j-j 21.12.2009 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 (edytowane) . Edytowane 17 Czerwca 2012 przez j-j Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 22.12.2009 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 Dzięki Stosuje nawilżenie miejscowe ograniczyłem reku do poziomu A zapotrzebowanie na energię spadło Piec od 12 godzin nie daje znaku życia PADŁ W domu SUSZAAAAAA 35% Koszmar A w starym domu 70% i też koszmar Jadę po nawilżacz Tak mocno wysuszone powietrze świadczy o niekontrolowanym nawiewie i wywiewie. Podejrzewam, że problemy w Twoim domu z wilgotnoscią stwarza nie wentylacja mechaniczna, która pozwala na regulację wilgotności (poprzez zmianę intensywności), ale powietrze dostarczane do kominka. Jak masz rozwiązany nawiew do kominka. Czy masz szczelne zamkniecie komina w momencie, gdy kominek nie pracuje? Może nie masz jeszcze do końca uszczelnionego budynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 22.12.2009 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 Kuźwę to ja mam niezłą -14 na zewnątrz od doby a w domu jak było 21 to jest 20 po dobie Bezwładność to tragedia Ciekawe, czy tak samo będziesz narzekał na bezwładność domu, gdy np. na dwa-trzy dni nie będziesz miał energii elektrycznej, co niestety taka rzadkością nie jest. Jeżeli nie masz zapasowego źródła energii, np. agregatu prądotwórczego, to przestanie działać Ci ogrzewanie - kominek z PW i kocioł gazowy (pompa obiegowa + automatyka). Nie zadziała też centrala wentylacyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 22.12.2009 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 przestanie działać Ci ogrzewanie - kominek z PW i kocioł gazowy (pompa obiegowa + automatyka). Nie zadziała też centrala wentylacyjna. Nie działa ogrzewanie, nie działa wentylacja. Lodówka też nie działa, wiec i chłodzenie kaput. Układ prawie że zrównoważony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pblochu 22.12.2009 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 Kominek ma pobór powietrza do spalania z zewnątrzPowietrze do ogrzania z wnętrza bo 500m3 to ciężko ogrzać kominkiem 14kW max Na bezwładność to można ponarzekać ze względu na możliwość przegrzania pomieszczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 22.12.2009 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 GWC mam rurowy 60MB z podłączeniem do źródełka megabajty ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pblochu 23.12.2009 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 Dziękimiało być napisane że jego łączna długość wynosi 60000Przydała by się errata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 23.12.2009 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 Na bezwładność to można ponarzekać ze względu na możliwość przegrzania pomieszczeniaCo ma wspólnego bezwładność cieplna pomieszczenia z możliwością jego przegrzania? Raczej jest wręcz odwrotnie - przy małej bezwładności cieplnej pomieszczenia szybko się przegrzewają i szybko stygną. Mam dużą bezwładność cieplna pomieszczenia i nie narzekam. Wahania temperatury nie przekraczają 1st. C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 23.12.2009 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 Dzięki miało być napisane że jego łączna długość wynosi 60000 Przydała by się errata Tym razem chodzi o bajty ? Jednostek można się domyślić, ale temat wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 23.12.2009 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 j-j czy masz zdjecia swojego ogrzewania ? jakie maty/kable masz zastosowane?jakiej firmy i mniej więcej jak cena na m2? Czy one są w wylewce czy bezpośrednio pod płytkami ? Jakie sterowanie i ile ? pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pblochu 23.12.2009 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 Jednostka podstawowa to metr a wymiary w technice podaje się w mm więc nie wymagają oznaczenia o czym nawet mój 4 letni syn wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 23.12.2009 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 (edytowane) . Edytowane 17 Czerwca 2012 przez j-j Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 23.12.2009 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 Jakie regulatory założyłeś? Ja kupiłem Zamela, ale mam z nimi problem - przy czujnikach temperatury w wylewce musiałem dokładać kondensatory, bo mi wariowały po osiągnięciu zadanej temperatury. A i teraz nie działa to idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 23.12.2009 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 Jaki jest rozstaw kabli ? czy wszędzie taki sam czy jakoś jest to różnicowane ? Czy nic nie stoi na przeszkodzie aby podczepić kable pod rurki od ogrzewania podłogowego? nic się nie poprzeciera ? Jeden regulator na pętle ?pozdrawiam adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 23.12.2009 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 (edytowane) . Edytowane 17 Czerwca 2012 przez j-j Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 23.12.2009 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 Kable elektryczne jako dodatkowe ogrzewanie podczepione do rurek od wodnego ogrzewanaia podłogowego ? pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 24.12.2009 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2009 Kable elektryczne jako dodatkowe ogrzewanie podczepione do rurek od wodnego ogrzewanaia podłogowego ? pozdr adam Przecież j-j ma ogrzewanie tylko elektryczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 24.12.2009 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2009 Wiem : 0 ja tylko pytam czy podpięcie kabli elektrycznych do rurek od podłogowego ogrzewania może jakoś negatywnie wpływać na kable? Czy coś sie nie poprzeciera ? Czy może lepiej kable puścić obok rurek podłogówki ? pozdra adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 24.12.2009 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2009 Frykow jakie regulatory napisalem wyżej , one są też "elektry", żadnych problemów nie mam oprócz tego że chu..jo.wo odczytują procentowy czas dzialania ogrzewania w odniesieniu do 30 dni, 2- dniowe procenty są dokłądne ale te 30- dniowe do dupy. O kurde, przepraszam, jakieś ślepowidzenie mnie dopadło. Wesołych świąt życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 24.12.2009 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2009 http://magia-swiat.web21.pl/wp-content/uploads/2008/08/choinka4.gifTradycyjnie jak co roku sypią się życzenia wokół. Większość życzy świąt obfitych i prezentów znakomitych, a ja życzę, moi mili, byście święta te spędzili tak jak każdy sobie marzy, że mu kiedyś się przydarzy. ZDROWYCH, WESOŁYCH ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA ŻYCZYhttp://www.gify.liq.pl/www/linie/linie_www_gify_liq_pl%20(387).gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts