alebaba 19.06.2011 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Tak sobie czytam i podziw mnie bierze jak można sobie skomplikować życie , a potem "trach" - energetyka nie wyrabia bo trąba jerychońska jej na drodze staje i po wszystkich bajerach , a płacz gromki dokoła . I dalej twierdzicie , że pasywny to zdrowy . Też czekam na efekty tego domu z początku wątku - pewnie autor nie dożyje , jak będą ten dom likwidować - żeby zobaczył swoje efekty , ale póki co , cacko stoi i dzisiaj uchodzi za rewelację - to przecież tylko niesprawdzona przymiarka , bo tak naprawdę , to nikt jeszcze nie sprawdził co z pasywnymi jest po choćby dziesięciu latach , a teoria teorii nierówna i wielu ma zupełnie inne zdanie . Można być liderem na forum , ale życie płata figle . Dobrze że lider napisał co wykonał , ale dopóki nie rozbierze tego domu po dwudziestu latach i nie udowodni , że jego myśl była słuszna jego teoria i wielu mu podobna jest tylko zwykłym pobożnym życzeniem . Wg mnie jet wiele niewyjaśnionych punktów tej teorii do tego typu rozwiązania , a najważniejszy z nich to : Czy zdrowie można przeliczyć na litra - są kręgi "smakoszy" , co twierdzą że tak , ale ile takie życie jest warte . Ja nie jestem Niemcem i w nie każda myśl niemiecka jest najlepsza , a my jak zwykle lubimy "przeginać pałę" jak nie w jedną to w drugą stronę i nie umiemy wziąć od każdego to co najlepsze , tylko to co najgorsze . Na pewno ze wschodu wziąłem : " PAŻYWIOM - UWIDZIM ".pozdrawiam zapaleńców - " wszystko można byle z wolna i z ostrożna " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 19.06.2011 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Kompletnie nie rozumiem o czym Ty tu piszesz.Po kiego grzyba j-j ma ten dom rozbierać po 10, czy 20 latach?Co to ma celu?Ty swój dom rozbierasz i porównujesz z domem sąsiada, kuzyna, czy kogo tam jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 20.06.2011 05:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 (edytowane) . Edytowane 17 Czerwca 2012 przez j-j Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 20.06.2011 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 Chyba ktoś tu na coś z głową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 20.06.2011 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 no co Wy? Nie zamierzacie rozbierać po 20 latach??? Przecież to normalne - zwykłe po 30 latach sie rozbiera a pasywne po 20. Ja to nawet kazałem zostawić sobie kontetner na gruz - po co śmieciara ma 2 razy jeździć. Jeszce 18 lat i będzie jak znalazł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 20.06.2011 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 Tak sobie czytam i podziw mnie bierze jak można sobie skomplikować życie , a potem "trach" - energetyka nie wyrabia bo trąba jerychońska jej na drodze staje i po wszystkich bajerach , a płacz gromki dokoła . I dalej twierdzicie , że pasywny to zdrowy . Też czekam na efekty tego domu z początku wątku - pewnie autor nie dożyje , jak będą ten dom likwidować - żeby zobaczył swoje efekty , ale póki co , cacko stoi i dzisiaj uchodzi za rewelację - to przecież tylko niesprawdzona przymiarka , bo tak naprawdę , to nikt jeszcze nie sprawdził co z pasywnymi jest po choćby dziesięciu latach , a teoria teorii nierówna i wielu ma zupełnie inne zdanie . Można być liderem na forum , ale życie płata figle . Dobrze że lider napisał co wykonał , ale dopóki nie rozbierze tego domu po dwudziestu latach i nie udowodni , że jego myśl była słuszna jego teoria i wielu mu podobna jest tylko zwykłym pobożnym życzeniem . Wg mnie jet wiele niewyjaśnionych punktów tej teorii do tego typu rozwiązania , a najważniejszy z nich to : Czy zdrowie można przeliczyć na litra - są kręgi "smakoszy" , co twierdzą że tak , ale ile takie życie jest warte . Ja nie jestem Niemcem i w nie każda myśl niemiecka jest najlepsza , a my jak zwykle lubimy "przeginać pałę" jak nie w jedną to w drugą stronę i nie umiemy wziąć od każdego to co najlepsze , tylko to co najgorsze . Na pewno ze wschodu wziąłem : " PAŻYWIOM - UWIDZIM ". pozdrawiam zapaleńców - " wszystko można byle z wolna i z ostrożna " tak, tak, a poza tobą wszyscy w domu zdrowi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek244 22.06.2011 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 j-j z taką nieśmiałością chciałem pogratulować artykułu w Muratorze. jarek244 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 22.06.2011 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 (edytowane) . Edytowane 17 Czerwca 2012 przez j-j Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 22.06.2011 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 Gratulacje! To nie tylko grzejniczek ale i nowy budzik:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lisciasty 22.06.2011 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 przedwczoraj urodził mi się mały cudowny damski "grzejniczek" . Zaś Ci spadną współczynniki pasywności, musisz pozbyć się kogoś z chałupy albo dobudować piętro ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 22.06.2011 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 A dzięki bardzo . przedwczoraj urodził mi się mały cudowny damski "grzejniczek" . Gratulacje !!!!!!!!!!!! :D:D PS. Będziesz musiał wszystko na nowo przeliczyć, bo zimą możesz przegrzać chałupę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 22.06.2011 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 ho, ho, ho! Gratuluje!! Znajomi, których dziecko przychodzi do ich łożka o 5 rano kładąc się w poprzek i rozkopując kołdrę, doszli do wniosku że mają koparko - spycharkę z opcją budzika... To apropos skojarzeń budowlanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek244 23.06.2011 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 A dzięki bardzo . pzdr PS do wszystkich pamiętających: przedwczoraj urodził mi się mały cudowny damski "grzejniczek" . Rafał gratulacje z narodzin córy! Sprawiła Ci niezły prezent z okazji Dnia Taty. Jarek244 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 23.06.2011 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 (edytowane) . Edytowane 17 Czerwca 2012 przez j-j Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 01.07.2011 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Podwójne gratulację i za artykuł tez. Choć to skandal ze nie ma cie na pierwszej stronie. No i jednak lepiej przeczytać dziennik budowy bo gazeta pomija twoje przemyślenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 09.07.2011 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 szukam rozwiązania problemu z cokołem ocieplenie ścian 25 cm dystrybutor bloczków isomura twierdzi że nie ma sensu stosowania przy ich bloczku stosować więcej niż 5 cm xps nie ma sensu - no ale wychodzi mi duży uskok na cokole 20 cm. .wiem że przysnołem przy bloczku fundamentowym -trzeba było go ustawić prostopadle .czy oprócz xpsa jest jakieś inne dobre rozwiązanie- skuteczne jeśli chodzi o wilgoć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 09.07.2011 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 szukam rozwiązania problemu z cokołem ocieplenie ścian 25 cm dystrybutor bloczków isomura twierdzi że nie ma sensu stosowania przy ich bloczku stosować więcej niż 5 cm xps nie ma sensu - no ale wychodzi mi duży uskok na cokole 20 cm. . To będzie dom producenta, czy Twój? Nie zawsze decydują względy techniczne (w tym wypadku izolacyjność). Często ważniejsza jest estetyka danego rozwiązania. Daj 20cm styroduru i będzie OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blondynka_z_taczka 09.07.2011 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 Też gratuluje grzejniczka a propos obliczeń, to taki grzejniczek rośnie, więc trzeba przygotować obliczenia na ładnych parę lat ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 09.07.2011 08:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 (edytowane) . Edytowane 17 Czerwca 2012 przez j-j Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 09.07.2011 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 dziękuję za odpowiedż xps przy 55 mm cokolu i 20 cm grubości trochę będzie kosztować.tragedii nie ma wolę włożyć kasę w xpsa niż w bloczki fundamentowe murowane prostopadle.głupi jestem czy może lepiej jakiś eps fundamentowy[martwię się chłonięciem wilgoci] pewnie niepotrzebnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts