Luśka 26.12.2003 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2003 No wlaśnie Na łączeniu parkietu i płytek jest cienka warstwa korka. I moja sunia wyjadła już ze 2 metry. Nasypałam w te miejsca pieprzu, ale wcale jej to nie zniechęciło I mam 2 problemy: czym te ubytki wypełnić i co zrobić, żeby dalej nie wyjadała? A swoją drogą może ktoś wie, dlaczego pies wyjada korek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 26.12.2003 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2003 A dlaczego pies żre obuwie? Dlaczego ściąga pranie ze sznura? Dlaczego potrafi wygryźć obicie drzwi składające się z gąbki i dermy? Niezbadane są zakamarki psich umysłów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 26.12.2003 23:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2003 Ja wiem, że różne rzeczy pies zjada i obgryza, tylko, że ona żeby wygryżć ten korek zdarła sobie czubek nosa!!!! A jest to w koncu dość wrażliwe miejsce. I dlatego mnie to mocno zastanawia. Nie robi zresztą tego z nudów, bo ma dużo ciekawych - z psiego punktu widzenia - rzeczy do obgryzania (kości ze sprasowanych ścięgien, wędzone świńskie uszy, piłki, węzełki itp). Dziwna sprawa..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.12.2003 04:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2003 nie jestem pewien czy dział "wymiana "doswiadczeń" dotyczy równiez psów, ale skoro juz tu jest ... to udawajmy. ze w tym wypadku chodzi o korek : Wydaje mi sie Luska. że pies dostaje jedzenie mocno kaloryczne bez nalezytej ilosci błonnika. O ile masz kłopot z dostarczeniem mu świezej trawy - spróbuj dodawać pełne ziarna zbóż ( wczesniej namoczone - do karmy) i otreby. korek zaś ? wymień na nowy ... moim zdaniem a ten nadgryziony nie posypuj juz pieprzem tylko odzałuj dla psa jako przezent pod jego psią choinke ... brzoza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 27.12.2003 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2003 Jest jeszcze inny sposób dowiedzenia się dlaczego Twój piesek wyjada korek. Chyba wszyscy go znają ale o skutkach nikt jescze tak szczerze nie mówił tylko tak z przymróżeniem oka. Mianowicie w tym roku to się już spóźniłaś a szansa pojaiwa się tylko raz w roku. W Wieczór Wigilii Borzego Narodzenia podobno wszystkie zwierzęta ... gadają. Zadaj mu kilka pytań a najlepiej to porozmawiaj z nim i powiedz, że Ci to przeszkadza a jemu może zaszkodzić.O wynikach informuj nabierząco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 27.12.2003 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2003 Jako znawczyni psich odchyleń, przychylam się do wyżej napisanej opinii z dwoma wyjątkami 1. pies, jak człowiek, także czyni absolutnie niewytłumaczalne rzeczy,nie mające żadnego potwierdzenia na zasadność takich działań 2.podawanie otrąb musi być wprowadzane z iście aptekarskim wyczuciem....wystarczy ciut za dużo, i zacznie się problem zupełnie innej strony psiego żywota... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 27.12.2003 10:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2003 Dzięki Wam ogromne za wypowiedzi. Widać, żeście ludziska wrażliwe, bo głównie piszecie o psie. A co mam zrobić z tą dziurą po wygryzionym korku w podłodze? Wygląda obrzydliwie - taka 0,5 cm szpara na długości c.a. 2 m między parkietem salonu i płytkami holu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 28.12.2003 01:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2003 Wypełnić czymś, czego pies nie zeżre No i nieszkodliwym, żeby mu nie zaszkodziło, jak spróbuje ponownie (przepraszam, ale ja uwielbiam zwierzęta) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Babette 28.12.2003 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2003 Szkoda, ze wcześniej o tym nie pomyślałaś. Ja polecam preparat DR SEIDLA http://www.karusek.com.pl/img_prod/b/b_2121.jpg Kupisz go przez internet lub zamówisz u każdego veta lub w dobrym sklepie zoologicznym. Mój kolega ma ten sam problem- ma piekne drewniane schody( cud miód) a na wiosne goldena kupuje ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prosciu 28.12.2003 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2003 Rozrób pieprz ale w jajku możesz dodac innych ostrych przypraw np ostrej papryki. Na mojego dextera dobrze działa. nie chciałem rozpylac chemi w domu ze względu na koty. Samo posypanie pieprzem nic nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prosciu 28.12.2003 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2003 jeszcze raz ja - prosciu . Czy zalakierowaliście ten korek? razem z parkietem. Mam zrobione w ten sposób i muj pies nigdy nie wpadł na pomysł tego ruszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts