rael_ww 12.10.2009 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Mam rynny, ale tylko na poziomie desek czołowych.. potem te dziury i reszty brak, bo ocieplenie w trakcie. Jest docieplenie, ale tynk dopiero na wiosnę. Jak pada, to ta woda strumieniem leci w dół przez te otwory i z ok. 3 metrów rozbryzguje się w kałuży, mocząc całe ściany. Trochę mnie to denerwuje. Znacie jakiś prosty i tani sposób, aby na kilka miesięcy uchronić ściany przed takim.. moczeniem się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gerro 12.10.2009 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Witam ja miałem zamontowane rynny przed ocieplaniem po zakończenu dachu, co miało miejsce w listopadzie a ocieplałem na wiosnę , ekipa raz dwa rynny zdemontowała i po tynkowaniu tak samo szybko zamontowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek G 12.10.2009 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Gdzieś w jakimś dzienniku budowy widziałem rozwiązanie z podpiętym do tej "dziury" jakimś peszlem. Nie wiem dokładnie co to była ale napewno jakaś plastikowa rura "harmonijkowa" - tak jak mówie wyglądało mi to na jakiś peszel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja14 13.10.2009 01:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Wystarczy w te dziury podlaczyc kolanka i skierowac je na zewnatrz - zadziala w 90 % przypadkow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paul997 13.10.2009 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Wystarczy w te dziury podlaczyc kolanka i skierowac je na zewnatrz - zadziala w 90 % przypadkow. Potwierdzam, a jak jeszcze za mało, to do wylotu kolanka włożyć rurę spustową (jakieś 50 cm). U mnie wystarczyły same kolanka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rael_ww 13.10.2009 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Ok. Dzięki za rady. Mam w garażu kolanka, więc je jutro założę.To chyba najszybsze rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts