tazz 29.03.2013 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Witam wszystkich samorobów Jest tu wogóle ktoś z Pomorza? Jest! wszystkiego nie robilem sam, ale sporo, teraz przymierzam sie do dachowki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pompiarz1984 29.03.2013 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 wszystko ładnie i pięknie ale jak tak dalej pójdzie to pod tym śniegiem fundamentów nie odnajdę:/ i jak tu się nie denerwować , Wielkanoc, kwiecień a za oknem epoka lodowcowa...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 29.03.2013 17:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 .... - też bez betoniary Tyle że dodatkowy plus jest taki, że oszczędzasz też wiadro i wiertarkę, bo zaprawa jest w tubach. To chyba jedyny system, który umożliwia budowanie w wersji unplugged co wy z betoniarą.... można lecieć bez niej na gotowych zaprawach:cool: ... unplugged:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mura 29.03.2013 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Sezon rozpoczęty rano było 3 na plusie zdążyłem położyć 8 bloczków BK pierwszej warstwy i zaczął napierdzielać śnieg Zdrowych i wesołych świąt http://galeria.grzybland.pl/main.php?g2_view=core.DownloadItem&g2_itemId=133818&g2_serialNumber=2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
o_c 30.03.2013 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 no może oprócz docinania, to robiliśmy szlifierką kontową, strasznie sie kurzy masochizm! moja była rocznik 57 kilka ruchów wystarczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ConradBeata 30.03.2013 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 masochizm! moja była rocznik 57 kilka ruchów wystarczy... hmmm, wypróbowałem parę sposobów na docinanie, nawet kupiłem piłe szablastą z długim brzeszczotem, była też reczna taka strikte do BK, ale najszybciej i bez wysiłku szło dużą szlifierką kontową i to nie tylko moje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Draagon 03.04.2013 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 (edytowane) No masz ci los - a ja właśnie dokupiłem sobie szablastą właśnie z myślą o cięciu suporeksu - brzeszczota jeszcze nie dokupiłem - a jaką masz tą piłę szablastą i jakiej marki brzeszczot? Edytowane 3 Kwietnia 2013 przez Draagon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pompiarz1984 03.04.2013 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 bloczki najlepiej gilotyną się dzieli , bez kurzu i dokładnie. Dragon ile dałes za szablastą?? jakiej marki,używana nowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Draagon 04.04.2013 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 (edytowane) Nówkę kupiłem Bosch gSE 1300 - cenowo taniej niż makita JR3070CT czy hitachi CR13VBY UVP o których też myślałem. Czy dobry zakup to nie wiem jeszcze. Ale dają 3 lata gwarancji. kupowałem w sklepie i mogłem sobie sprawdzić drgania - jest przyzwoicie - rąk nie wyrywa. A zdecydowałem się na szablastą własnie z uwagi na to że obrobili mi budowę i poszły wszystkie elektronarzędzia, więc jakbym miał odkupować szlifierkę kątową, piłę łańcuchową, piłę tarczową i wyrzynarkę.. wydawał mi się dobry pomysł by kupić właśnie szablastą. Czy się sprawdzi to się okaże, na youtube nieźle się prezentuje http://www.youtube.com/watch?v=Va-iepzrD4E Tak odnośnie zakupów - kupował ktoś na ebayu ? Jak to jest z dostawą z USA ? http://www.ebay.com/itm/MAKITA-JR3070CT-15AMP-Reciprocating-Saw-Variable-Speed-w-FREE-MAKITA-TOOL-BELT-/200669827674?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2eb8da925a Edytowane 4 Kwietnia 2013 przez Draagon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
R4di 04.04.2013 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Tak odnośnie zakupów - kupował ktoś na ebayu ? Jak to jest z dostawą z USA ? http://www.ebay.com/itm/MAKITA-JR3070CT-15AMP-Reciprocating-Saw-Variable-Speed-w-FREE-MAKITA-TOOL-BELT-/200669827674?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2eb8da925a Dolicz cło + VAT. Chyba że sprzedający oznaczy Ci towar jako gift (upominek), zapakuje w papier w choinki i renifery i wyśle w nieoryginalnym pudełku. W praktyce rzadko się udaje. US $239.00 + 30$ (dostawa) * 1,029 (cło) * 1,23(VAT) = 340$ * 3,27 = 1111zł To samo na ceneo 1150zł Gra niewarta świeczki. Trochę importuję ze wschodu... kupowanie za granicą UE nie zawsze się opłaca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Draagon 04.04.2013 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 R4di bardzo Ci serdecznie dziękuję za krótkie i bardzo treściwe przedstawienie sprawy. Swój chłop Co nie zmienia faktu, że Europa chce być liberalna ale podatkami sama się udusi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Draagon 04.04.2013 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Tak dodam, że odrobinkę sprawdziłem tą lisicę - belkę drewnianą ok 8x10cm w 4 sek przecięła, konar drewniany o średnicy ok 8cm też. Do drewna się nadaje. Stali i suporeksu tym jeszcze nie ciąłem, ale tak sobie kombinuję, że może się sprawdzi też przy docinaniu gałęzi drzew owocowych i podcince lasu. No i niewątpliwa zaleta - mieści się toto w samochodzie Ale chętnie bym się dowiedział na temat innych narzędzi takich co mogę do samochodu osobowego zapakować i które da się wykorzystać na inne sposoby nie tylko w budowlance. Gilotyna do BK z tego co widziałem w necie, to wielka 20kg machina no i cenowo 2x droższa niż ta lisica i raczej ma tylko jedno zastosowanie - a ja potrzebuję coś co po zakończeniu budowy da się jeszcze wykorzystać do innych prac remontowych lub porządkowych Na razie wskazane są namiary na brzeszczoty do tej lisicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mura 04.04.2013 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Ja kupiłem topexa 60cm z widią Tnie dosyć szybko, ale krzywo, mocno ją znosi, wyspawałem dzisiaj prowadnicę coś jak ta jutro będę wiedział czy działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
o_c 04.04.2013 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Bo ciąć to trzeba umieć Spróbuj podejść do tego bloczka rozsądnie, prowadnicę wyrzucisz. To naprawdę idzie prosto i lekko bez żadnych wymyślnych narzędzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pompiarz1984 04.04.2013 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 (edytowane) .... a co doradzicie w temacie betoniarki? miałem to mi ukradli (ani razu jej nie użyłem:/)teraz muszę kupić drugą i tak się zastanawiam czy walnąć marketówkę za 6 stów czy coś lepszego- defro , agro wikt ale tu już trzeba zaplacić ponad 1,5 tys.....warto dać trzy razy tyle? Edytowane 4 Kwietnia 2013 przez pompiarz1984 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
o_c 04.04.2013 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Ja mam jakąś gównianą z casto za 600 zł w komplecie z taczkami.Zaprawę pomiesza, ale jakby ktoś chciał odrobinę betonu ukręcić to aż żal.Ze sprzętów budowlanych mam bliźniaczą konstukcję do takiejhttp://o.wpimg.pl/?a=76023283&fid=387321982&fc=1507375&fe=.jpgWozi wszystkie sprzęty i co tam sobie jeszcze można wymyśleć, mój egzemplarz kipruje spokojnie 2,5t, ale ciii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pompiarz1984 04.04.2013 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 (edytowane) Woła roboczego już zakupiłem, właśnie ze względu na tę betoniarkę i inne graty, które jednak są potrzebne a nie chcę żeby znów mi buchneli. Kipra nie ma ale paletę i inne sprzęty da radę przetransportować no i zakup takiej maszyny nie jest duży:] ( chciałem kupić blaszaka do 3 tys a kupiłem LT) a i pali 7-8 litrów on:] ekonomia jak nic..... ale z tą betoniarką tak roztkminiam......... Edytowane 4 Kwietnia 2013 przez pompiarz1984 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
o_c 04.04.2013 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 LT mimo, że pewnie z 10 lat starszy od mojego lublina to szczyt techniki, a o spalaniu to w ogóle nie ma co gadać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 04.04.2013 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Ja kupiłem topexa 60cm z widią [ATTACH=CONFIG]181410[/ATTACH] Tnie dosyć szybko, ale krzywo, mocno ją znosi, wyspawałem dzisiaj prowadnicę coś jak ta [ATTACH=CONFIG]181419[/ATTACH] jutro będę wiedział czy działa. od razu ci mowie: nie dziala pile znosi bo jest za malo "wyszrankowana", wyszrankuj porzadnie, niech pila wezmie 8-10 mm z bloczka. gwarantuje ci ze bedzie szla prosto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Draagon 05.04.2013 01:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 Czyli widzę, że kradzieże są demokratyczne... Co do betoniarki to nie wiem czy doradzę - ja robiłem zaprawę w mieszalniku pasz ale wiem jedno - jak się pieprznie w korpus mieszalnika to zaschnięta zaprawa/beton ma odpaść a korpus pozostać ma cały - więc to nie może być cienka blacha, podobnie z resztą sytuacja dotyczy taczek A bryki fajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts