Paco16 18.03.2013 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 zatem B10 pod lawy, a na lawy B25. oj , czepiasz się Do końca kwietnia powinienem mieć postawione mury (beton komórkowy) i zalany strop (teriva), tak mam ustawioną transzę, a tu ciągle mrozy . Znacie jakieś dobre środki do zaprawy, w południe jest już ładnie na plusie to chociaż bym powoli wyciągnął pierwszą warstwę bloczka, na noc dobrze bym zabezpieczył folią szmatami. Wiem że to ostateczność ale siedzę teraz bezczynnie w domu i tylko przeglądam prognozy pogody jeżeli faktycznie na klej to np. są specjalne ,, zimowe,, kleje YTONG...trochę drozsze od ,, normalnych,, ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stanley79 18.03.2013 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 A ile zajmuje średnio zazbrojenie ław (mało precyzyjne pytanie)- przykładowo ile Tobie zajęło? I w ile osób? No to ja swoje dwa grosze: 2 dni zbroiliśmy we dwójkę fundamenty (57mb) - ja pierwszy raz w życiu trzymałem klucz do drutu wiązałkowego ale dla chcącego....... fajna robota - płytę zbroiłem dwa tygodnie - kierownik z małymi poprawkami odebrał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mura 18.03.2013 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 jeżeli faktycznie na klej to np. są specjalne ,, zimowe,, kleje YTONG...trochę drozsze od ,, normalnych,, ..... Dzięki, popytam się w hurtowniach, dzisiaj rozmawiałem ze znajomym budowlańcem mówił że kiedyś majster przywiózł 10l denaturatu na budowę i dodawali do zaprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 19.03.2013 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 ... dzisiaj rozmawiałem ze znajomym budowlańcem mówił że kiedyś majster przywiózł 10l denaturatu na budowę i dodawali do zaprawy Dobrze, że nie pili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jendrulakowalski 19.03.2013 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 Ciekawe jak wygląda murowanie po denaturacie..Podwójna niemoc8-)Puki temperatura spada wyraźnie poniżej cera ja bym nie murował choćby nie wiem jakie cudowne zaprawy mi wciskali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xerses 19.03.2013 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 Xerses a czemu Twoim zdaniem to się nie sprawdzi? Sorki że dopiero teraz. Bo ten program jak cała reszta służy do nabijania kabzy wszystkim - ale nie inwestorowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mura 19.03.2013 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 A oficjalnym sponsorem mojej budowy został 5l 26zł po upuście Ale najpierw łopata i odśnieżanie, już wiem po co geodeta wbijał te kołki po rogach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro4 19.03.2013 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 Ciekawe jak wygląda murowanie po denaturacie.. Podwójna niemoc8-) Puki temperatura spada wyraźnie poniżej cera ja bym nie murował choćby nie wiem jakie cudowne zaprawy mi wciskali. Dokładnie tak bo więcej szkody z tego może być. Ja też jak patrze za okno to mi się nóż w kieszeni otwiera ale czekam i nic na siłę nie robię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pompiarz1984 19.03.2013 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 (edytowane) popieram. +5 i startuj Ciekawe jak wygląda murowanie po denaturacie.. Podwójna niemoc8-) Puki temperatura spada wyraźnie poniżej cera ja bym nie murował choćby nie wiem jakie cudowne zaprawy mi wciskali. Edytowane 20 Marca 2013 przez pompiarz1984 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jendrulakowalski 20.03.2013 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Puki co (z tego co się kiedyś tam orientowałem) żaden z produktów do zapraw pozwalający na murowanie w temperaturach ujemnych nie ma aprobaty technicznej, jakikolwiek poradnik, czy też fachowa literatura nie zezwala na murowanie w temperaturze poniżej zera. Chyba że zrobisz sobie namiocik nad Twoim przyszłym domkiem, taki jak w October Fest przykładowo . Beton to inna bajka, tam jest ciepło hydratacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mura 20.03.2013 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 O jutra już wiosna kalendarzowa. a dzisiaj odśnieżanie pod folią fundament ma dodatnią temp. jak jutro będzie w dzień na plusie rozpoczynam sezon budowlany. A tu moja piwniczka chcieliśmy ruszyć ze schodami, ale tam jest cały czas cień i glina, nie dało rady 30cm zmarzliny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jendrulakowalski 20.03.2013 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Ciekawa ta piwniczka. Z czego tam jest strop? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mura 20.03.2013 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Zbrojony beton i dwuteowniki, na granicy działki mam skarpę i postanowiłem ją wykorzystać na razie służy jako magazynek budowlany, a potem będzie na ziemniaki Krótki dziennik budowy. Pierwsze zdjęcie jest z 19 marca ubiegłego roku:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jendrulakowalski 20.03.2013 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Fajnista. A te kamienie polne to skąd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mura 20.03.2013 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Fajnista. A te kamienie polne to skąd? U nas kamieni pod dostatkiem, lodowiec trochę zaszalał, część musiałem połupać, a sporo nazbierałem już połupanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paco16 20.03.2013 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Zbrojony beton i dwuteowniki, na granicy działki mam skarpę i postanowiłem ją wykorzystać na razie służy jako magazynek budowlany, a potem będzie na ziemniaki śwetny pomysł z piwniczką gorzej z ziemniakami toż to wymarzone miejsce na składowanie wina ps .patrz Eger- Węgry ( (Szépasszony völgy)- Dolina Pięknej Pani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mura 20.03.2013 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Jak zostanie miejsca to może wcisnę jakąś buteleczkę albo gąsiorek moja specjalność to wino jabłkowo-aroniowe. A na ziemniaki zrobię kopiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariontg 21.03.2013 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Hej! Też mam zamiar zacząć budowę w tym roku własnymi siłami, mam pytanko czy zmiana z pustaka 30 cm na 24 cm to istotna zmiana? czy kierownik budowy mi przybije i nikt się nie doczepi, czy można zakwalifikować to jako nie istotną zmianę!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macmac84 21.03.2013 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Niezła ta piwniczka!!! Ale jak na moje to bardziej Ci się przyda jako schron przed trąbami powietrznymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wisełka 22.03.2013 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 moj maz tez sam bedzie budował. Sam - czyli metodą gospodarczą. metodą pomocy, tj. trochę sąsiad, trochę rodzina. Maz pracuje w budowlance więc jestem spokojna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts