importlive 13.10.2009 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Witam serdecznie przeglądając fora w końcu zostałem skierowany tutaj Mój problem polega na tym że zabiram się za remont pokoju ... Jest to pokój w którym śpie ... i generalnie wiekszośc czasu przebywam na samym dole daje taki obraz jak pokój wygląda zwymiarowany Teraz tak o co mi chodzi Generalnie wymaga cały remontu i tak będzie Napewno na podłoge panele ściany raczej w gips bo jest to dom budowany juz bardzo dawno temu i wtedy raczej nie gipsowali Nie wiem za bardzo jakich kolorów użyc napewno chciałbym pójsc w jakiś obraz w stylu japońskim i jakis wzór na ścianie Ogólnie inspiruje mnie wschodnia kultura ... i bardzo podobaja mi się akwaria kiedys posiadałem i po dłuzszej przerwie i przy okazji remontu chciałbym postawic je na nowo i poświecic na to jedną ściane poniwaz chciałbym żeby to akwa miało spore gabaryty a konkretnie ok 3m dł i 70cm szer ... i to tylko tyle z moich pomysłów z reszta nie mam pojęcia jak urzadzic w jakiej tonacji i w jakich miejscach co i jak aha i nieukrywajac napewno troszke roslinek bym zaparkował w pokoju nie zbyt wiele ale tak zeby było ładnie i gustownie . a tak wtgląda pokój ... wydaje mi sie ze jest dośc spory i to mnie przeraza bo nie chce tam nawalic zbędnych rzeczy ale nie chce tez żeby było pusto ... ma byc przyjemnie dla oka i przytulnie . wymiary są podane ok. ale na 95% są takie. link do zdjęcia: http://img122.imageshack.us/img122/6810/69825447.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LYRECO7 13.10.2009 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Musisz podać co w tym pokoju chcesz mieć - czy myślisz o połaczeniu pokoju dziennego - komupterowego - z sypialnią, czy zalezy Ci na typowej sypialni.Podaj także dokadne wymiary okna i odległośc od ścian do niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kordzina 13.10.2009 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 importlive WITAJ, nim zapytasz, poszukaj odpowiedzi Dołączył: 13 Paź 2009 Posty: 1 Skąd: Bielsko-Biała zgłoś się do architekta wnętrz, do projektanta, daj mu szkic , zapłać i czekaj co wymysli... soorry, ale zjawisko się szerzy...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
importlive 13.10.2009 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 no więc tak chce tam spac jak ktos wpadnie to posiedziec itp... co do komputera tak bedzie ale plan na to jest taki że na ścianie lub na stoliku pod ścianą byłby telewizor 46" i on mi słuzy jako monitor reszta sprzętu np klawiatura lub myszka jest bezprzewodowa a sam komputer byłby schludnie wmontowany gdzies koło kina domowego ... zalezało mina komputerze ale nei chciałem stawiac nigdzie biórka i rozwiązałem to przy pomocy większego telewizora (chodziło tez o gry ) Chciałbym jeszcze dodac że podobają mi sie pokoje oświtlone tak delikatnie przy pomocy halogenów wmontowanych "gdzies" ... i jest tak fajnie tajemniczo (dziewczyna powiedizałaby romantycznie ) A druga sprawa akwarium tez bedzie dawac światło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
importlive 13.10.2009 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 importlive WITAJ, nim zapytasz, poszukaj odpowiedzi Dołączył: 13 Paź 2009 Posty: 1 Skąd: Bielsko-Biała zgłoś się do architekta wnętrz, do projektanta, daj mu szkic , zapłać i czekaj co wymysli... soorry, ale zjawisko się szerzy...... szukałem ale konkretów nigdy za wiele co do architekta nei chce za bardzo sie wybierac mniej wiecej wiem co chce meic ... myslałem ze forum mi pomoze mniejwiecej poskładac jakoś w cąłosc ten bajze i mniejwiecej powie co wybrac co dobre a co nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LYRECO7 13.10.2009 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 kordzina, z jednej strony masz rację, z drugiej jednak uważam, że nie należy wsiadać na takiego uzytkownika, ktory zaraz po zalogowaniu prosi o pomoc - po to jest to forum, by wymieniac sie doswiadczeniem i by pomagac w razie problemu. Ja jak będę znała wymiary to chętnie pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
importlive 13.10.2009 10:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 ale ja przejżałem forum rano się logowałem i przeglądałem równiez to drugie forum kture jest tutaj polecane ... wymiary są w pierwszym poście jak klikniesz w link na samym dole postu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LYRECO7 13.10.2009 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 WYmiarów dokladnych nie ma i nie wiadomo ile ma okno, ale proponuje cos takiego:http://i38.tinypic.com/xmn8li.jpgprojekt ma oczywiście swoje złe i dobre strony - najpierw złe - nie ma okna w sypialni, ale jeśli ma to być część tylko do spania to może nie trzeba? Akwarium umieściłam naprzeciw łózka - mniejsze niż te co chcesz, ale pamietaj ze małe nie znaczy gorsze - to jakie będzie piękne zależy od roślin i ryb. Reszta jak widać - po prostu zrób z niby gipsu ściankę i będziesz miał dwa w jednym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
