rob777 15.10.2009 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Witam serdecznie jestem nowy na tym forum i myślę że coś poradzicie na mój mętlik w głowie . Już mówię o co chodzi; W przyszłym roku chcę postawić domek letniskowy drewniany szkieletowy o powierzchni 60-70m2 z poddaszem przez firmę co stawia takie domki . Mam dylemat bo w tych domkach nie ma komina, czy postawić komin czy nie ? A jak postawić to z jakich materiałów, (może macie jakieś namiary na jakąś firmę) .Domek zimą nie będzie użytkowany, nie będzie w nim ogrzewania ,będzie tylko kuchenny piec na gaz . Proszę poradzicie coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 15.10.2009 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Witam serdecznie jestem nowy na tym forum i myślę że coś poradzicie na mój mętlik w głowie . Już mówię o co chodzi; W przyszłym roku chcę postawić domek letniskowy drewniany szkieletowy o powierzchni 60-70m2 z poddaszem przez firmę co stawia takie domki . Mam dylemat bo w tych domkach nie ma komina, czy postawić komin czy nie ? A jak postawić to z jakich materiałów, (może macie jakieś namiary na jakąś firmę) .Domek zimą nie będzie użytkowany, nie będzie w nim ogrzewania ,będzie tylko kuchenny piec na gaz . Proszę poradzicie coś Porozmawiałbym z tą firmą co oni o tym myślą. Jeśli domek zimą nie użytkowany to komin pełnił by tylko funkcję wentylacyją. A to od biedy spełnią tak samo (latem) nieszczelności okien i ścian. Jeśli jesteś pewny, że nawet kominka nie planujesz w przyszłości to możesz sobie ten komin darować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rob777 16.10.2009 06:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Dziękuję za radę tylko sobie tak myślę czy parę kratek wentylacyjnych wystarczy na dobra wentylacje domku ,czy lepiej zainwestować w komin ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 16.10.2009 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Wentylacje trzeba zrobić, ale to wystarczy przewoby np. spiro dać na poddaszu, połączyć w grupę , ocieplić wełną aby w zimne jesienne dni nic sie nie wykraplało , całość wypuścić nad dach, obić ppłytami OSB, okuć blachą, gotowe. Komin oczywiście też może być. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsikZibi 16.10.2009 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Witam serdecznie jestem nowy na tym forum i myślę że coś poradzicie na mój mętlik w głowie . Już mówię o co chodzi; W przyszłym roku chcę postawić domek letniskowy drewniany szkieletowy o powierzchni 60-70m2 z poddaszem przez firmę co stawia takie domki . Mam dylemat bo w tych domkach nie ma komina, czy postawić komin czy nie ? A jak postawić to z jakich materiałów, (może macie jakieś namiary na jakąś firmę) .Domek zimą nie będzie użytkowany, nie będzie w nim ogrzewania ,będzie tylko kuchenny piec na gaz . Proszę poradzicie coś a co z kominkiem i chłodnymi wieczorami mamy drewniany letniskowy domek i kominek w nim jest fajnym miejscem w polskie deszczowe lato Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts