Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

PILNIE szukam właściciela tych schodów....

iva_marti

Recommended Posts

ja napisałam na priv,ale niestety nie było jej jeszcze na forum. Dzisiaj musiałam podjąć decyzję co do wymiarów: słupków, prętów, poręczy.

Może ktoś wie jakie wymiary ma ta balustrada. Szukałam na forum postów kaury,ale niestety nie było nic na ten temat.

Ja podałam wymiary takie: słupki pionowe 8x8cm, pręty o średnicy 18mm, poręcz 6x4,5cm. Nie mam pojęcia jak to wyjdzie, dlatego bardzo chciałabym znać wymiary balustrady kaury

Piękne schody. Mam je w swoich inspiracjach :D Właścicielką jest użytkowniczka o nicku kaura :)

Za ciemne co do koloru. I zabiegowe co do konstrukcji czyli niewygodne i mało praktyczne.

Kolor, to rzecz gustu :wink: mi się podobają :wink: do tego jasna barierka-super kontrast. Jeśli chodzi o schody zabiegowe, to rzeczywiście nie są super wygodne ale niekiedy inaczej się po prostu nie da-wiem, bo u mnie właśnie inaczej się nie dało ale bez przesady-można z tym żyć :wink:

Oooooo.... :o

niespodzianka! Nasze schody :D

Cieszę się, że Wam sie podobają. Kolor rzecz gustu i dopasowania do wnętrza,

są zabiegowe- niestety żadne inne nie wchodziły w grę.

Ale musze przyznać że są bardzo wygodne i :-? niepraktyczne w użykowaniu- widać każdy paproch.

U dołu jest link do naszej galerii, gdzie są jakieś zdjecia po malowaniu ścian.

Pozdrawiam

A ja mam wręcz odmienne odczucia.. tak się składa że też mam ciemne schody (nawet ciemniejsze) i jakoś nie narzekam na ich użytkowanie :D

Kaura zdradź proszę co to za lampa nad stołem? Obecnie kombinuje jak by tu zrobić we własnym zakresie takie żarówkowe zwisy :lol:

P.S. Piękne widoki za oknami :)

U mnie już zrobili schody. Ciemne, zabiegowe i właśnie takie mi się podobają. Balustrada inspirowana balustradą Kaury, ale inne wymiary i inne profile. Wygląda ok. Jeszcze nie są polakierowane i poobrabiane niedoskonałości, bo chciałam ,żeby zrobili to za 2 tygodnie. W przyszłym tygodniu montują drzwi i w razie małych uszkodzeń będzie jesze do naprawienia.

Podobną lampę widziałam u mnie pod blokiem w sklepie z lampami. Długie zwisy i na końcy dość spore, jakby dmuchane szkło w kształcie niereguralnych długich łezek. Wyglada super!!! Ceny nie pamiętam,ale nie zabijała.

tutaj mają sklep internetowy,ale nie mają w nim zbyt dużego wyboru. Możesz zadzwonić i zapytać o lampę z salonu na ulicu Kobierzyńskiej. Opisz ją i powiedz ,że wisi zaraz przy wejściu. Pewnie zrobią zdjęcie i podeślą.

No i mają moje upatrzone kinkieciki,które muszę kupić. Cóż na oryginały mnie nie stać.

http://www.100lamp.pl/index.php?kierunek=serie&cat=3&idx=281

A ja mam wręcz odmienne odczucia.. tak się składa że też mam ciemne schody (nawet ciemniejsze) i jakoś nie narzekam na ich użytkowanie :D

Kaura zdradź proszę co to za lampa nad stołem? Obecnie kombinuje jak by tu zrobić we własnym zakresie takie żarówkowe zwisy :lol:

Zetka- ja absolutnie nie narzekam na te schody, wrecz je uwielbiam, nawet lubię je sprzątać :o (takie małe zboczenie domowe)

Lampa? hhmmmmm ... nie wiem niestety jaka to firma. Kupiona była w salonie Arka, za jakieś 800zł po przecenie. Zapakowali ją w niefirmowy karton, a ja podekscytowana zdobyczą zapomniałam ich spytać o producenta.

Myślę, ze mozna zadzwonić do sklepu, albo podesłać im zdjecie, sprzedawcy są bardzo mili i na pewno pomogą.

Sklep szczerze mówiac przeraza cenami mebli, ale akurat na stoisku z oświetleniem można trafić na dobre przeceny :D

Dziękuję za linka do 100lamp, ciągle poszukuję reszty oświetlenia domowego, a ich oferta wygląda przyzwoicie.

Powodzenia w Łowach :)