Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 81
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
  • 1 month później...
  • 2 weeks później...

Witam,

A ja ten projekt znalazłam dwa dni temu i jest jednym z kilku, który biorę pod uwagę szukając swojego projektu do budowy domu.

Przeszukując internet znalazłam tego posta i bardzo mnie zaciekawił. Szczególnie z miłą chęcią oglądam postępy w budowie Waszego domu. Szczerze mówić nawet chciałam zapytać czy można byłoby zobaczyć go na żywo ale niestety ograniczeniem jest odległość. Niemneij z wielkim zainteresowaniem będę śledzić Wasze postępy bo to być może pomoże mi podjąć ostateczną decyzję o budowie domu wg tego projektu.

Pozdrawiam i życzę powodzenia. Do usłyszenia.

Witam :)

Dzisiaj zrobię nowe foteczki więźby dachowej zrobionej w 80% :) dach jest troszkę skomplikowany ale to jest zaleta tego domku.

Moim zdaniem jest tylko parę projektów fajnych domów no a M45 zalicza się do takich :) bo reszta to są że tak to nazwę oklepane wzory no i takie sobie :) no ale to jest moje zdanie :) Okna i drzwi garażowe mamy już zamówione kolor mahoń :)

Gonit1 my wybieraliśmy projekt prawie 2 lata a pewnej niedzieli jak zwykle przeszukując Internet za ciekawymi projektami natrafiliśmy na ten domek i w ciągu 5 minut złożyliśmy zamówienie :) fajne jest to że ma dużo pomieszczeń no i są one bardzo funkcjonalne :) garaż spory :) jeśli można wiedzieć jakie projekty cię jeszcze interesują :)

pozdrawiam :)

Super, strasznie Wam zazdroszczę już tego etapu :D . Dziękuję za fotki.

Faktycznie, my również zwróciliśmy uwagę na funkcjonalności wnętrza w tym projekcie, mnogość pomieszczeń, itp.

Nam bardzo się podobają projekty ze strony http://www.domyzwizja.pl - klasyczne, stylowe i bardzo eleganckie jednakże nie zawsze ciekawie zaprojektowane wewnątrz.

Bardzo jestem ciekawa tej powierzchni na poddaszu - czy aby skosy nie ograniczają jej zbytnio i czy jest wystarczająco miejsca w poszczególnych pomieszczeniach.

pozdrawiam serdecznie

Super, strasznie Wam zazdroszczę już tego etapu :D . Dziękuję za fotki.

Faktycznie, my również zwróciliśmy uwagę na funkcjonalności wnętrza w tym projekcie, mnogość pomieszczeń, itp.

Nam bardzo się podobają projekty ze strony http://www.domyzwizja.pl - klasyczne, stylowe i bardzo eleganckie jednakże nie zawsze ciekawie zaprojektowane wewnątrz.

Bardzo jestem ciekawa tej powierzchni na poddaszu - czy aby skosy nie ograniczają jej zbytnio i czy jest wystarczająco miejsca w poszczególnych pomieszczeniach.

pozdrawiam serdecznie

Chociaż nie mamy jeszcze ścian działowych na poddaszu ale z tego co widać gdy się chodzi po stropie to jest sporo miejsca szczególne spore są te dwa pokoje na poddaszu oznaczone numerami 26 i 19 ale 22 i 23 też są spore :) musicie się zastanowić czego oczekujecie od tych pomieszczeń :) Dzisiaj przyjechali murarze i kończą robić łazienkę i wc :)

pozdrawiam Paweł :)

• 2 weeks później...

Hej,

Przyznam, że przeze mnie poszliśmy nieco na żywioł - po znalezieniu "Słonecznego Poranka" nie chciałam patrzeć na inne projekty. Łączył funkcjonalność z unikalny wyglądem. Niestety ze względu na wymagania prawne i urzędnicze musimy nieco zmodyfikować projekt - uszczuplę garaż, stracę pomieszczenie gospodarcze i jeden pokój na poddaszu :( W tym momencie czekamy na propozycję od architekta, a później jeszcze przed nami 65 dniowy okres (oby tylko) czekania na pozwolenie na budowę.

Pawle - jeśli pozwolisz naślę na Ciebie mojego męża aby zebrał dobre rady :))

Do zobaczenia

Ja sobie leże i choruje na anginę już prawie tydzień no ale damy radę :)

Co się dzieje na budowie ??:) to może powiem że dzisiaj kończą kłaść papę na dachu :) drzwi garażowe przyjadą w środę, domek sobie schnie bo sporo wilgoci ma w sobie :)

Przez tą chorobę nie mogę zacząć sadzić moich roślin w ogrodzie paranoja :(

ALTHIEN zapraszam :) można wpaść i porozmawiać moi rodzice wszystko wyjaśnią i wytłumaczą bo ja jestem tutaj od prowadzenia fotorelacji z naszej budowy :)

Pozdrawiam :) paweł :)