Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co się dzieję z Fordem?????

Żelka

Recommended Posts

Niech mi proszę ktoś mądry powie bo ja już się w tym gubię.

W drugiej Polowie kwietnia zamówiliśmy auto w salonie Forda. Fiestkę. Miała być końcem czerwca, do polowy lipca najpóźniej.

Był telefon od szefa, ze wszystko ok., ze poszła w Niemczech do produkcji.

W lipcu, po telefonie męża, przepraszają, że będzie opóźnienie, bo w Niemczech mają kłopoty z produkcją i nasze auto jeszcze nawet się nie robi.

Przesłały do domu kolejna umowę gdzie napisali, ze auto dostarcza po 15. sierpnia.

I cisza.

We wrześniu, znowu po telefonie męża, przepraszają ale nasze auto będzie dopiero koło 15 października. Mąż już lekko wkurzony, ale dalej grzecznie, załatwił, ze dostaniemy samochód zastępczy.

Mamy go gdzieś od końca września.

Zgadujecie już chyba, ze nasza Fiestka nie będzie kolo 15. 10.

Teraz podaja termin 15. Listopada.

Czy ktoś wie o co tutaj chodzi??? Jakie problemy maja w Niemczech, ze są takie opóźnienia?

Co z tym Fordem? :evil:

• Odpowiedzi 65
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zeljko szwagrowi odwlekali tak peugota. CO prawda nie trwało to AŻ TYLE! ale kilka tygodni. Jak przyjechał to byli tak zachwyceni że mało nie oszaleli z radości. Potem sie okazało, że by bity na całym boku bo spadł im z samochodu przy załadunku zanim go jeszcze wogóle szwagier na oczy zobaczył :( Były bajki, że już płynie, ze na statku i niewiadomo co jeszcze. Sprzedawca oszust ile wlezie! :evil: A to było nowe, salonowe auto... :evil:

Na Ursynowie w salonie Forda grzecznie sobie stoi Fiesta i bardzo ładna jest :roll: Może to diler do d... jest albo coś kręci :roll:

Inna rzecz ze bardzo nie polecam tego ursynowskiego dilera a zwłaszcza własciciela salonu - pana M.

(buc, cham i mobbignowiec jakich mało)

No ale to nie na temat :/ ....

A na temat - nie mam pojecia co nie tak z Fordem ale powinniscie za takie opóźnienie dostac duzy upust ceny. Albo jakieś dodatkowe wyposażenie...

Zobaczymy, powiedzieli, ze zrobią tak abyśmy bili zadowoleni. Raczej kulturalny ten szef i pracownicy także, wiec nie spodziewam sie jakiś przykrości lub przekrętów, ale martwi mnie to czekanie.

Choć teraz jak dali zastępczy samochód to juz nie martwię sie tym aż tyle.

W ogóle, widzę, ze takich nowych Fiestek na ulicach jest mało, wiec może faktycznie Niemcy maja dużo zmowień na te małe samochody a mają swój rynek na pierwszym miejscu i tyle.

No nic, dam znać jak poszło.

Dzięki za wsparcie psychiczne. :wink:

Na Ursynowie w salonie Forda grzecznie sobie stoi Fiesta i bardzo ładna jest :roll: Może to diler do d... jest albo coś kręci :roll:

Inna rzecz ze bardzo nie polecam tego ursynowskiego dilera a zwłaszcza własciciela salonu - pana M.

(buc, cham i mobbignowiec jakich mało)

No ale to nie na temat :/ ....

A na temat - nie mam pojecia co nie tak z Fordem ale powinniscie za takie opóźnienie dostac duzy upust ceny. Albo jakieś dodatkowe wyposażenie...

Na szczęście nie miałam takich doświadczeń i choć z tym salonem związani jesteśmy ponad 10 lat, nie mogę o nich złego słowa powiedzieć :lol:

A najnowszą Fiestę tam właśnie widziałam, ale nie miałam czasu podjechać w ostatnich dniach :oops: ale się poprawię 8)

• 2 weeks później...

Zewljko, ale to racja jest, że powinnaś się głośno upominac albo o spory rabat, albo o wyposażenie/ubezpieczenie dodatkowe za tę zwłokę, tak się robi.

I nie bój się upomnieć, to Ty płacisz mnóstwo pieniędzy i masz prawo upominać się o poważne traktowanie Ciebie jako klienta.

• 2 weeks później...