Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE do Delikatnego Anety i Bartka

Forsa80

Recommended Posts

• Odpowiedzi 48
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Właśnie po co balkony ... człowiek przecież po to zaplanował taras ogród i własnymi rękoma altankę w pocie czoła zbijał żeby tam siedzieć :-D

No cóż fajnie zerknąć, że ktoś czyta także moje wypocinki.

Chyba mienię nazwę komentarzy na dobre rady bo tych teraz najbardziej nam trzeba ... i jak napisałem tak zrobiłem :-)

Bardzo fajna koncepcja :-)

Ciekawi jesteśmy tylko jak to wychodzi na poddaszu.

U nas zawsze problemem było to, że jak coś już fajnie zagrało na dole to zaraz góra nie bardzo i tak bez końca :-)

Teraz nadal walczymy żeby się wszystko pomieściło - kuchnia ze stołem oraz jakiś logiczny salon. No i druga sprawa to układ okien itp z zewnątrz - masz może wizualizację tych przeróbek z zewnątrz?

Bardzo zmniejszone jest wejście i zastanawiam się jak to będzie w efekcie końcowym wyglądało.

Bardzo fajna koncepcja :-)

Ciekawi jesteśmy tylko jak to wychodzi na poddaszu.

jedyną rzeczą w moich zmianach mającą wpływa na poddasze jest przeniesienie kominka.Zajrzyj do tematów o Barwnym - połowa osób ma go w tym miejscu.

Teraz nadal walczymy żeby się wszystko pomieściło - kuchnia ze stołem oraz jakiś logiczny salon. No i druga sprawa to układ okien itp z zewnątrz - masz może wizualizację tych przeróbek z zewnątrz?

Bardzo zmniejszone jest wejście i zastanawiam się jak to będzie w efekcie końcowym wyglądało.

Widziałam Barwnego z tak wysuniętą kuchnią i powiem, że jest miejsce na fotel dla Pana domu :D Jak chcesz to Ci dam cynk gdzie takowy stoi :wink:

• 4 weeks później...
  • 2 weeks później...

Już w DOMU wróciliśmy o 2 w nocy :) w sumie nie wiadomo czy się cieszyć czy płakać - tam było 25-35 stopni, basenik, ciepły ocean i co dzień podawali jedzenia ile chciał :) o piciu nie wspomnę ...

Ale ... nie ma to jak w domu, tygrysiak wytęskniony mruczał jak szalony :), a co ważne można dziś ruszyć dalej ze zmianami i organizacją dalszych papierków :) potrzebnych do startu budowy.

A zapomniałbym - wracaliśmy z naszą wspaniałą drużyną siatkarzy - niestety im się nie powiodło tylko 4 miejsce w Japonii, dlatego fiesty na lotnisku nie było.

• 1 month później...

Ja tak na szybko skomentuję posunięcia dotyczące zmian:

Między pokojem 15 a łazienką na górze wyrasta Wam piękny komin :!:

Nie nakładając na siebie obrazków można stwierdzić, że zderzycie się z nim wchodząc do pokoju lub myjąc ręce w umywalce od strony wejścia do łazienki.

Sytuacja powtórzy się z drugiej strony domu w pokoju 17 :!:

Trochę dziwne, że składacie podanie o PNB jak takie gafy są na Waszych rzutach...

Cześć Slygado! - Wielkie dzięki za czujność :)

Rzut góry jak i dołu są jedynie poglądowe - dziś jak odbiorę ksero poprawionego projektu to wrzucę już wykonane przez architekta.

I tam, mam taką przynajmniej nadzieję, wszystko jest OK. Z samymi kominami też trochę walczyliśmy bo niestety jak już poustawia się dół to mienia się góra i nagle czegoś nie można zmienić na górze, więc znów dół i tak można bez końca ... :)

Wiem wiem, teraz sam się łapię za głowę i zastanawiam po co wpisałem że są to już ostateczne rzuty :-? W każdym razie to jedynie poglądowe rysunki wykonane dość prymitywną metodą paint'a :-)

Podrowionka z drugiej strony Łodzi :D

Szansa jest trzeba jedynie delikatnie ściankę przesunąć albo oddzielić jedną umywaleczkę od drugiej kominem.

Takie szczegóły dopracujemy sobie już podczas budowy - muszę dorwać jakiś dobry program do projektowania wnętrz - może coś polecisz, ktoś poleci?

A faktycznie architekt naniósł jedynie zmiany w ścianach itd. - rysunki od instalatorów mają być dzisiaj i tam powinno już zagrać.