importlive 13.10.2009 11:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 no koncepcja inna niz moja ale ciekawa ... a co jakby zastosowac jakis zestaw wypoczynkowy który do spania bedzie się rozkładac ?? i kolejna sprawa nie chce żeby było zbyt banalnie ... chciałbym się troche pobawic światłem jak juz napisałem wcześniej Co do podłogi podoba mi sie taki odcien co sadzicie?? https://ssl.allegro.pl/item759460839_super_panel_ac_5_11_mm_wenge_montaz_gra.html Co do akwarium masz racje nie musi byc bo ta sciana na której ja umeisciłas tez w zupełnosci wystarczy Co do półki pod akwarium mam pewien plam bedzie to półka wymurowana z cegieł a potem chciałem ją ładnie obłożyc piaskowcem ... Stolaz zrobi mi drzwi do tego i myśle że byłoby extra ... Co to za program którego uzywasz do robienia tej aranżacji ?? bo chciałbym pokazac moją i usłyszec + i - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gogdi 13.10.2009 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Kolor podłogi dobry - pasuje mi do "wschodnich klimatów". Tak samo jak kolor ciemno czerwony (może jedną ścianę poświęcisz), ale też jaśniutki kolor, taki "papirusowy", nie wiem czy wiesz o co chodzi:) Z wnętrzem w stylu japońskim kojarzą mi się też jasne zasłony-rolety w oknach, albo nawet maty bambusowe, przykryte zasłoną z lekkiej bialej bawełny. Niskie meble. Ja bym wolała opcję z łóżkiem i osobno coś do siedzenia. Jako oddzielacz zamiast ścianki zastosowałabym parawan http://www.allegro.pl/item769926005_piekny_drewniany_japonski_parawan_ws8_4.html i lampy też papierowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LYRECO7 13.10.2009 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Używam PRO100 ale pewnie w wersji demo nie będzie możliwości wyeksportowania do jpg. Możesz używać kanapy rozkładanej, aczkolwiek jest to zawsze pewien problem bo musisz zawsze łózko ścielić. Można by też ścianę poprowadzić z drugiej strony, by światło z okna wpadało do części sypialnianejhttp://i36.tinypic.com/ao1j6p.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LYRECO7 13.10.2009 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Parawan świetny, może to i dobry pomysł, ale mało stabilny. Myślałam o parawanie z drewna dębowego pięknie rzeźbionego do oddzielenia salonu i jadalni u mnie, cena porażająca ale dodatkowo był to element który nie dawał stabilności oraz nie dał się zmienić - ścianę można pomalować, można dać drzewko bonsai (szablony allegro) i wymieszać kolory kojarzące się ze stylem dalekiego wschodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
importlive 13.10.2009 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Kolor podłogi dobry - pasuje mi do "wschodnich klimatów". Tak samo jak kolor ciemno czerwony (może jedną ścianę poświęcisz), ale też jaśniutki kolor, taki "papirusowy", nie wiem czy wiesz o co chodzi:) Z wnętrzem w stylu japońskim kojarzą mi się też jasne zasłony-rolety w oknach, albo nawet maty bambusowe, przykryte zasłoną z lekkiej bialej bawełny. Niskie meble. Ja bym wolała opcję z łóżkiem i osobno coś do siedzenia. Jako oddzielacz zamiast ścianki zastosowałabym parawan http://www.allegro.pl/item769926005_piekny_drewniany_japonski_parawan_ws8_4.html i lampy też papierowe tak wiem o jaki kolory chodzi ... hmm ten parawan nie przypadł mi do gustu ... tak samo jakies meble itp... nie wiem jak to rozwiązac bo podobaja mi sie takie półki jakby zrobione w ścianie i podswietlone halogenami ... dl mnie ejst to obłedne rolety bda własnie takie jakby bambusowe... mam jeszcze kilka pomysłów takie jak np kuty stojak tak a'la bonsai który bedzie miał ok 4-5 podstawek na którym będą drzewka bonsai ... stojak zrobi mi kolega który zajmuje się kowalstwem artystycznym ... Co do czerwonego koloru ściany jak najabrdziej jestem na tak A co do łuzka i tej ścianki nadal na nie poniewaz mieszkam w normalnym domu i robieni z jednego pokoju tak jakby dwóch mija sie z celem poniewaz na tym poziomie mam jeszcze 3 pokoje łazienke i kuchnie 2 pokoje z tego są zajęte a jeden wolny ale i tak narazie nic sie tam dziac nie bedzie ... jako ze nie mam dostepu do programów zrobiłęm jeszcze raz szkic w paincie mam nadzieje że mniejwiecej byłoby to zrozumiałe http://img396.imageshack.us/img396/5408/21131038.png a o półke w scianie chodzi mi tak jak tutaj na zdjeciu http://img2.imageshack.us/img2/4643/regips1.jpg Tylko ze mi chodzi o takiej jednej dózej albo dwiema pod sobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 13.10.2009 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 importlive, czy tobie nie podkreśla na czerwono, jak piszesz? http://www.kolobok.wrg.ru/smiles/standart/swoon2.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
importlive 14.10.2009 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 mam problem z klawiaturą przepraszam z góry za pisownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts