Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Podłogówka pod brodzikiem?? ma ktoś

e-mól

Recommended Posts

Ja mam podłogówkę wodna w kabinach prysznicowych, brodziki będą murowane. Niestety nic Ci nie powiem jak się sprawdza w użytkowaniu, bo łazienki dopiero do kafelkowania. Tyle, że ja mam podłogówkę na całej podłodze...

Nie wiem, czy dobrze rozumiem, ale czy chcesz dać podłogówkę tylko pod brodzik? Jesli instalacje już masz zrobione, i w całym domu nie masz podłogówki to wydaje mi się, że pozostaje tylko podłogówka elektryczna... Czy to Ci podgrzeje łazienkę? Nie wiem, jak duża jest łazienka, ale prawdopodbnie tylko w stópki będzie cieplej ;)

• 2 weeks później...
Legu, a mówisz to z doświadczenia, czy tylko powtarzasz zasłyszne opinie, które nie zawsze są prawdziwe.

usłyszane od instalatorów instalacji hydraulicznych, a także po rozmowie z doradcami technicznymi firm grzewczych m.in. buderusa.

U mnie w domu jest ogrzewanie podlogowe pod brodzikiem . Nic nie smierdzi .

Bo to nie jest regułą. Jeśli często używasz prysznica to woda nie ma po prostu czasu odparować. Może się to pojawić po dłuższym nie korzystaniu z prysznica w okresie grzewczym.

Ja wolałem po prostu nie sprawdzać, bo wydaje mi się to logiczne,ale każdy robi jak uważa.

Legu, a mówisz to z doświadczenia, czy tylko powtarzasz zasłyszne opinie, które nie zawsze są prawdziwe.

usłyszane od instalatorów instalacji hydraulicznych, a także po rozmowie z doradcami technicznymi firm grzewczych m.in. buderusa.

A dlaczego oni się mieszają do Twojej łazienki :o

U nas jest podłogówka pod wypłytkowanym brodzikiem, co prawda jeszcze nie korzystamy, ale grzejemy i nic nie śmierdzi :roll:

Znajomi też mają i korzystają (jedni 1,5 roku, drudzy chyba już 4 lata) i też im nie śmierdzi :roll:

Śmierdzą tylko niesprawdzone informacje, które są powtarzane na postrach zdezorientowamym inwestorom :lol:

w jednej z łazienek mam w murowanej kabinie podłogówkę- rewelka, zero problemów, korzysta się super stojąc na ciepłej podłodze

w drugiej szklanej, ale bez brodzika nie mam podłogówki i jest koszmar

położyłam tam drewnianą kratkę

rób śmiało i nie przejmuj się doradcami ;) nic Ci nie grozi :)

U mnie podłogówka oczywiście i pod brodzikiem i pod ścianką pod podwieszanymi kibelkiem i bidetem.

Jakoś ciężko mi to sobie wyobrazić, że woda wyparuje z powodu podłogówki... żeby tak się stało temperatura musiałaby być co najmniej mało przyjemna dla stóp. Czy w łazienkach na poddaszu z oknem połaciowym i czarnym gresem też nie da się wejść z powodu smrodu w lecie?