Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Fuszerka przy wylewce???

damianekK

Recommended Posts

Wydaje mi się że mam słabą wylewkę. Jej wierzchnia warstwa się pyli, nożem można rysować bruzdy, czy wygrzebać część wylewki. Zagruntowałem ją Uni Gruntem nierozcieńczonym i już nie pyli, nie rysuje się. Ale mam obawy bo na części powierzchni mam ogrzewanie podłogowe.

Czy taka słaba wylewka mimo zagruntowania nie popeka pod wpływem naprężeń wywołanych ogrzewaniem???

Wydaje mi się że mam słabą wylewkę. Jej wierzchnia warstwa się pyli, nożem można rysować bruzdy, czy wygrzebać część wylewki. Zagruntowałem ją Uni Gruntem nierozcieńczonym i już nie pyli, nie rysuje się. Ale mam obawy bo na części powierzchni mam ogrzewanie podłogowe.

Czy taka słaba wylewka mimo zagruntowania nie popeka pod wpływem naprężeń wywołanych ogrzewaniem???

posadzka to nie chudziak na gruncie.

pytanie tylko czy przed gruntowaniem byla calkowicie sucha.

tasiemca powinno sie wygrzac przed zakryciem okladzinami szczegolnie glazura.

z peknieciami na dwoje baba wrozyla.

Wylewka nie była pielęgnowana, gdyż wykonawca wylewek nie zalecał polewania. Podejrzewam że beton "się spallił" Wylewka była robiona przy 30 st upałach. Trzyma tylko warstwa ok. 2 cm, reszta to praktycznie sam piach.

Ponawiam pytanie czy taka słaba wylewka wytrzyma ogrzewanie podłogowe???

Wylewka nie była pielęgnowana, gdyż wykonawca wylewek nie zalecał polewania. Podejrzewam że beton "się spallił" Wylewka była robiona przy 30 st upałach. Trzyma tylko warstwa ok. 2 cm, reszta to praktycznie sam piach.

Ponawiam pytanie czy taka słaba wylewka wytrzyma ogrzewanie podłogowe???

No to wykonawce za jaja powiesić, , ogrzewanie podłogowe powinno wytrzymać jak pójdzie dobry klej i kafelki.