu znajdę Twoją działkę to zobaczę na żywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziara 14.10.2004 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2004 planujemy z mezem budowe ... powiedz ile do tej pory wyniosla cie twoja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 14.10.2004 17:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2004 planujemy z mezem budowe ... powiedz ile do tej pory wyniosla cie twoja Hmmmm ... Ciężko powiedzieć ile bo: - material mam zakupiony na caly stan surowy otwary (z wyjątkiem dachu) choć jeszcze jest nie wykorzystany a go skaduję, - w domu ma zeszyt w którym z jednej strony zapisuję ile wydaliśmy na budowę z dokładnością do jednego gwożdzika a z drugiej strony zapisuję ile wydałem na narzędzia. W pracy zawodowej chcieli wiedizećile wydałem na stan zerowy więc tak mniej więcej wyszło mnie to około 14 000 PLN nie licząc robocizny. Muszę nadmienić, że fundamenty wbrew pozorom mam dość drogie, gdyż prawie pod każdą ścianą parteru jes ściana fundamentowa. W sumie jest jej ponad 70 m bieżących o wysokości 115 cm + 35 cm ława fundawentowa o średniej szerokości 60 cm + 5 cm chudziaka pod nią. W sumie to będę wiedział ile wydałem na cały stan surowy otwarty dopiero po jego zakończeniu bo przecież zawsze są jakieś nieprzewidziane wydatki. A co do robocizny to planuję wydać na położenie dachu i gontu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts