Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Firma budowlano-remontowa Tao-WU

m. swarowska

Recommended Posts

Firma Tao-Wu z Nowego Sącza, która podjęła się wykonania prac budowlano-remontowych w moim mieszkaniu okazała się być niekompetentną. Podpisałam ścisłą umowę, z której w ogóle się nie wywiązali. ZRUJNOWALI moje mieszkanie! Wszystkie flizy: w łazience, kuchni, przedpokoju zostały położone krzywo i w nierównym poziomie, fugi pomiędzy nimi są różnej szerokości i koloru, a między niektórymi płytkami ich brak. Płytki są krzywo przycięte, zbyt wiele płytek zniszczyli i musiałam dokupić nowe. Podwieszany sufit jest pęknięty. Wylewka pod podłogę jest na tyle krzywo zrobiona, że żaden parkieciarz nie chce podjąć się położenia na niej podłogi. Ściany są rażąco krzywe, a ich powierzchnia nie jest gładka. Ścianka z klinkierowej cegły ręcznie formowanej która miała stylizować stary mur została całkowicie zakryta fugą co wiązało się z koniecznością jej czyszczenia. Przed oddaniem mieszkania wciąż żądano ode mnie zapłaty za częściowo wykonywaną pracę mimo że w umowie miałam zapłatę ustaloną powykonawczo. Dwukrotnie chciano mnie obciążyć za tę samą usługę. Termin odbioru mieszkania wciąż przekładano na póżniejszy. Obecnie remont przerwano, właścicielka zachowuje się niepoważnie, żąda kontaktu tylko przez sms 'y. Mieszkanie obejrzał biegły sądowy który powiedział, że takiego partactwa nie widział od 15 lat. Został sporządzony aneks do umowy, w którym właścicielka firmy zobowiązuje się do naprawy usterek. Od dnia podpisania aneksu z właścicielką nie ma logicznego kontaktu, wciąż obiecuje rzeczy z których w ogóle nie ma zamiaru się wywiazać. Udaje osobę niewypłacalną, żeby uniknąć odpowiedzialności finansowej. Nigdy w życiu nie zostałam tak oszukana. Straciłam mnóstwo pieniędzy. W moim mniemaniu są to ludzie bezwzględni, wyrafinowani, którzy zarabiają na uczciwości innych. Jeżeli ktoś chciałby zobaczyć dokumentacje zdjęciową proszę o kontakt na adres [email protected] :(

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...