anpola 12.10.2009 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 witam prosze powiedżcie mi jaką siatkę polecacie, a dokładnie jakiej firmy?chodzi mi o siatkę do zatapiania na styropianie. własnie wracam z budowy i mój wykonawca powiedził iż kupiłam złą siatkę. Twierdzi iż powinna być sztywna to wtedy nie będzie pękać elewacja a ta którą kupiłam jest za mięka. a wy jakich materiałów używaliście wykonując swoje elewacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpola 12.10.2009 16:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 dodam tylko iż siatka jest firmy proxim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 12.10.2009 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 witam prosze powiedżcie mi jaką siatkę polecacie, czemu pytanie na forum a nie do wykonawcy który cos marudzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpola 12.10.2009 17:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 pytałam wykonawcy, ale nie jestem pewna czy oby na pewno ma rację. Problem jest w tym iż nie wziełam materiałów z hurtowni, którą zaleca wykonawca. Przypuszczam iż ma układ z hurtownią. A teraz marudzi i ciągle mu coś nie odpowiada.A ja nie wiem czy ma rację czy tylko marudzi. Jestem na takim etapie że siatkę mogę jeszcze wymienić. Dlatego pytam czy ktoś zna firmę proxim i czy te siatki rzeczywiście są do niczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 12.10.2009 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 12.10.2009 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 kolejny uklad z hurtownia.... rece opadajaJezeli wykonawca pracowal wczesniej na siatkach systemowych to taka nie bedzie mu odpowiadala, bo rzeczywiscie jest gorsza, ale kosztuje <1,00 pln netto/m2 (to na przykladzie siatki z firmy Proxim z Lublina). Sprzedaje jej rocznie kilkaset tysiecy m2 i spelnia oczekiwania klientow.Jest jednak grupa wykonawcow, ktorzy kupuja 2-3 x drozsza siatke elewacyjna (Caparol, Dryvit) i tylko na takiej pracuja... sprzedaje sie jej polowe mniej niz tej zwyklej, ale jednak....Nalezy sie cieszyc ze wykonawca wie, ze nie tylko chinszczyzna jest na rynku, a jezeli zwraca uwage na niska jakosc siatki to powinnas byc mu wdzieczna za to, ze wie co mowi a co za tym idzie wie co robi.Ja jestem ciekaw jak to jest z tymi ukladami w hurtowni, sam reprezentuje jedna z nich, malo tego znam wiekszosc konkurencji na rynku i jakos nie slyszalem zeby ktokolwiek mial uklad z hurtownia... skorka za wyprawke drodzy Panstwo, za drobne pieniazki do zarobienia w stosunku do kar jakie mozna poniesc. A propo tych domniemanych ukladow.... na rynku mamy 2 ceny netto i brutto, wiekszosc jednak w poscie "cennik materialow budowlanych" podaje pieknie "do zaplaty" co nie jest ani cena netto ani brutto, i kto tu tworzy dziwne uklady? i malo tego: popelnia przestepstwo skarbowe? ale to juz odejscie od tematu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janekbo 13.10.2009 00:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Użyłem siatki o której piszesz na połowie domu i nic nie pęka. Powiedz facetowi, że ma opcje sprzedaży wszystkiego z własnym materiałem. Dajesz mu materiał na własną odpowiedzialność a on ma dobrze wykonać robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts