poselrulez 13.10.2009 23:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Witam mam do pokrycia jakos ponad 150 m2 dachu dwuspadowego .Zamierzam pokryc go blacha ale zalezy mi na jak najtanszym rozwiazaniu , na rynku do wyboru mamy blachodachówke za allegro w cenie kolo 20 zł za m2 i blache trapezowa za polowe tej ceny , tylko trapezowa trzeba raczej pomalowac . I tu pytanie co bedzie tańsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 14.10.2009 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Witam mam do pokrycia jakos ponad 150 m2 dachu dwuspadowego . Zamierzam pokryc go blacha ale zalezy mi na jak najtanszym rozwiazaniu , na rynku do wyboru mamy blachodachówke za allegro w cenie kolo 20 zł za m2 i blache trapezowa za polowe tej ceny , tylko trapezowa trzeba raczej pomalowac . I tu pytanie co bedzie tańsze. Zależy od efekty jaki chcesz uzyskać. Jeśli koszt najważniejszy to nie ma potrzeby malować blachy trapezowej, ocynkowanej. 20 lat powinna wytrzymać bez problemu. Jeśli miałaby być malowana to lepiej zamontować gotową blachę dachową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 14.10.2009 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Czy można prosić o namiary na blachę trapezową ocynkowaną za 10zł/m2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga112 14.10.2009 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Witam. Zaczynam remont starego poniemieckiego domu. Mam 300 metrów dachu.Cała dachówka,więzba do wymiany.Moi fachowcy krzyknęli 90 zł za metr,(zrzucenie starej dachówki,starego drzewa,nabicie nowego drzewa,dachówka,wymurowanie trzech kominów i rynny)Czy to dobra cena?Rozmawiałam z jednym fachowcem który chciał 150 zł za metr bez zrzucania starej dachówki To już mi się wydawało przesadą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blada80 14.10.2009 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 ja w czerwcu za robocizne tzn. zdjęcie starej dachówki, dobicie krokwi na okapniki, położenie nowych łat i krycie blachodachówką zapłaciłam 5000zł. 5 dni roboty prze 5 panów. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość zone_wlkp 14.10.2009 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Ceny pod Poznańskie -Cieśielka od 20-25 zł za m-blacha (z łatowaniem i położeniem foli) 15-25zł-dachówka 23-35 zł z rynna(mowa o dachu dwu spadowym) Komin za metr 80 zł, trzy kanałowy do zrzucenia dachu (kilku chłopaków z pod sklepu) koszt okolo 400 zł za całość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poselrulez 14.10.2009 14:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 temat sie zawinal w inna strone niz bylo pytanie / robote wykonam sam chodzi mi tylko o plusy i minusy blachy trapezowej najtanszej i blachodachówki najtanszej i co tansze bedzie na poczatku i w dalszej eksploatacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 15.10.2009 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 temat sie zawinal w inna strone niz bylo pytanie / robote wykonam sam chodzi mi tylko o plusy i minusy blachy trapezowej najtanszej i blachodachówki najtanszej i co tansze bedzie na poczatku i w dalszej eksploatacji Zależy co porównać. Jeśli obie blachy bez wad technologicznych lub materiałowych to taniej wyjdzie blacha trapezowa (w zakupie i montażu), ale będzie mniej trwała (czyli w dalszej eksploatacji tańsza będzie blachodachówka). O estetyce trudno się wypowiadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 15.10.2009 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Czy można prosić o namiary na blachę trapezową ocynkowaną za 10zł/m2? Dostałem na PW ogłoszenie z ceną taniej blachy trapezowej (10zł/m2). Dzięki poselrulez. Z przykrością jednak informuję, że cena tej blachy to 16,47zł/m2. (brutto i bez zakupu rzeczy dodatkowych). Ale są i tańsze. Znalazłem po lekko powyżej 13zł/m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poselrulez 15.10.2009 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 a fakt ale i tak jest tania , jak sie postarac to sa tansze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poselrulez 15.10.2009 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 temat sie zawinal w inna strone niz bylo pytanie / robote wykonam sam chodzi mi tylko o plusy i minusy blachy trapezowej najtanszej i blachodachówki najtanszej i co tansze bedzie na poczatku i w dalszej eksploatacji Zależy co porównać. Jeśli obie blachy bez wad technologicznych lub materiałowych to taniej wyjdzie blacha trapezowa (w zakupie i montażu), ale będzie mniej trwała (czyli w dalszej eksploatacji tańsza będzie blachodachówka). O estetyce trudno się wypowiadać. czyli jednak blachodachowka lepsza bo co mi potym ze zrobie trapez jak zaraz wymiana / co do estetyki trapez mi sie podoba bo wyglada tak jakos inaczej i troche nowoczesnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 17.10.2009 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 Ja odeskowałem połać,pape połozyłem.Zamierzam kryc łupkiem syntetycznym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poselrulez 17.10.2009 12:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 Ja odeskowałem połać,pape połozyłem. Zamierzam kryc łupkiem syntetycznym jakie koszty materiaów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 17.10.2009 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 Ja odeskowałem połać,pape połozyłem. Zamierzam kryc łupkiem syntetycznym jakie koszty materiaów? Łupek w granicach 30zł/m2. Papa-5zl/m2,deski "calówki"-10zł/m2 i kilka garsci papiaków z blaszkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts