Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do projektu ORZESZEK Tiny & Wakmena

Wakmen

Recommended Posts

• Odpowiedzi 50
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Macie chyba najfajnieszy album na forum....

Och :oops: dzięki serdeczne

... Ale mi i tak najbardziej podoba się "to" co w emblemacie trzymasz w ramionach :wink: ...

A jaki ja jestem dumny z mojego "malutkiego skarbu". Jest taki cudowny.

... pozdrówka dla Szymona i małżonki - jak ona sobie radzi z mężem budowlańcem i malutki dzieckiem?

Sam nie mogę tego pojąć. Dość późno wracam do domu (jeżeli wracam) i wtedy staram się ... Nie napiszę nic więcej :wink: :D .

Witaj Wakmen. Czy możemy liczyć na aktualizację dziennika, szczególnie dokumentację zdjęciową??

Och z tą altualizacją wpisów do dziennika budowy to jest dość ciężko ale postaram się nadrobić a zdjęcia w albumie mają dość spore opóźnienie bo nie mam aparatu cyfrowego. Aby wykonać zdjęcia muszę korzystać z czyjejś uprzejmości albo metodą tradycyjną do LABu , na skaner i dopiero do galerii.

POstaram się poprawić.

:o :o :o

Specem od stropów nie jestem ale ta twoja składanka z pretów robi wrażenie :p :roll: :roll: :p

Też się dziwię jak to zrobiłem choć trzeba się przyznać, że pora na jego zrobienie nie była najodpowiedniejsza (styczeń - marzec) co i zajęło bardzo dużo czasu ale spać spokojnie mogę. Napewno się nie zawali.

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 6 months później...
  • 2 weeks później...

Witam po długiej przerwie urlopowej.

Troszkę ponad miesiąc "urlopowałem" :wink: na budowie i :

Wszystkie instalacje wodne są zakończone. Na parterze wszędzie podłogówka plus jeden mały grzejnik w saloniku, druga drabinka w łazience i 3 w garażu. Na piętrze za to wszędzie grzejniki i tylko jeden obieg z zaworem RTL na powrocie. Wszystko w rurkach 1 i 3 warstwowych TECE a poszło ich 0,5 km. Kolektory słoneczne z dwoma zasobnikami po 250l. już działają a kominek Lechmy z płaszczem też jest podłączony. Pozostało mi tylko podłączenie dmuchawy pod nim no i podłączenie wszystkich pomp do zasilania poprzez automatyczny zmieniacz fazy i UPS'a (od solarów już są). 50 m miedzi lutowana jest na luty twarde i tylko jeden lut przeciekał (20 cm od stropu lutowane już po ciemku - zemściło się).

Posadzki na parterze zrobione. W łazience na piętrze zestaw Geberitu już stoi a w trakcie roboty jest blat pod 2 umywalki wpuszczane.

Pokoje na piętrze wczoraj już zagruntowałem i najpierw sufity na biało a potem jakieś kolory na ścianach.

A w między czasie zakupiłem całe mnóstwo drewna z suszarni na schody, blaty do kuchni, jekiś meble (napewno łóżko do sypialni - na być prezentem ode mnie na zakończenie budowy :wink: :oops: ). Wszystkie drewno zajmuje mi pół salonu. Muszę je przechowywać w zamkniętym pomieszczeniu by nie chłoneło wilgoci z powietrza.

To chyba tyle.

Oj jeszcze nie.

Zrobiłem wielkie schody przed wejściem do domku z ... kamienia łupanego. 5 pełnych dni je robiłem i efekty wyszedł powalający. Żoneczka i ci co je oglądali byli nimi zachwyceni a tym bardzie że robiłem coś takiego pierwszy raz. To nic zniszczone tylko 2 przecinaki i jeden wielki młotek ale warto było.

Więcej szczegółów opiszę w Dzienniku Budowy ... już niedługo.