Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

witam i jak postępy w budowie?możesz podać ceny poszczególnych etapów robót i ważniejszych pozycji? np:stan 0, roboty murarskie,więźba,okna...?w jakim zakresie wykonuje wam ta jedna firma i co ważniejsze:D w której części Polski się budujecie...może można było by podjechać i zobaczyć w "realu"domek no i pogadać

• Odpowiedzi 81
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam :)

wszystkich po dłuższej przerwie :) postępy w budowie są takie że papa jest już położona na dachu razem z latami i kontr latami :)kominy są obłożone klinkierem zrobiony jest też wieniec na kominach :) brama garażowa przyjedzie w środę, drzwi tylnie są już zamontowane a przednie to tak na teraz zrobione z desek na zawiasach :) jak drzwi przyjadą to lecimy dalej z kablami no i ogrzewaniem rurkami i rureczkami :) My mieszkamy w Bydgoszczy :)

http://img534.imageshack.us/img534/5990/65269116.jpg

http://img412.imageshack.us/img412/3448/20210842.jpg

http://img208.imageshack.us/img208/1077/49362260.jpg

Więc tak robocizna:

fundamenty 12 tyś

ściany i strop 25 tyś

działówki na poddaszu 17 tyś

cieśla 12 tyś

papodeskowanie 6 tyś

dachówka położenie 45 zl za metr położenia dachówki koszt łączny 15 tyś

tynki 15 zł za metr łącznie 12 tyś plus gipsowanie 6 tyś

posadzka 6 tyś

prąd, woda kanalizacja, co robimy sami :)

okna plus brama garażowa okolo 25 tyś

caly dach kosztowal 35 tyś sam materiał

teriwa okolo 15 tyś

beton na fundament wylewkę i strop 20 tyś

za bloczki na fundamenty daliśmy 5 tyś

porotherm 6 zl za sztukę

drewno na dach plus deski laty i kontr łaty 18 tyś

stal okolo 4 tyś

kominy plus wentylacyjne 7 tyś

wata plus styropian 12 tyś

gazobeton 12 cm 6 tyś

kable 2 tyś

co 20 tyś

oczywiście trzeba dodać jeszcze drobniejsze wydadki :) okolo 30 tyś

:):):):)

te ceny są z roku 2009 :)

• 3 weeks później...
Cześć, cieszymy się że jeszcze komuś spodobał się ten projekt , zzainteresowaniem przeczytalimy wszystkie informacje odnośnie budowy. Mamy jednak pytanie czy można zobaczyć dom w rzeczywistości. Możemy się jakoś umówić osobiście. Pozdrawiamy Edytowane przez VIOLA I KRIS

Witam

wszystkich jakoś ostatnio nie mam weny na robienie fotek :) może dla tego że nic specjalnego sie nie dzieje elektryka już jest no i kanalizacja też już jest zrobiona :) została do zrobienia jeszcze woda ogrzewanie itp :) a w moim prowizorycznym ogrodzie prace się posuwają w dobrym kierunku :) postaram się zrobić fotki jutro albo dopiero w niedzielę :)

pozdrawiam :)

• 5 weeks później...
  • 3 weeks później...
Witam :)

Ja sobie leże i choruje na anginę już prawie tydzień no ale damy radę :)

Co się dzieje na budowie ??:) to może powiem że dzisiaj kończą kłaść papę na dachu :) drzwi garażowe przyjadą w środę, domek sobie schnie bo sporo wilgoci ma w sobie :)

Przez tą chorobę nie mogę zacząć sadzić moich roślin w ogrodzie paranoja :(

ALTHIEN zapraszam :) można wpaść i porozmawiać moi rodzice wszystko wyjaśnią i wytłumaczą bo ja jestem tutaj od prowadzenia fotorelacji z naszej budowy :)

Pozdrawiam :) paweł :)

Paweł czy istnieje mozliwośc zobaczenia domu w realu ? mam niewielkie watpliwości co do wielkości pomieszczeń daj prosze znac na 601 646 330 pz marek

Witam! Gratuluję Państwu wyboru! Den dom jest świetny, sam chcem taki postawić, tylko mam kilka zmian do wprowadzenia. Jeżeli to nie będzie kłopot to proszę mi napisać, ile trzeb by przygotować pieniędzy, żeby marzenie stało się realne? mój e-mail [email protected], będę wdzięczny :-) za co z góry dziękuję. Ile czasu trwały budowy? Jak długo musieli Państwo czekać, ażeby w końcu w nim zamieszkać? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam :-)

• 2 weeks później...
  • 1 month później...
  • 2 months później...
  • 4 months później...
Witam po bardzo długiej przerwie :)sprawy mają się tak stelaże są już położone na poddaszu regipsy kupione wycena wykończenia domku jest już zrobiona wyniosła 33 tyś zł czyli zaczynając od regipsów po malowanie ścian ostateczne :) tylko się wprowadzać :) ale trzeba jeszcze poczekać troszkę na pieniądze :) ale damy radę pozdrawiam Paweł :)

Witam ponieważ naszym zdaniem jest cieplejsza no i nie nasiąka wadą jak zwykły beton komórkowy :)

"również zakupiliśmy ten projekt i cieszę się, że na decyzję wpłynął ten temat na forum" bardzo miłe słowa :) nie myślałem że ktoś może tak napisać bardzo to miłe :)

pozdrawiam Paweł :)