Slygado 30.12.2009 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Takie szczegóły dopracujemy sobie już podczas budowy - muszę dorwać jakiś dobry program do projektowania wnętrz - może coś polecisz, ktoś poleci? ArchiCad da się znaleźć w sieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 30.12.2009 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 życzę szybkiego uzyskania pozwolenia i powodzenia w budowie postaram się zaglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forsa80 05.01.2010 14:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Dziękujemy i również wszystkiego dobrego w Nowym Roku. No cóż widząc zdjęcia z budowy mogę śmiało powiedzieć, że jesteśmy sporo w tyle ... ale nadrobimy Nasz architekt oddał już projekt i jeżeli jego prognozy się sprawdzą może uda nam się dostać PNB jeszcze w styczniu Teraz rozpoczęliśmy konkurs na wykonawcę tegoż domku - faworytów nie będę zdradzał bo jeszcze czytają forum i nie da się nic wynegocjować na koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosa 04.03.2010 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Witam,Jak czytałem Wasz dziennik to przypomniały mi się moje pierwsze kroki i ta cholerna papierologia. Będę Wam kibicował. Widzę,że jesteście pełni optymizmu i chcecie budować dom z jak najlepszych materiałów. Np. kostka granitowa o którą pytałeś albo dachówka Creaton, toż to najwyższa półka, ale jaka klasa! Ja mam Creatona Synfonię angobowaną od 7 lat i jest super! Mam 50m do lasu i od strony płn są tylko nieznaczne osadniki mchu. Poranna rosa tą dachówkę myje, nie mówiąc już o deszczu. Żona u mnie się uparła na Creatona i teraz jej przyznaję rację. Sąsiedzi mają kilkakrotnie dalej od lasu i ich Wiekor, Brass i RuppCeramika wyglądają ...wiekowo. Dzisiaj bym nie założył rynien Marleya tylko miedź lub tytan. Marley od strony płd wyblakł, wygląda też wiekowo. Mieszkamy od dwóch lat, ale nie mamy jeszcze wszystkiego wykończonego, nie mówiąc o meblach. Pytaj o wszystko co chcesz, w miarę moich możliwości i posiadanego czasu odpowiem i być może pozwoli Ci to uniknąć "wielbłądów", przed którymi nie miał mnie kto ostrzec.Pzdr.Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forsa80 04.03.2010 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Super! Dzięki i na pewno skorzystamy! Co do materiałów to należę do osób które wolą wydać raz więcej ale mieć święty spokój przez kolejne lata - półśrodki zawsze są najdroższe. Pozdrawiamy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosa 04.03.2010 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Masz rację. Biednych ludzi nie stać na płacenie dwa razy . A prowizorki zostają najdłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 07.08.2010 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 5. Zamówiliśmy też drzwi wejściowe, mam nadzieję, że Majki się nie obrazi ale nasze drzwi to wierna kopia jego pomysłu Majki przeczytał wasz cały dziennik dopiero ... No super, moi drodzy, super A ... i majki sie nie obrazi, po prostu wyśle wam nr konta za prawa autorskie ... Ile to trzeba się było nagłowić i natrudzić, zeby to wymysleć ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forsa80 08.08.2010 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Majki przeczytał wasz cały dziennik dopiero ... WOW Czuję się zaszczycony ... człowiek uczył się co i jak i gdzie poczytując (choć nazwałbym to "pożeraniem") Twój dziennik z zapałem, a tu niespodzianka - zajrzałeś i do nas WITAMY i zapraszamy częściej Co do konta to mam nadzieję, że kilka piwek załagodzi sprawę , dobrze że wspomniałem tylko o drzwiach - choć pomysłów skradliśmy znacznie więcej Pozdrawiamy i no cóż na pewno będziemy do Was zaglądać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsiaMariusz 17.08.2010 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Witamy sąsiadów z Zielonki,my juz mieszkamy na swoim od marca ale niestety nie ma czasu na uzupelnienie dziennika.Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luka 19.09.2010 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2010 Witam jednowarstwowych! Widzę, że też wykonaliście zwężoną pierwszą warstwę gazobetonu, aby podwyższyć cokół! Zastosowaliśmy to samo rozwiązanie (przynajmniej nie będzie problemu z zakołkowaniem styropianu od góry - zapraszam do mojego postu ku przestrodze - TUTAJ). Będę pilnie śledził postępy, bo widzę wiele podobnych rozwiązań pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slygado 23.10.2010 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2010 Witam. Dziś widziałem domek na żywo - robi wrażenie, choć moja żona stwierdziła już na wstępie, że DUŻY Mi się podoba. Dzięki za możliwość rzucenia okiem w realu na domek. W najbliższym tygodniu spotkanie z architektkom i zakup projektu, a potem leci z papierami, żeby na wiosnę wystartować Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forsa80 25.10.2010 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 Powodzenia! W razie czego zapraszamy za kilka miesięcy myślę, że będzie sporo nowych detali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slygado 28.10.2010 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Chętnie, chętnie - już sobie zapisuję w kalendarzu, żeby do Was wpaść pod koniec budowy Zobaczymy czy moja żona dalej będzie zdania, że za duży ten Wasz domek W drodze powrotnej musiałem jechać na działkę, gdzie stoi Barwny, żeby jej pokazać różnice między wersją z jednym i dwoma garażami! W środę podpisujemy umowę z architektem i zaczynamy zabawę z papierami - jupiiiii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 11.12.2010 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 Dziękuję za osobiste poznanie I gratuluje drugich najładniejszych drzwi na forum NASZYCH drzwi :) pozdrawiam serdecznie, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forsa80 23.12.2010 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2010 Majki drzwi są lux, jedynie Mielczarek pomylił u nas klamki i mamy aluminiową zamiast takiej stalowej, ale mają to zmienić, czas pokaże ... Również dzięki za spotkanie, a i następnym razem zabierz swoją drugą połówkę! Pozdrawiamy Bartek i Aneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 23.12.2010 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2010 http://img440.imageshack.us/img440/4498/rysunek1x.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 09.03.2011 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 obejrzałam cały dziennik - i wiem już, gdzie jest Wasz domek przejeżdżam obok 100razy na miesiąc ładnie poddasze ociepliła Wam ekipa! i widzę, że tą samą metodą wybieraliśmy ekipę - casting rulez :) u nas rozpiętości wyceny za sso+więźba+działówki sięgały 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 11.04.2011 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Jak tam postępy? A może już mieszkacie, tylko się nie chwalicie? Nam też się nie uda zamieszkać przed urodzeniem córeczki, ale wolę jej oszczędzić ostrego wykańczania, kurzenia i usypiania do rytmu wiertarki. Trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forsa80 11.04.2011 09:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Idziemy jak "burza" , w weekend teściu szalał z elektryką - podłączanie światełek i montowanie gniazdek, przełączników itd. A ja z teściówką i później z małżonką malowaliśmy za nami już dwa pokoje i korytarz na górze. Plan to wprowadzić się do końca kwietnia lub na początku maja (raczej ta druga opcja). Płytki zakończą się już w tym tygodniu i wówczas będziemy mieli gotowe łazienki i zostaną jedynie panele i dokończenie malowania. Jedyne co mnie przeraża, to straszny "burdel" dookoła domu ... masakra, ale z tym powalczymy jak już będziemy mieszkać - dużo łatwiej to wszystko ogarnąć jak się jest na miejscu. Apropos córeczki - kiedy macie "rozwiązanie" , nasza mała już zaczyna być bardziej "kontaktowa" reaguje na nas i uśmiecha się - straszna to radość . Tak więc powodzenia z narodzinami i trzymamy kciuki co by poszło szybko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 11.04.2011 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Wow, już malowanie. NO to można powiedzieć, ze jedną nogą już mieszkacie Co do bałaganu dookoła działki, to nawet o nim nie wspominaj. Co pozbieramy kawałki foli i styro, to następnego dnia znajdujemy je na całej działce. Kontener drogi Panie. Gruz ma leżeć i czekać na kostkę, deski czekają na sezon ogniskowy i grillowy No jednym słowem plac budowy, a ja bym chciała już ogródek. Najbardziej to się boję o gwoździe itp, żeby dzieci w coś nie wlazły... Rozwiązanie pod koniec lipca, więc ja trzymam kciuki za chłodne lato. Zobaczycie, teraz każdego dnia będziecie odkrywać swoje dziecko na nowo. Każdy dzień to kolejny postęp, umiejętność. Nasz dwulatek nadal nas zaskakuje prawie codziennie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts