remoncik987 13.10.2009 16:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 dziękuje ci bardzo widzę że u nas takie rozwiązanie pewnie trzeba będzie zastosować, lepiej teraz wzmocnić od razu . A jakiej grubości miałeś stary strop? nasz ma ok 8 cm. moim zdaniem styropian nalezało by połozyć żeby nie tyle docieplić co wygłuszyć, inazej bedzie słychać na dole kroki itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
staś100 13.10.2009 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 U nas podobnie ok 7-8cm było- o czym dowiedzieliśmy się dopiero po zdjęciu ocieplenia( tj trocin z wapnem przelanych cementem). Dopuki nie zdjęliśmy tego ocieplenia to strop wyglądał przyzwoicie, a po zdjęciu okazało się jaki jest cienki i nierówny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remoncik987 13.10.2009 17:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Staś 100 normalnie jak czytam twoją wypowiedz to mam wrażenie że opisujesz nasz strop u nas jest identycznie też takie,, ocieplenie "i nierówny okropnie. Zapomniałam jeszcze zapytać jakiej powierzchni masz poddasze ? U nas ok 120 mkw więc sporo a na dole mało scian ( bardzo duże pomieszczenia po 25 i więcej mkw) więc nie dość że lichy to jeszcze słabo jest podpierany ten stropik . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
staś100 13.10.2009 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Dom ma 10x11m i nad całym dołem jest poddasze. Na dole są 4 pomieszczenia po ok 16 mkw i 4 pomieszczenia po ok 4 mkw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts