Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 81
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...

Drodzy Użytkownicy Forum,

Jak już wcześniej pisałam my również planujemy rozpoczęcie budowy wg tego projektu. Jednakże bardzo zależy mi na tym, aby obejrzeć go przestrzennie w rzeczywistości. Jestem z Warszawy więc chętnie odwiedziłabym plac budowy w jej okolicach. Czy jest ktoś kto mógłby nam to umożliwić?

Będę wdzięczna za odpowiedź.

pozdrawiam

• 5 weeks później...
  • 1 month później...

Witam,

czy dom już skończony?

My jesteśmy na etapie wykończeń.Jednak trochę pomodyfikowaliśmy projekt gdyż lubimy duże i otwarte przestrzenie,stąd schody są otwarte, dwa pokoje na górze zostały połączone, łazienka trochę powiększona,tak samo kuchnia i zrezygnowaliśmy z garderoby w części wiatrołapu.

Jak Pan sobie poradził z łazienkami? Są one w tym domku dość kłopotliwe,prawie każda pod skosem.Można zobaczyć jakieś zdjęcia z wykończonymi wnętrzami?

• 1 month później...
  • 1 month później...
Ano zgadzam się z przedmówcami - w zasadzie jak postawiliśmy skorupę i zaczęłam wizjonersko myśleć o urządzeniu, to stwierdziłam, że w zasadzie większość pomieszczeń wymaga kreatywnego myślenia. Ale wracając do łazienek - na dole będziemy się decydować wyłącznie na natrysk (pod skosem schodów). Na górze rezygnujemy ze swojej sypialnianej łazienki - tam prawdopodobnie postawimy ogromniaste regały biblioeteczne, albo przeznaczymy na powiększenie garderoby. Ponieważ musieliśmy odchudzać dom (był za szeroki w stosunku do wymagań zabudowy wyznaczonych przez miasto) uzyskaliśmy nad garażem mega pokój kąpielowy. W stosunku do propozycji pani Małgorzaty (architekt i autor projektU) przenieśliśmy pralnię i suszarnię na lewą stronę. Z korytarza wchodzi się więc do łazienki, a po lewej stronie plania i suszarnia. Ze względu na skosy i chęć utzrymania wrażenia dużej przestrzeni na przeciwko wejścia postawię prysznic (pewnie z pięknym oszkleniem), po prawej stronie na ścianie wychodzącej ze schodów - umywalki z mega lustrem, a następnie sedes z bidetem (nad wejściem do garażu), w rogu a może nieco na skos z tego rogu wanna. Ale powiem Wam uczciwie, że ze względu na skosy w łązience i w sypialni trochę żałuję, że nie dodniosłam kalenicy.

• 3 weeks później...

Witam wszystkich,

od około roku szukamy już projektu i w zasadzie byliśmy już przekonani, że nie znajdziemy takiego, który spełni wszystkie nasze wymagania, aż do odkrycia Słonecznego Poranka :-)

Jak pewnie sami przerabialiście na własnej skórze projekt projektem, ale na żywo zawsze jest inaczej... chciałam zapytać czy ktoś z forumowiczów widziałby możliwość, żebyśmy go odwiedzili i zobaczyli w realu jak wygląda ten domek. Jesteśmy z okolic Katowic, ale jesteśmy gotowi pojechać do 200 km nawet, żeby zobaczyć dom. Gdyby to nie był dla kogoś z was problem bardzo proszę o kontakt... [email protected]

Pozdrawiam serdecznie,

Marzena

• 1 month później...

Witam :)

Mam bardzo dobrą wiadomość dla wszystkich zainteresowanych moim słonecznym porankiem :) Już mieszkamy :) jest troszeczkę dziwnie ale na swoim :) dużo przestrzeni dużo miejsca również mamy już za sobą pierwszą wigilię oraz pierwszego sylwestra :)więc jest dobrze teraz tylko trzeba zapełnić wszystkie pomieszczenia jakimiś przedmiotami :) i będzie ok :) Pozdrawiam i trzymajciesię ciepło :)

• 4 months później...
  • 10 months później...
  • 4 weeks później...