cobra60 14.10.2009 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Witam! wszystkich!Trafia mnie już ciągła batalia z Urzędem Gminy w pewnym mieście na dolnym śląsku! Tym razem mam następujący problem:Moja działka budowlana jest połączona z drogą publiczną (wojewódzką) poprzez drogę wewnętrzną należącą do gminy. Mam już wszystkie niezbędne dokumenty w celu złożenia do pozwolenia na budowę, aż tu nagle miejscowy urząd (właściciel drogi wewnętrznej) nie chce mi wydać uzgodnienia na temat włączenia mojej działki do drogi publicznej poprzez pięknie utrzymaną drogę wewnętrzną, twierdząc, że muszę otrzymać z Urzędu wrocławskiego (właściciela drogi publicznej, wojewódzkiej) stosowny dokument w tej sprawie. Czy to faktycznie jest niezbędne? Przypomnę, że istnieje droga wewnętrzna do której chcę sie podłączyć, a ta ma już używanyod kilkudziesięciu lat wjazd na droge publiczną. pozdrawiam i proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 16.10.2009 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 wystąp do zarządcy drogi wojewódzkiej o zgodę na włączenie w drogę wojewódzką poprzez istniejacą drogę wewnętrzną. Będziesz mieć świety spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cobra60 17.10.2009 13:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 Chyba nie pozostanie mi nic innego, tylko, że to kolejne tygodnie zwłoki. Dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 19.10.2009 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Zgodnie z prawem działka powinna być skomunikowana z drogą publiczną. Widocznie działka gminy nie posiada statusu drogi publicznej tylko status drogi wewnętrznej. Dlatego wymagają takiego uzgodnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts