zdzich44 10.12.2009 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 już nie ma zbytnio gdzie tego dziada dać No... do najzimniejszego ogrzewanego pomieszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtaszekm 11.12.2009 11:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 tatarus - ja go trzymasz w kuchni, to w reszcie domu masz równomierni ciepło??? Bo u mnie w kuchni jest zawsze 2-3 st cieplej od gotowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtaszekm 14.12.2009 10:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 ben92, tatarus - jak tam u Was spożycie gazu??? U mnie przy tych mrozach które były (u mnie -9 w nocy i -5 w dzień) beretka wyżłopała 10,5m3 na dobę. A u Was jak??? Chyba trzeba cos w krzywych pozmieniać...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ben92 14.12.2009 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 no u nas nie było aż tak dużych mrozów. W weekend było tak -2/-5. Myślę, że te Twoje 10,5m3 to całkiem dobry wynik. Ja nietety nie mogę porównać zużycia, gdyż w piątek wieczorem zapaliłem w kominku, w sobotę paliłem od 10-24tej, w niedzielę od 13-23ej. Przez 3 dni - gazu poszło 11m3. Obawiam się, że przy wyższych temp. niż u Was zużycie mojej berettki mogłoby być porównywalne Stwierdziłem, że nie zmieniam ustawień. Mówiąc szczerze teraz mam inny problem. Strzelił mi chyba sterownik do pompy kominka lub czyjnik umieszczony w płaszczu wodnym. Objawia się to tak, że jak włączę sterownik pompy kominka przy zimnym kominku(który ustawiony jest aby włączał pompę przy 55C) to pompa uruchamia się od razu i woda z instalacji przelatuje przez płaszcz wodny i niepotrzebnie się wychładza. Dopóki grzeję w kominku, wszystko jest ok, gorzej jak palenisko zgaśnie w nocy - to skumulowane w buforze ciepło ucieka przez płaszcz wodny Jeśli to czujnik w płaszczu to leżę .... bo kominek tak zabudowałem, że nie można się do niego dostać bez rozbiórki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 17.01.2011 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Reanimuję wątek, jakieś nowe spostrzeżenia macie, podzielcie się, proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek6 02.02.2014 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 Ja podbije temat ponownie. Co w sprawie kociołków beretta słychac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slavko18v 26.01.2019 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2019 Witam,Podepne się pod temat może ktoś pomoże...Mam pięć Beretta mynute 15 R.S.I E 1F +zasobnik.Jak w tym piecu obniżyc moc max co ?? Robię to samo co w manualu że zworkami i nic..help Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slavko18v 27.01.2019 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2019 Zrobione..dla potomnych Dom 130m2 ,rekuperacja,3szyby ,dowalone wełny instalacja mieszana ..parter podlogowka piętro grzejniki. Instalacja co na płycie pieca zdefiniowana jako 40-80 czyli grzejnikowa. Na podlogowke szła temperatura przez zawór mieszający...po wypięciu sondy pogodowki nastawiłem piec na 50 stopni i jest bajka..w momencie gdy głowice przy grzejnikach się zamykaja i wraca ciepła woda pięć moduluje pięknie zużywając jeszcze mniej gazu (wcześniej podbijał automatycznie do prawie 70 stopni - bez sensu) Wniosek pogodowka w instalacji mieszanej (bez odrębnego obiegu na grzejniki) nie sprawdza się.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts